Puolustusvoimat uusii kaikki naamioverkkonsa seuraavan noin kymmenen vuoden aikana

peelo

Ylipäällikkö
Eivät tosiaan ole; ovat vanhoja näkösuojaverkkoja. Reiällinen Barracuda on tuttua mm PV:n messuosastoilta.
Jos ei ole uusinta uutta niin ei tuo kyllä mitään vanhaakaan ole. En usko että kyseinen väline on poistumassa uusien tieltä mihinkään, mutta jos tiedät paremmin niin kerro ihmeessä. Barracudatkaan eivät ole poistumassa.
 

juuja

Kersantti
Lahjoittaja
Kohdassa 0:21 on tykin vieressä olevan tykkimiehen käsissä kartussi (hylsy), jonka panostuki on vinksin vonksin. Se on pienen puuceen luukun näköinen esine
kartussin sisällä.
Tuo panostuki käskettiin laittaa noin kun panoksen on tarkastanut (tiedän koska näyn itsekkin juuri tuossa kohtaa videolla ;))
Ei oikein voi olla - meinaan tuo on kuvattu keväällä 2013, ja ne uudet verkot on tilattu vasta syksyllä 2013.
Tämä videon naamioverkko (kesä- ja talvimalli) ja kohotinsauvat oli tosiaan käytössä ainakin niinisalossa 2013 keväällä. Näytti vaan niin samanlaiselta tämän uuden kanssa, että ajattelin jos olisi ollut testissä ja nyt vasta tilattu suurempi erä.
 

Lepukki

Majuri
Hyvä tilaus kerta kaikkiaan. Oli odotettu. Kun tietää kuinka suuressa merkityksessä lämpökamerat ja vastaavat laitteet ovat nykyajan sodankäynnissä, niin myös niiltä suojaava materiaali on noussut arvossaan korvaamattomaksi. Vanhan navet isoine reikineen tuskin kovin kummoista suojaa antoivat ja piilossa pysyminen ja yllätysetu on kuitenkin eism. uudistetun taistelutavan yksi tärkeimmistä elementeistä. Lämppärit tiedusteluvainuissa ja lennokeissa tietävät hallaa moiselle ellei siihen kyetä edes jotenkin vastaamaan.
 
Top