Puolustusvoimat irtisanoo odotettua vähemmän

Creidiki

Ylipäällikkö
BAN
Helsingin Sanomat

Puolustusvoimat irtisanoo 126 ihmistä ensi vuoden alussa. Määrä on odotettua pienempi, sillä alun perin odotettiin jopa vajaan tuhannen ihmisen potkuja.

Lähes kaikki irtisanottavat ovat siviilitöissä Puolustusvoimissa. Vähennykset koskettavat osastosihteerejä, toimistosihteerejä ja varastohenkilökuntaa.

Tämä tarkoittaa että palkkakustannusten nousuun tarvitaan 35 miltsiä lisää vuodelle 2015.

Arvatkaa miltä momentilta ne otetaan? No miksette jo arvaa?
 
Helsingin SanomatTämä tarkoittaa että palkkakustannusten nousuun tarvitaan 35 miltsiä lisää vuodelle 2015.

Arvatkaa miltä momentilta ne otetaan? No miksette jo arvaa?

Van kun ei riitä se 35, yli 50 miljoonan mennään tasaisen vauhdin taulukolla. Mutta menköön. Sitten tuo 126 ihmistä. Onko kyseessä säästö vai momenttisiirto? Ulkoistaminen tarkoittaa sitä, että nuo palkkamenot siirtyvät toimintamenoihin. Jyyst jyyst.
 
Tyyppillisen hienosti hoidettu pv:lta tiedottaminen, ensin iso luku annetaan irtisanottavaksi ja sitten siitä "vain" 6 % irtisanotaan niin onhan se tooosi pieni määrä lukuna, mutta niille irtisanotuille kova tilanne varmasti..
 
Lopullisen luvun pieneneminen selittyy myös pitkälti sillä, että varsinkin moni irtisanomisuhan alle joutunut siviili on tehnyt tilanteessa omat johtopäätöksensä ja hakeutunut muualle töihin nyt kuluneen kahden vuoden aikana. Se on varmasti ollut heille nopein, helpoin ja varmin ratkaisu.

Näin he eivät enää ole luvuissa mukana.
 
Eikä myöskään määräaikaset virat joita ei jatkettu tai jotka irtisano itsensä...
Mutta kadettien koulutusmääriin ei kosketa...
 
Back
Top