Puolustusvoimat solmii laajan ulkoistussopimuksen Kaspersky Labin kanssa 1.4.2020

Hanski

Ylipäällikkö
Olikohan tämä ihan loppuun saakka mietitty...


Kotimaa 1.4.2020



Puolustusvoimat solminut suuren IT-ulkoistussopimuksen Kaspersky Labin kanssa



Puolustusvoimat on solminut 1.4.2020 kattavan IT-ulkoistussopimuksen venäläisen Kaspersky Lab -yhtiön kanssa. Kaspersky Lab on tunnettu erityisesti tietoturvatuotteistaan ja läheisistä suhteistaan julkishallintoon erityisesti yhtiön kotimaassa Venäjällä. Solmitun ulkoistussopimuksen arvo on merkittävä ja se kattaa suuren osan puolustusvoimien IT-palveluja sopimuksen voimassaoloaikana vuosina 2020-2030.

1585732199262.png


Kaspersky Labin Moskovan pääkonttori osoitteessa Kuznetski Most 24



Majuri Petteri Vähä-Lerssi puolustusvoimien logistiikkalaitokselta pitää sopimusta erittäin merkittävänä: "Tämä sopimus on puolustusvoimien toiminnan kannalta erittäin merkittävä. Pystymme siirtämään suuren osan IT-toiminnoistamme osaavalle kumppanille, jolla on pitkä kokemus julkishallinnon tarpeiden toteuttamisessa."

Puolustusvoimien tällä hetkellä ylläpitämistä tietojärjestelmistä suuri osa siirtyy Kaspersky Labin Moskovassa sijaitsevaan konesaliin. Puolustusvoimien tarvitsemat palvelut tuotetaan jatkossa nykyaikaisella tavalla pilvipalveluina yhtiön Moskovan toimitiloista. Kasperskylle siirtyvät puolustusvoimien käyttäjähallinnan järjestelmät, signaalitiedustelun tietokannat, ohjelmistoradioiden aaltomuotojen kehitys- ja tuotantotietokannat, operatiivisten suunnitelmien tietokannat, tiedustelun tietojärjestelmät sekä valmiussuunnittelun ja liikekannallepanojärjestelmän tietokannat.

Majuri Vähä-Lerssi vetää yhteen ulkoistuksen hyödyt seuraavasti: "Kaspersky Labin tarjous oli kustannuksiltaan ylivoimaisesti edullisin. Puolustusvoimien IT-toimintojen kulut laskevat merkittävästi ja näistä koituvilla säästöillä voimme rahoittaa mm. puolustusvoimien HX-hanketta. HX-hankkeen rahoituksen riittävyydestä on ollut julkisuudessa laajaa keskustelua muun muassa maanpuolustukseen keskittyvässä keskustelufoorumissa Maanpuolustus.netissä ja voimme tältä osin hälventää reserviläisten huolia rahoituksesta".
 
Tuossa olisi oikeampi osoite.

300px-%D0%97%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%93%D0%A0%D0%A3.jpg
 
Toivottavasti naurukohtauksen, eikä jotain vakavampaa...
Onneksi naurukohtaus, mutta en yhtään ihmettelisi vaikka joku PV:llä tämmöistäkin suunnittelisi :LOL:
Onhan näitä sankareita, jotka haluavat edistää yhteistä asiaa...tyyppi, joka teki diilin T-72:n romuttamisesta tai se herra joka päätti hoonauttaa kaikki Susikasien ylimenokartiot tai entinen tiedustelupäällikö, joka avoimuuden nimissä jakoi luokiteltuja tietoja ympäriinsä.
 
Back
Top