"Puolustusvoimauudistus on suuri leikkausohjelma – vaarana Ruotsin tie"

Tvälups

Ylipäällikkö
Nykypäivä VU Kotimaa
"Puolustusvoimauudistus on suuri leikkausohjelma – vaarana Ruotsin tie"
Ilkka Ahtokivi4 tuntia ja 54 minuuttia sitten

Kansanedustaja, eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) on tyytymätön maamme puolustusbudjettiin.

  • 5d40462861ae7d881924a153161a7c43576775e50385a520f0ec7beefec0b745

    Jussi Niinistö ja Sisun kuorma-auto.

    (Lehtikuva/Roni Rekomaa)
Jussi Niinistö totesi Hakkapeliitta-yhdistyksen tilaisuudessa Helsingissä keskiviikkona, että puolustusbudjetti on muita valtionhallinnon aloja suurempien säästötoimien kohteena, sillä siitä leikataan kymmenys pois.

- Samaan aikaan Puolustusvoimat toteuttaa laajan puolustusvoimauudistuksen, joka on lajissaan suurin muutos sitten jatkosodan päättymisen. Uudistuksen konsulttina on raha. Itse asiassa uudistus on suuri leikkausohjelma, Niinistö kritisoi.

Hän muistuttaa, että maanpuolustus ei ole vain tahdon asia, vaan siihen tarvitaan materiaalisia voimavaroja.

- Ellei Puolustusvoimien rahoitustasoa vuoden 2015 jälkeen korjata siten, että edes puolet nykyhallituksen tekemistä leikkauksista saadaan takaisin, ovat koko maan puolustus ja yleinen asevelvollisuus uhattuina. Vaarana on Ruotsin tie, Niinistö sanoi.

Hänen mukaansa Suomi on tienhaarassa.

- Puolustusratkaisumme kulmakivien – yleisen asevelvollisuuden, koko maan puolustamisen ja sotilaallisen liittoutumattomuuden – kestävyyttä koetellaan. Onko puolustusvoimauudistuksen jälkeen vuorossa puolustusuudistus? Pystyykö Puolustusvoimat uudistuksen ja säästöjen jälkeen säilyttämään itsenäisen ja uskottavan puolustuksen koko valtakunnan alueella vai vajoammeko osin turvallisuusvajeeseen, Niinistö kyseli.
 
Näinhän se on ja tätä on itsekin tullut toitotettua jo toistakymmentä vuotta, mutta... :(
 
Back
Top