Puolustusvoimien juhlavuoden tapahtumat

JR49

Respected Leader
Avaan keskustelun näistä tapahtumista. Moni foorumilla oleva kun näissäkin tulee vierailemaan.

Puolustusvoimat 100 vuotta Juhlavuoden teema on
Maanpuolustus kuuluu kaikille


Puolustusvoimat täyttää tänä vuonna 100. Juhlistamme merkkivuottamme yli 120 tapahtumassa ympäri Suomea.

Puolustusvoimilla on ollut tärkeä tehtävä Suomen itsenäisyyden ja kansalaisten elinmahdollisuuksien turvaamisessa läpi historian sekä rauhan että sotien aikana.

Maanpuolustus kuuluu kaikille. Suomen puolustuksen perusta on olosuhteisiimme ja tarpeisiimme rakennettu Suomen malli. Sen kulmakivinä ovat asevelvollisuus, uskottava, koko maan kattava puolustus ja sotilasliittoihin kuulumattomuus. Taustalla on kansalaisten luja maanpuolustustahto. Puolustuskyky koostuu Maavoimien, Merivoimien ja Ilmavoimien suorituskyvyistä sekä yhteisistä suorituskyvyistä. Puolustuskykyä ylläpidetään ja osoitetaan vuoden jokaisena päivänä ja hetkenä.

Eduskunnan kesällä 2017 hyväksymä valtioneuvoston puolustusselonteko linjaa puolustuksemme kehittämisen pitkälle ensi vuosikymmennelle. Painopisteinä ovat joukkojen valmius, koulutus, puolustushaarojen käytöstä poistuvien suorituskykyjen korvaaminen, tiedustelu, kyberpuolustus ja kauaskantoinen tulivaikutus. Toimeenpanemalla selonteon linjaukset puolustuskykymme säilyy myös tulevaisuudessa.

http://puolustusvoimat.fi/sata

http://puolustusvoimat.fi/puolustusvoimat-100-kesakiertue-2018
http://puolustusvoimat.fi/kenttatykisto100
http://puolustusvoimat.fi/intti-tutuksi-avoimet-ovet
http://puolustusvoimat.fi/suomen-sotahistoriaa-sotamuseossa
http://puolustusvoimat.fi/yleisotapahtumat-2018
 
Puolustusvoimien tiedotus näistä ei ole hääviä vaikka sitä tekevät ihan päätoimiset henkilöt! Ehkä heidän palkkauksensa ei sitten ole kilpailukykyinen. Esimerkkinä vaikka yllä veli @JR49 n listauksen ensimmäisenä oleva kesäkiertue 2018 joka uskottelee valtakunnallisen pääparaatin olevan Oulussa. Lehtiä lukeneet muistavat tämä tapahtuneen jo viime itsenäisyyspäivänä. Listan lopussa olevasta tapahtumaluettelosta tosin ilmenee että kuluvan vuoden 6.12. paraati pidetään Mikkelissä. Tasavuosikymmenten lippuluhjapäivän paraatithan olivat ennen aina panssarien Hämeenlinnassa, mutta tästä perinteestä on kuluvalla vuosituhannella luovuttu. Ehkä sinne ei enää mahtuisikaan, sillä kaupungin kirjaimellisesti "paraatipaikalle" on rakennettu kauppakeskus. 4.6. Lippujuhlan paraati järjestetään siis Seinäjoella.

Ihan ensimmäinen tilaisuus on jo reilun kolmen viikon päästä, kun Suomen Kenttätykistö täyttää 100 vuotta perjantaina 9.2. Senaatintorilla näytteillä kaikki käytössä oleva tykkikalusto huonosti julkisuudessa viihtyvää 152 K89 a lukuunottamatta. Siis myös uusi K9. Paikalla on myös 155 H17 perinnepatteri sekä hevosvetoinen 76 K02 joka esiintyy toimintanäytöksissäkin. Valitettavasti näyttelyosasto ei ehdi viipyä seuraavaan päivään vaan suljetaan jo perjantai-iltana klo 18.
 
Puolustusvoimien tiedotus näistä ei ole hääviä vaikka sitä tekevät ihan päätoimiset henkilöt! Ehkä heidän palkkauksensa ei sitten ole kilpailukykyinen.
Mitä minä olen ymmärtänyt, siihen saattaa pätevöittää esim. sama sukunimi kuin jollain korkea-arvoisella upseerilla ;)
 
Yksi loistava tapahtuma olisi mobilisoida yksi sodan ajan prikaati ja siirtää se läpi Suomen Hangosta Utsjoelle.
Tuossa olisi ihmisillä katsomista ja puolustusvoimille hyvä testi.
 
Back
Top