Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Puolustusvoimilta ei neljälle saapumiserälle

Viestiketju osiossa 'Varusmiespalvelus' , aloittaja Umkhonto, 02.04.2017.

 1. Umkhonto

  Umkhonto Eversti

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,602
  Tykkäykset:
  2,237
  Pisteet:
  316
  KSML: Puolustusvoimilta ei neljälle saapumiserälle
  Puolustusvoimien mielestä nykyinen järjestelmä on toimiva.

  2.4.2017 klo 05:04
  [​IMG]
  Tiia Korhonen / Yle

  Puolustusvoimissa suhtaudutaan nihkeästi puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) malliin, jossa varusmiehet astuisivat palvelukseen neljä kertaa vuodessa nykyisen kahden sijaan, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen.

  –  Nykyjärjestelmä on osoittanut toimivuutensa. Muutokset esimerkiksi saapumiserien määrään tai palveluksen aloittamis- ja päättämisajankohtiin huomioidaan kokonaistarkastelussa monien muiden koulutuksen toteutukseen liittyvien asioiden ohella. Tässä vaiheessa yksittäisten osatekijöiden vertailu keskenään ei ole ajankohtaista, toteaa komentaja Petri Pääkkönen Pääesikunnan koulutusosastolta.

  Niinistön mukaan nykyinen kahden saapumiserän malli on ongelmallinen Puolustusvoimien toimintavalmiuden kannalta.

  –  Joudumme pohtimaan saapumiserien määrää siltä kantilta, mikä on mahdollisimman optimaalinen suhde valmiuden ja toisaalta kouluttamisen kannalta. Jo tässä vaiheessa on selvää, että tämä kahden saapumiserän malli ei ole paras mahdollinen, Niinistö totesi STT:n mukaan Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan seminaarissa helmikuussa.

  Niinistön esikunnasta todettiin perjantaina Keskisuomalaiselle, että saapumiserien mahdollisia muutoksia käsitellään poliittisella tasolla puolustusselonteon eduskuntakäsittelyn yhteydessä kevään aikana.

  Varusmiesliitto on puolestaan esittänyt saapumiserien siirtoa kahdella kuukaudella eteenpäin. Liitto katsoo, että nykyiset kotiutumisajat ovat huonoja etenkin syksyllä alkavien opintojen näkökulmasta ja työsuhteiden katkonaisuuden takia.

  Pääesikunnassa ei lämmetä kahden kuukauden siirrolle.

  –  Nykyinen saapumiseräjärjestelmä on osoittanut toimivuutensa myös varusmiesten antaman palautteen perusteella. Esimerkiksi 85 prosenttia palveluksessa olevista varusmiehistä kokee saaneensa riittävästi vaikuttaa palveluksen aloittamisajankohtaan ja -paikkaan. Lisäksi varusmiesten loppukyselyn tulokset ovat aikasarjansa parhaat, komentaja Pääkkönen toteaa.

  http://yle.fi/uutiset/3-9542774
   
 2. PJ85

  PJ85 Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.12.2011
  Viestejä:
  1,418
  Tykkäykset:
  1,217
  Pisteet:
  156
  Se on oikein. Menisi pikkasen sekavaksi neljällä saapumiserällä, ja tulisiko ongelmaksi saada tarpeeksi suuria joukkokokonaisuuksia samaan aikaan koulutukseen, saapumiserän koko on kuitenkin rajallinen. Nykyinen järjestelmä on hyvä, toimiva ja selkeä ja uusilla valmiusjoukoilla valmiuskin on parempi.
   
 3. Mainos 4. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,659
  Tykkäykset:
  2,618
  Pisteet:
  1,286
  Logistiikka kuitenkin tietyltä osin helpottuisi kun ei olisi vastaavaa ruuhkaa kahdesti vuodessa.
  Ja valmiusjoukkojen määrällä ei juhlita vaikka ovatkin ehdottomasti hyvä lisäys nopeasti reagoiviin joukkoihin.
   

Jaa tämä sivu