Puolustusvoimien tilaus ei pelasta Valtraa lomautuksilta

Tvälups

Ylipäällikkö
yle Uutiset Kotimaa 29.8.2013 klo 16:44
Puolustusvoimien tilaus ei pelasta Valtraa lomautuksilta

Ensimmäiset liikennetraktorit luovutettiin puolustusvoimille tänään Valtran tehtaalla Suolahdessa. Maavoimat saa tänä vuonna kolmasosan kaikkiaan noin sadan traktorin tilauksesta.

Valtra luovutti puolustusvoimille kolmanneksen noin 100 liikennetraktorin tilauksesta elokuun lopussa 2013. Puolustusvoimat käyttää uusia liikennetraktoreita olosuhteissa, joihin ei kuorma-autoilla päästä.

Vaikka Valtralle puolustusvoimien tilaus tuo töitä noin 30 henkillötyövuoden verran, voi lomautuksia olla tiedossa jatkossakin.

- Vaikka meillä on vahva usko siihen, että markkinat elpyvät ja tilauksia on tulossa, sellainen ei vielä näy meidän tilauskirjoissa, Valtran toimitusjohtaja Jari Rautjärvi sanoo.

Rautjärvi toteaa, että jatkossa energia suunnataan kilpailukyvyn säilyttämiseen.

- Valtaosa traktoreista menee vientiin, joka vetää Ranskaan ja Saksaan, mutta Pohjoismaissa myynti sakkaa, toimitusjohtaja toteaa.

Traktoreilla kuljetetaan ruokaa ja ammuksia

Liikennetraktorien hankinta on osa maavoimien alueellisten joukkojen huollon kehittämisen hanketta. Loput puolustusvoimien tilaamista traktoreista valmistuvat kolmen seuraavan vuoden aikana.

Traktorit lähtevät Valtran tehtailta Jääkäriprikaatiin Rovaniemelle, Panssariprikaatiin Parolannummelle ja Reserviupseerikouluun Haminaan.

- Traktorikaluston tarkoituksena on tukea meidän alueellisten joukkojen huoltoa, sieltä kantavan maantien pisteestä tuliasemaan asti, johon kuorma-autolla materiaalia ei kyetä toimittamaan, maavoimien operaatiopäällikkö, prikaatikenraali Petri Hulkko sanoo.

Liikennetraktoreilla on tarkoitus kuljettaa konteissa muun muassa ampumatarvikkeita ja elintarvikkeita.

Maavoimien käyttöön tulevilla liikennetraktoreilla saa ajaa jopa viittäkymppiä maanteillä.
 
Back
Top