Putin: USA on maailmantalouden loinen

ukkopekka

Kersantti
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/08/putin_usa_on_maailmantalouden_loinen_2761687.html

Venäjän pääministeri Vladimir Putin suomii Yhdysvaltojen taloudenpitoa demokraattien ja republikaanien velkasovusta huolimatta. Putinin mukaan Yhdysvallat loisii maailmantaloudessa, koska USA:n jättiläismäinen velkataakka hiekoittaa talouden rattaita myös muualla kuin Pohjois-Amerikassa. - Yhdysvallat elää velkarahalla yli omien varojensa, mikä siirtää vastuun sitä lainoittaville maille, Putin sanoi puhuessaan poliittisella nuorisoleirillä maanantaina.

Putinin mukaan Valkoinen talo on tahallaan antanut ymmärtää, että Yhdysvaltoja uhkaa maksukyvyttömyys. Synkät näkymät ovat heikentäneet dollarin arvoa ja näin parantaneet maan vientiteollisuuden mahdollisuuksia, Putin järkeilee.

Venäjän pääministerin mielestä Yhdysvaltain päättäjillä oli kaikesta huolimatta kylliksi maalaisjärkeä ja vastuullisuutta, jotta maailman suurimman talouden maksukyvyttömyys voitiin välttää.

Yhdysvaltain valtapuolueet demokraatit ja republikaanit pääsivät varhain maanantaiaamuna sopuun velkakaton nostosta ja valtiontalouden säästöistä seuraavan 10 vuoden aikana. Kongressin on määrä äänestää sovintoehdotuksesta myöhemmin maanantaina.

Kädenojennus Valko-Venäjälle Vladimir Putin nosti puheessaan esille myös Venäjän ja Valko-Venäjän yhdentymisen. Putinin mukaan Neuvostoliiton kaltainen yhteenliittymä on ”mahdollinen, toivottava ja täysin riippuvainen valkovenäläisten tahdosta”.

Venäjän ja Valko-Venäjän rajat ovat jo nyt melko avoimet. Kummankin maan kansalaiset voivat vapaasti liikkua maiden välillä ja työskennellä naapurimaassa rajoituksetta.

Valko-Venäjän itsevaltainen presidentti Aljaksandr Lukashenka on toistaiseksi tyrmännyt Venäjän lähentymispyrkimykset ja puolustanut kynsin hampain Valko-Venäjän itsemääräämisoikeutta.
 
Back
Top