Puolustusvoimat valikoi - onko sinut tai tuttavasi hylätty?

Tvälups

Ylipäällikkö
yle Uutiset Suora linja 14.8.2013 klo 11:24
Puolustusvoimat valikoi - onko sinut tai tuttavasi hylätty?

Puolustusvoimissa on tiukennettu sitä linjaa, kuka hyväksytään palvelukseen ja kuka ei. Yhä useammin lopputuloksena on joko palveluksen lykkääminen tai vapauttaminen kokonaan. Onko sinulla kokemusta puolustusvoimien uudesta tiukemmasta karsinnasta?

Kun 2005 palvellukseen hyväksyttiin hieman yli 81 prosenttia kutsuntoihin osallistuneista, osuus oli kuusi vuotta myöhemmin hieman yli 76 prosenttia. Noin viiden prosenttiyksikön kasvu palveluksen lykkääntymisen ja vapautettujen osalta tarkoittaa sitä, että moni asevelvollisuusikään tullut on joutunut sen tilanteen eteen, ettei palvelus alkanutkaan.

Onko sinulla henkilökohtaisia kokemuksia siitä, miten ja millä perusteilla vapauttamisesta tai palveluksen lykkääntymisestä päätettiin? Mitä mieltä olet siitä, että puolustusvoimissa valikoidaan aiempaa tarkemmin koulutettavaksi otettavat asevelvolliset? Voit myös jättää yhteystietosi ja oman kertomuksesi toimitukseen sähköpostilla, osoitteeseen [email protected]. Teemme aiheesta juttua.
 
Vuonna 1995 syntyneiden kutsunnat

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013121617841217_uu.shtml

Viime perjantaina päättyneissä kutsunnoissa ei tapahtunut suuria muutoksia viime vuosiin verrattuna.

"Terveydellisin perustein määrättävät vapautukset palveluksesta rauhan aikana eli määräämiset C-luokkaan olivat hienoisessa laskussa. C-luokkaan määrättiin yhteensä 9,07 prosenttia kutsuntaikäluokasta. Viime vuonna vastaava luku oli 9,81 prosenttia.
Uudelleen kutsunnoissa tarkastettavaksi eli E-luokkaan määrättiin terveydellisistä syistä yhteensä 7,37 prosenttia kutsuntaikäluokasta. Viime vuonna E-luokkaan määrättiin 7,03 prosenttia ikäluokasta."
 
Back
Top