Puolustusvoimien podcast

TomTom

Ylipäällikkö
Mod
Puolustusvoimat aloittaa podcast-lähetykset

– Vaikka pari minuuttia saattaa kuulostaa pitkältä ajalta, samaan aikaan pitää lentää hävittäjää, navigoida, kommunikoida ja samalla käyttää omia konejärjetelmiä. Siinä tulee yleensä aika hikiset oltavat.

Näin sanoo ilmasodankäynnin ammattilainen, everstiluutnantti Aki Heikkinenpuolustusvoimien podcast-lähetyksessä. Lähetykset ovat puolustusvoimien uusi tapa vastata nykyaikaisen viestinnän tarpeisiin.

Pääesikunnan viestintäosaston tuottaja, yliluutnantti Tommi Kangasmaa on suunnitellut ja tuottanut podcastien sisällöt.

– Podcast on tallennettu radio-ohjelma. Niiden tarkoituksena on avata puolustusvoimien toimintaa ja tehdä siitä ymmärrettävää. Haastattelemme parhaita asiantuntijoita mielenkiintoisiin aiheisiin noin 45 minuutin mittaisissa ohjelmissa, Kangasmaa kiteyttää.

Podcastit julkaistaan puolustusvoimien YouTube-kanavalla sekä mp3-tiedostona puolustusvoimien nettisivuilla. Kangasmaa väläyttää, että lähetykset ovat pian myös saatavilla yleisen julkaisualustan mobiilisovelluksissa esimerkiksi Apple- ja Microsoft-laitteille. Lähetykset toteutetaan puolustusvoimien Radio Kipinän tuottamia.

Kuulijakunta vaikuttaa sisältöön

Kangasmaan mukaan lähtökohdat ohjelmien toteuttamisessa ovat rento ote ja raikas sisältö. Kuulijat voivat itsekin ideoida aiheita ja antaa palautetta podcasteista Webropol-kyselyn kautta.

– Kansalaiset voivat itse vaikuttaa lähetyksen sisältöön omilla ideoillaan, Kangasmaa kertoo.

Kangasmaan näkemyksen mukaan aika on suotuisa podcasteille.

– Teknologia on kehittynyt niin paljon, että niitä voi kuunnella esimerkiksi lenkillä, autossa tai jopa uidessa.

Lähetykset pyritään tekemään koko kansalle mielenkiintoisiksi. Tämän vuoksi ei ole erillistä kohderyhmää, ja aiheisiin on panostettu. Ne voivat vaihdella esimerkiksi sotataidosta ja -taktiikasta aina sotilasfysiologiaan ja -filosofiaan.

– Tulemme käsittelemään asioita, joihin ei ole aiemmin uskallettu koskea, Kangasmaa vinkkaa.

Tänään torstaina 24.3. julkaistaan kolme podcastia, joista yksi käsittelee nykyaikaista ilmataistelua. Haastateltavana oleva Heikkinen on toiminut muun muassa laivueen komentajana ja ilmasotaopin pääopettajana.

Miten havainto viholliskoneesta tehdään, ja miten käytännössä toimitaan, kun niin tapahtuu? Miten ohjuksia väistetään? Lähetys pureutuu ilmasodankäynnin konkreettisiin yksityiskohtiin, kuten taisteluetäisyyksiin. Heikkinen puuttuu myytteihin ja avaa kuulijalle, mitä taivaalla oikeasti tapahtuu.

http://www.puolustusvoimat.fi/porta...9nQSEh/?pcid=140817804c230c56adedadb4b4469a08

3 ensimmäistä podcastia julkaistu:

Suomalainen sotataito
Jaksossa 1 valtiotieteen tohtori, everstiluutnantti Juha Mälkki pohtii, onko olemassa suomalaista sotataitoa. Miten se on kehittynyt ja mistä vaikutteista Suomessa opetettava sotataito koostuu. Mälkki tutkii operaatiotaitoa ja sotatiedettä Puolustusvoimien tutkimuslaitoksella.

Moderni ilmataistelu
Jaksossa 2 Hornet-lentäjä ja Ilmasotaopin entinen pääopettaja everstiluutnantti Aki Heikkinen Ilmavoimien esikunnasta avaa modernin ilmataistelun saloja. Jaksossa käsitellään hävittäjien välistä taistelua, hävittäjiin liittyvää teknologiaa ja taktiikkaa.

Tulevaisuuden sodankäynnin teknologiat
Jaksossa 3 Puolustusvoimien tutkimuspäällikkö, tekniikan lisensiaatti, insinöörieversti Jyri Kosola valottaa tulevaisuuden asetekniikan ja erilaisten sotilaallisten teknologisten sovellusten merkitystä tulevaisuuden sodankäynnille, sekä käsittelee Suomen roolia ja tutkimusta aiheeseen liittyen.

http://maanpuolustus.net/media/albums/puolustusvoimien-podcast.38/
 
Hienosti sanottiin -kansalliset asevoimamme lähtevät voittamaan sotatoimia eikä me lähdetä häviämään.
Tällaista on kaivattu,mutta mahtavatko nämä lähetykset tavoittaan muuta kuin pientä asianharrastajien joukkoa.
 
