Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Puolustusvoimat: Ei enempää naisia asepalvelukseen

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja skärdis, 09.07.2013.

 1. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Savon Sanomien mukaan puolustusvoimat ilmoittaa naisia olevan rivissä jo riittämiin, eikä miesten hupenevat ikäluokatkaan lisää tarvetta naisten rekrytointiin.

  "Puolustusvoimat pitää naispuolisten varusmiesten määrää riittävänä. Esimerkiksi tietoverkkopuolustuksen kasvava merkitys tai varusmiesten vapauttaminen ylipainon tai huonokuntoisuuden takia ei lisää naisalokkaiden tarvetta." http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/puolustusvoimat-naisia-on-tarpeeksi/1350556

  Rivien välistä luettuna kyse on juurikin siitä, mistä täällä on jo pitkään keskusteltu eli varusmiehiä astuu edelleen liikaa palvelukseen ja jokainen kasarmille saapumatta jäävä on pelkkää plussaa. Siinä ei paljoa vapaaehtoisia kulunkeja eli naisia tarvita..
   
 2. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Nykytilanteessa siis ei ole puutetta hyvä kuntoisista ja motivoituneista varusmiehistä. PV siis katsoo, että nykytilanne on ok. Omana inttiaikanani ei kaikki naiset suinkaan olleet erityisen loistavia tehtävässään, mutta noin keskimäärin voisin sanoa heitä varsin motivoituneiksi ja päteviksi, fyysinen suorituskyky heillä oli ok. Miksi puolustusvoimat eivät heitä tarvitse?
   
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,966
  Tykkäykset:
  24,095
  Pisteet:
  1,286
  No miksi. Tavoitetilat ovat täyttyneet. Mitä ne sitten ovatkin.
   
 5. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Siksi, että läheskään kaikkia miehiäkään ei sijoiteta sodan ajan joukkoihin. Tällaisten miesten koulutus syö turhaan resursseja, vaikka jalkaväessä palveleva varusmiesten enemmistö saakin niin halvan koulutuksen kuin suinkin on mahdollista ja kertauttamiseenkin on varattu tasan nolla euroa. Se on se hinta, jonka Puolustusvoimat joutuu maksamaan "yleisestä" asevelvollisuudesta.

  Vahinkojen minimoimiseksi ei ylimääräisiä naisia haluta riviin. Nykyinen määrä naisia on varmastikin ok jo pelkän PR:nkin puolesta.
   
 6. Kaukovittuilija

  Kaukovittuilija Kapteeni

  Liittynyt:
  26.11.2012
  Viestejä:
  828
  Tykkäykset:
  36
  Pisteet:
  76
  Vai oliko kyse sittenkin PV:n asteittaisesta siirtymisestä kohti palkka-armeijaa, jolloin ylimääräinen reservi jäisi tarpeettomaksi. Naisiahan liikekannallepano ei koskisi muutenkaan ja heille armeijan käyminen on pikemminkin trendi, tahi jonkinlainen poliisiopistoon pyrkimistä ennakoiva suoritus. (2009 Ilmoitettiin aliupseerien määrän roimasta, asteittaisesta kohottamisesta, joka ei enteile mitään muuta kuin reservin lakkauttamista seuraavan vuosikymmenen aikana.)
   
 7. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Sukupuolella ei ole merkitystä jos henkilö on varusmiehenä koulutettu ja sijoitettu johonkin SA-tehtävään. Kyllä ilmatorjunnan johtokeskuskoulutuksen saanut naisreserviläinenkin kipittää perkkiin pillin vonkuessa siinä missä samaan tehtävään koulutettu ja sijoitettu miespuoleinenkin ressu.

  Ammattialiupseerien määrän nousua pidän hyvänä asiana, enkä uhkana asevelvollisarmeijalla. Lisää kouluttajia sen "1,7 kouluttajaa/joukkue" sijaan ja kenttäarmeijan osalta entistä alempien tehtävien täyttäminen ammattisotilailla on ihan hyvä asia. Ihan hyvä asia, että joitakin kriittisiä asejärjestelmiä ei jätetä pelkästään reserviläisten ja niukan kh-kierron varaan vaan sekaan mahtuu myös palkattua henkilöstöä. Nämä ITO12 ohjukset, taistelunjohtokeskukset, johtokeskuspatterit, hajautetut jääkärikomppaniat, lennokkitiedustelu yms. syövät varmaan hyvän määrän sellaisiakin miehiä, joilla tekemiseen on rutiinia ja sehän helpottaa juurikin reserviläisten painetta, kun lähin "oikea osaaja" on samassa joukkueessa tai komppaniassa sen sijaan, että joukon ainoa ammattisotilas olisi pataljoonan komentaja...
   
 8. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Hyvä
   
 9. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,319
  Pisteet:
  316
  Puolustusvoimilta erinomainen kannanotto!
   
 10. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Joskus (varsinkin kun aihe ei ole erityisen tuttu) on parempi esittää kannanotto 'ohjaavana kysymyksenä'.

  Mutta kyllähän puolustusvoimat on linjansa valinneet, ja 10-20 vuoden päästä saa nähdä kun muuttuu suhtautuminen asevelvollisuuteen. Ja yhdenkään puolustusvoimien palkkalistoilla olevan on turha esittää silloin mitään kritiikkiä aiheesta. Tai no, voihan sitä toki kritisoida, mutta toivottavasti on aijeminkin kritisoinut!

  Ehkä ne suurimmat uhat on Somalian rannikolla tai Afganistanissa? Ainakin parhaat päivärahat sieltä saa!

  + Leijonan luonnollinen elinympäristö on sielläpäin.
   

Jaa tämä sivu