Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Puolustusvoimat saa rikkoa EU:n sääntöjä - KHO:n luvalla

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 07.06.2012.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Puolustusvoimat saa rikkoa EU:n sääntöjä - KHO:n luvalla
  yle 7.6.2012 klo 16:33

  Ratkaisu koskee välineistöä, joista on olemassa samanlaisia siviiliversioita. Hallitus katsoi, että siviiliversioiden olemassaolo ei estä poikkeamasta hankintadirektiivistä.

  EU:n tuomioistuin on ratkaissut kiistan, joka koskee julkisia hankintoja säätelevä hankintadirektiivin soveltamista puolustusvoimien teknillisen tutkimuslaitoksen hankinnassa. Kiistassa oli kyse tutkimustarkoituksiin tilatun niin sanotun kääntöpöydän hankinnasta.

  Ennakkoratkaisu koskee sotilaallista välineistöä, josta on siviilimarkkinoilla olemassa pääosin samanlaisia teknisiä sovelluksia.

  Korkein hallinto-oikeus oli pyytänyt asiasta ennakkoratkaisua EU-tuomioistuimelta. KHO tiedusteli, voidaanko turvallisuusetuja koskevaa poikkeusta soveltaa, kun hankinnan käyttötarkoitus on nimenomaan sotilaallinen.

  Aiemmin Suomen hallitus oli katsonut, että siviiliversioiden tarjonta ei ole este sille, että hankinnassa sovelletaan hankintadirektiivin poikkeusta, joka sallii kansallisten turvallisuusetujen huomioimisen hankinnassa.

  EU-tuomioistuimen mukaan poikkeus direktiivistä voidaan sallia ainoastaan, jos kalusto on erityisesti suunniteltu ja kehitelty nimenomaan sotilaalliseen käyttöön. Ratkaisu on aina tehtävä tapauskohtaisesti kyseisen kaluston ominaisuuksien pohjalta.

  Suomessa asia pitää ratkaista tapauskohtaisesti Korkeimmassa hallinto-oikeudessa.
   
 2. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,577
  Tykkäykset:
  5,541
  Pisteet:
  1,286
  Nyt on kyllä otsikko pahasti hakoteillä. Tuossahan on kyse normin tulkinnasta, ts. rajanvedosta sen suhteen mitä kyseisen normin mukaan voi tehdä.

  EU:n tuomioistuin aivan oikein ei lähde lainsäätäjän tontille, vaan palauttaa pallon, eli yksittäistapauksen normaaliin laintulkintaan ao. tuomioistuimelle, joka meillä on KHO.

  Onko tämä säikeen arvoinen asia? Minusta ei.

  --------

  Ja muistelen että näitä puhtaita sitaattipostauksia ei pitänyt laittaa, vai muistanko väärin?
   
 3. Mainos 4. rukkaskikka

  rukkaskikka Kapteeni

  Liittynyt:
  26.11.2010
  Viestejä:
  730
  Tykkäykset:
  587
  Pisteet:
  76
  Voi tuolla olla paljonkin merkitystä.

  Hieman karrikoitu esimerkki: PV haluaa ostaa Nasams ajoneuvoon $10000 milspec-öljynsuodattimen. Paljastuu, että samaa tuotetta saa Biltemasta 10 eurolla. Valmistaja toteaa "same shit, different package". Ilmavoimien majuri laatii KHO:lle vastineen, jossa todistellaan milspecin ehdoton välttämättömyys. Lopputulos?
   

Jaa tämä sivu