Puolustusvoimat haluaa Rovajärven omaan käyttöönsä

Crane

Eikai PV ampuu ihan reunille asti?
 
Hejsan kirjoitti:
Crane

Eikai PV ampuu ihan reunille asti?
Köngäsvuoma on pohjoisreunalla mutta sen lähellä ei taida olla asutusta.
 
Tässä se oli eli Metsäpeuroja, Vuosanka
LiiteF3_Metsapeura_hoitosuunnitelma_ote2.jpg


Ja tässä laittaa kaikki pitkän kantaman MLRS ja tykistö numero 1 ja ampua ne numero 7 asti.
rova-alueet.jpg


Case closed :)
 
Mie en kyllä ymmärtäny yhtään edellisen kirjoituksen merkitystä
 
crane kirjoitti:
Mie en kyllä ymmärtäny yhtään edellisen kirjoituksen merkitystä

Meinaatko minua?

ensimmäinen oli se että joku halusi muuta vuosangan ampuma-alue koska siellä pesii metsäpeuroja. Minä kirjoitin sen joku toisen tråådin mutta en muista, siksi mä laiton sen tänne.

Toinen kuva on se että PV ei saa ampua siviilimökkejä koska siellä asuu ihmisiä

niin ne voi ampuma ruutu 1:sestä ruutuun 7:mään niin ei ole taloja, jos ne ampuu pitkä kantaman ammuksia 40 kilsaa.

Eilen mietin jos ne saa ATACMS niin ne voi ampua Vuosangasta-Rovajären...:D eikö se ole jotain 300 km? niin ne voi testatta sitä uuta ohjusta...
 
yle uutiset Kotimaa 30.5.2013 klo 9:52
Puolustusvoimat: Asutuksen yli ampuminen turvallista

Puolustusvoimat puolustaa asutuksen yli ampumista Rovajärven ampuma-alueella Rovaniemellä. Maavoimat ampui tänä vuonna tykistöillä yli Rovajärvellä olevan asutuksen, mikä on huolestuttanut asukkaita.

Puolustusvoimien mukaan yliammunnat eivät aiheuta vaaraa alueen asukkaille. Yliammunnat ovat puolustusvoimien mukaan olleet normaali käytäntö Euroopassa jo yli 20 vuotta.

Maavoimat sanoo tiedotteessaan, että ammuntojen varoetäisyydet ovat olleet riittävät ja asukkaita on tiedotettu ammunnoista.

Puolustusvoimien mukaan julkisuudessa on viime aikoina esitetty useita perättömiä ja harhaanjohtavia väittämiä puolustusvoimien toiminnasta Rovajärvellä.

Väitteiden mukaan ampuma-alueen asukkaita häädetään väsytystaktiikalla ja ampumalla asutuksen yli. Lisäksi puolustusvoimat kumoaa väitteen, että se pyrkisi pakkolunastamaan lisäalueita Rovajärveltä.

Vuodesta 2004 lähtien kaikki yksityinen rakentaminen ja yritystoiminta on kielletty Rovajärvellä.

Puolustusvoimien mukaan se ei estä ketään rakentamasta alueelle, vaan päätöksen rakentamisluvista tekee viranomainen kuultuaan puolustusvoimia.

Maiden lunastukseen liittyen puolustusvoimat tarkentaa, että se on alueella Metsähallituksen vuokralaisena ja lisäalueita ostaa Metsähallitus, ei puolustusvoimat.
 
yle 17.12.2013 klo 17:08
Työryhmä: Rovajärven ammunnoissa tuhottu luontokohteita
Puolustusministeriön työryhmä on löytänyt useita puutteita puolustusvoimain toiminnassa Rovajärven ampuma- ja sotaharjoitusalueella. Työryhmän mukaan puutteellisten karttojen vuoksi puolustusvoimat on toiminut luvatta poronhoitoon varatuilla alueilla. Ammunnoissa on myös tietämättömyydestä tuhottu kulttuurihistoriallisesti ja luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeitä kohteita.

Kenttäkanuuna 155 K 98 Rovajärven ampuma-alueella. Kuva: Puolustusvoimat
Työryhmä esittää Rovajärven ampumaharjoitusten parempaa tiedottamista siviileille, tarkempia karttoja, maalialueiden parempaa sijoittamista, räjähtämättömien ammusten selvempää merkitsemistä ja ympäristömelutasojen määrittämistä raskaille aseille.

Puolustusvoimien ostettava maita lisää

Työryhmä esittää myös, että puolustusvoimien maanhankintaa Rovajärven alueelle on tehostettava. Raportin mukaan Rovajärvi on puolustusvoimien tärkein ampuma- ja harjoitusalue. Työryhmän mielestä puolustusvoimain maanhankintarahoja on keskitettävä maiden ostoon yksityisiltä Rovajärven harjoitusalueella.

Työryhmä arvostelee myös ulkopuolisten eli muiden kuin puolustusvoimien harjoittamaa luvatonta maastoajelua ja ”villin lännen” tyylin roskaamista ja luvatonta tulenpitoa. Alueen valvontaa vaaditaan parannettavaksi.

Siviiliväestö ja puolustusvoimat ovat kiistelleet Rovajärven ampuma-alueen vaikutuksista vuosikausia.

Työryhmä luovutti tänään raporttinsa puolustusministeri Carl Haglundille.
 
Vai että ihan villin lännen tyyliin roskaamista. :D Muistaakseni pattereiden / komppanioiden asemat kyllä siivotaan aika tarkkaan vaihdon yhteydessä, mutta kyllä parin-kolmen viikon ampumaleirillä unohtuu varmasti itse kultakin joku muovinpala metikköön, muttei nyt ihan viljellä kuitenkaan. Mitähän nuo luvattomat maastoajelu ja tulenpito muuten on? Autot ajetaan asemissa min. 50 m päähän toisistaan ilmasuojaan puiden alle ja kovalla pakkasella <-20°C tehdään notski, ettei tartte palelluttaa sormia ja varpaita. Onko tuo luvatonta sitten?
 
LasUps nostaa ystävällisesti katseensa tasolta ja lukee mitä työryhmä kritisoi. Ulkopuolisten, so ei-PV häröilyä näissä asioissa kritisoi.
 
Top