Puolustusministerin puhe

Museo

Kenraali
Arvoisat kuulijat,

Kansantaloutemme tila, julkisen sektorin rahoitusvaje ja globaalit haasteet pakottavat myös Puolustusvoimat säästökuurille. Seuraavassa puheessani esitän säästöohjelman pääpiirteet. Pyydän henkilökohtaisesti anteeksi kaikilta Teiltä joiden elämää toteutettavat muutokset koskettavat.

Ensimmäisenä säätökohteena alueelliset esikunnat lakkautetaan. Ilmavoimista lakkautetaan Karjalan lennosto ja yksipaikkaisten hävittäjäkoneiden määrä sopeutetaan 44 koneen tasolle. Rovaniemellä Lapin lennosto ja Lapin ilmatorjuntarykmentti yhdistetään toiminnallisten säätöjen aikaansaamiseksi.

Merivoimissa Dragsvikin varuskunta lakkautetaan. Ruotsinkielinen varusmieskoulutus turvataan siirtämällä yksi ruotsinkielinen pataljoona Upinniemeen.

Maavoimissa Kontiolahden varuskunta lakkautetaan. Toiminta lakkaa myös Riihimäellä ja Lahdessa, josta ydintoiminnot siirretään Parolaan. Panssariaselajin ja tykistön koulutus Panssariprikaatissa lopetetaan ja joukko-osaston nimi muutetaan Hämeen prikaatiksi. Varuskunta joudutaan lakkauttamaan myös Keuruulla, josta ydintoiminnot siirretään Porin prikaatiin. Sodankylässä toimintaa supistetaan soveltuvin osin ja joukko-osaston nimi muutetaan Arktiseksi rykmentiksi. Utin varuskunta tunnetaan jatkossa Jääkärirykmenttinä ja kolmasosa NH-90 -helikoptereista lahjoitetaan Rajavartiolaitokselle.

Muutoksien toimeenpano alkaa välittömästi. Jos säästötavoitteita ei saavuteta lakkautetaan toiminta myös Turussa, Sodankylässä ja Niinisalossa, mutta uskon että yhdessä pystymme muutokseen ja saamme kulujen kasvun kuriin. En ole tehnyt näitä päätöksiä kevyin mielin vaan monien unettomien öiden jälkeen tarkoituksena varmistaa uskottava puolustus ja asevoimiemme iskukyky nyt ja tulevaisuudessa. Vaikeina aikoina isänmaan etu vaatii meiltä kaikilta uhrauksia.

Och samma på svenska...

PS Minulle voi lähettää yksityisviestiä niin annan tilinumeroni konsulttipalkkioiden maksamista varten.
 
Ja nämä säästöt ovat pakollisia, että pystymme lisäämään kansainvälistä panostamme...
 
juhapar kirjoitti:
Ja nämä säästöt ovat pakollisia, että pystymme lisäämään kansainvälistä panostamme...

Eikun siinä tapauksessa pitää lakkauttaa kyllä Kajaanikin. Saa nähdä koska näitä tavoitetiloja oikeasti kakistellaan ulos - googlehan ne jo tietää: http://lmgtfy.com/?q=puolustusministerin+puhe+-+säästöt
 
loppusanat "Och samma på svenska..." kertoi jo asiantuntevuudesta...

persukynästä...

jos nyt olllaan ihan aikuisten oikeesti pohtimassa asioita, niin nykyisellä ministerillä on harvinaisen hyvät mahkut pitää vauriot pieninä.

kulttuuriministerinä kaveri sai +30 % määrärahoja.. jota vastustan.

katsotaan ny sitten....
 
Adam näkee persun joka käänteessä. Gamoon, adam, ei persuja vielä ihan niiiin paljon ole.
 
adam7 kirjoitti:
persukynästä...

Ja Wallinin jälkeen on sitten edessä sama rumba kuitenkin. Kuule jos suoraan puhuminen ja pieni populismi tekee meistä kaikista persuja niin olkoon sitten niin. Itse olen kuitenkin poliittisista kannoilta vihreitä ja vasemmistoliitoakin lähempänä kun tätä Soinin porukkaa. Eli aika kaukana.
 
Mulla ei ole muita kantoja kuin kengänkannat mutta tuo kiinnitti huomiota
Museo kirjoitti:
Jos säästötavoitteita ei saavuteta lakkautetaan toiminta myös Turussa,
ja mitäös toimintoja Turussa onkaan... merivoimien esikunta ja...
 
Säästötoimet tapahtuvat vasta 2012-jälkeisellä ajalla:a-embarassed:. Nyt niitä ei vielä julkaisteta...
 
noska kirjoitti:
Mulla ei ole muita kantoja kuin kengänkannat mutta tuo kiinnitti huomiota
Museo kirjoitti:
Jos säästötavoitteita ei saavuteta lakkautetaan toiminta myös Turussa,
ja mitäös toimintoja Turussa onkaan... merivoimien esikunta ja...

No se yksi luola, jossa on ollut kummallista toimintaa viime aikoina.....
 
Onko tämä puhe sun omasta päästä?....museo
 
Hejsan kirjoitti:
Onko tämä puhe sun omasta päästä?....museo

Eiköhän Museon postissa ollut selkeä toimenpideohjelma arvon puolustusministerillemme Nato-jäsenyyden hakemisen välttämiseksi:

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Wallin+S%C3%A4%C3%A4st%C3%B6t+heikent%C3%A4v%C3%A4t+Suomen+puolustuskyky%C3%A4/1135268526133


"14.8.2011 6:00:
Stefan Wallin sanoi tiistaina Salon Seudun Sanomille, että hallitusohjelmassa sovitut säästöt lisäävät paineita Suomen Nato-jäsenyydelle.

Sen jälkeen hän kuitenkin tarkensi väitettään sanomalla, että leikkaukset eivät vie Suomea yksiselitteisesti Natoon.
"
 
Back
Top