Puolustusvoimien tulos ja tase

Creidiki

Ylipäällikkö
BAN
Miten analysoidaan puolustusvoimia yrityksenä? Yrityksen talous muodostuu kahdesta kirjasta, tuloksesta ja taseesta.

Yrityksen tasekirjassa listataan varat vs velat jos varat ovat suuremmat kuin velat on yritys selvitystilassa.

Puolustusvoimien varat koostuvat niistä resursseista jotka sillä on käytettävissään, sodanajan joukoista varusteineen ja materiaalista joka otetaan käyttöön. Velat koostuvat niistä uhkista jotka suomi sotilaallisesti tällä hetkellä kokee. Mikä on PV: tase tällä hetkellä?

Tasetta voidaan leipoa, jos toimarin pöydällä oleva kivenmurikka kirjataan taseeseen 10 milj euron arvoisena, voidaan ottaa reilusti lisää velkaa ja jakaa kiva osinko. Jos 25. MotPr:n rynnistys torjutaan kahdella Martalla ja vihaisella suomenpystykorvalla voidaan maavoimia leikata fyffet suunnata muualle.
än
Yhtiön tulos muodostu siitä mitä otetaan sisään, siitä mitä maksetaan ulos ja siitä mikä taseesta poistetaan arvonalenemisina. Tulos voi olla plussaa tai miinusta ja se siirretään taseeseen jos tehdään voittoa, tase kasvaa. Myös tulosta voidaan leipoa. Kirjaamalla kaupasta syntyvät tulot tälle vuodelle ja siitä syntyvät kulut tuleville vuosille näyttää tämän vuoden tulos ihan kivalta. Hävittäjät ja raketinheittimet voidaan siirtää taseeseen heti, niiden ylläpito ja aseistus/ammus ostot voidaan ottaa tulevien vuosien budjeteista.

Jos lasketaan raha, miehet, kalusto ja sodanajan joukot on PV tehnyt tukevasti persnettoa 2000-luvulla. Toisaalta "olemme vahvempia kuin koskaan" ja "suomea ei varsinaisesti uhkaa mikään" jos olisin tilintarkastaja niin hälytyskellot soisivat ja epäilisin jonkun leipovan tasetta rajusti.

Jos yhtiö on selvitystilassa useita eri mahdollisuuksia:
Fuusio
Velkajärjestely
Konkurssi

Fuusiossa kahden firman taseet yhdistetään, jos se tehdään selvitystilan takia niin kuralla olevalla firmalla täytyy olla taseessaan jotakin sellaista jota terve firma haluaa ja terveen firman tuloksen ja taseen täytyy olla riittävän vahva tuodakseen toiminta terveelle pohjalle. PV:n tapauksessa tämä on NATO-optio. Onko PV:llä taseessaa jotakin sellaista jota NATO haluaa ja onko NATO+Suomella riittävästi voimia vastaamaan turvallisuusuhkiin NATO:n sotilaallinen tase ei ole kovin vahva sekään.

Velkajärjestelyssä pyydetään velkojilta uudelleenjärjestelyä yleensä tarjoamalla porkkanaa ja pannaan tulos kuntoon. Tuloksen täytyy olla velkojan kannalta parempi kuin konkurssin. Meidän tapauksessamme suurin "turvallisuusvelkojamme" ovat Venäjä, Venäjä ja Venäjä. Puolustusvoimien velkajärjestelyn seurauksena olisi ulkopolitiikan suunnan muutos ja ihan aikuisten oikeesti tehtävä PV-uudistus. Velkajärjestelyssä korkein johto yleensä saa kenkää.

Konkurssissa velkoja ottaa varat suoraan hallintaansa ja osakkeenomistajat saavat aisaa.
 
Back
Top