Tulevat myös kotisivuille sekä applen ja ms systeemeihin
 
Mielenkiintoisia podcasteja ja suunnattu selkeästi isommalle yleisölle. Mielellään noita kuunteli.
 
Hienosti sanottiin -kansalliset asevoimamme lähtevät voittamaan sotatoimia eikä me lähdetä häviämään.
Tällaista on kaivattu,mutta mahtavatko nämä lähetykset tavoittaan muuta kuin pientä asianharrastajien joukkoa.

No ei niitä ehkä valtavirta niin kuuntele, mutta Puolustusvoimien Youtube-kanavalla on yli 19 000 tilaajaa. Se on iso potentiaalinen yleisö Suomen mittakaavassa, enkä puhuisi pienestä asianharrastajien joukosta.
 
Erittäin hyvää settiä. Kuuntelin sotataito-mietelmät aluksi. Taidanpa kuunnella mieluummin näitä työmatkoilla kuin aamuradion vitsailua.

Näitä voisi vallan hyvin tuutata vaikka Ylen kanavilta.
 
Erittäin hyvää ja mielenkiintoista settiä. Kuten toisessa aiheessa mainitsin, on podcasteissa se hyvä puoli että niitä voi kuunnella samalla kun tekee jotain muuta, esim. kirjoittaa tätä viestiä tai kuntoilee. Tämä on suuri etu verrattuna tekstiin, sillä ainakin minulle kertyy paljon juttuja jotka pitäisi lukea. Kangasmaa tämän mainitsikin.

Koska joku asian parissa työskentelevä varmasti lukee tätä palstaa, ehdotan tässä uusia aiheita:
-Panssarisodankäynti
-Uudistettu ja perinteisempi taistelutapa
-Elektroninen sodankäynti ml. SIGINT
-Taistelu rakennetulla alueella
-Tarkka-ampujatoiminta
 
Viimeksi muokattu:
Otin nämä podcastit puheeksi muutaman tuttuni kanssa. Kumpikaan heistä ei ole juurikaan sotilasasioista kiinnostuneita, mutta molemmat oli kuunnelleet yhden jakson ja pitivät kuulemastaan. Hyvä homma, tämä siis tavoittaa muitakin ihmisiä kuin vain maanpuolustukselle elämänsä omistaneet.
 
No ei niitä ehkä valtavirta niin kuuntele, mutta Puolustusvoimien Youtube-kanavalla on yli 19 000 tilaajaa. Se on iso potentiaalinen yleisö Suomen mittakaavassa, enkä puhuisi pienestä asianharrastajien joukosta.

19000 - palkattu hlökunta 13000 = 6000 tilaajaa pl. pv. Pitänee sisällä siis juuri aktiivisen mp-väen. :rolleyes:
 
19000 - palkattu hlökunta 13000 = 6000 tilaajaa pl. pv. Pitänee sisällä siis juuri aktiivisen mp-väen. :rolleyes:

Omien kokemusten perusteella palkatulla henkilökunnalla ei ole aivan hirveästi taipumusta katsella videoita omasta työstään... ;)
 
Laskeeko YouTube vain kirjautuneiden katsojien katselukerrat vai huomioiko se kaikki.
 
Viimeksi muokattu:
Puolustusjärjestelmä ja Maavoimat
Jaksossa 4 Maanpuolustuskorkeakoulun operaatiotaidon pääopettaja, everstiluutnantti Petteri Kajanmaa puhuu puolustusjärjestelmästä ja erityisesti Maavoimien taistelusta. Jaksossa puhutaan muun muassa sodan kuvasta, kauaskantoisesta tulesta, maastoanalyysista ja joukkomäärien merkityksestä Maavoimien taistelulle.
 
Ekat podcastit kuunneltu, mielettömän hyviä pätkiä. Avaa valtavan hienosti eri aiheita. Juontajakin vetää pirun hyvin. 5/5
 
 
Haastateltavana Pasi Pasivirta


Poimintoja:
-K9 Thunderi nähdään 4.6 paraatissa.
-Tutkien tarjouspyyntö lähetetään syksyllä
-Vähennetään vedettävien tykkien määrää
-Saksasta ostetut 122mm ammukset tehty 70-luvulla
-Thunderin koulutus alkaa panssariprikaatissa 2019
-Kehityskohteina parempi kantama ja vaikutus maalissa
-Nyt harkinnan alla pitkänkantaman ammukset (kotimaiset) + lentorataa korjaavat sytyttimet (PGK).
-Etelä-korean tykistön korkea valmiuskyky oli jättänyt vaikutuksen
 
Back
Top