Putinin enkelit vuosien varrelta

Tvälups

Ylipäällikkö
Putinin enkelit vuosien varrelta
il Keskiviikko 2.4.2014 klo 22.40

Venäjän presidentti Vladimir Putin on yhdistetty nyt jo entisen vaimonsa Ljudmila Putinan lisäksi myös useaan muuhun kaunottareen vuosien varrella.


Ljudmila Šrekbneva asteli Vladimir Putinin kanssa avioon asti. (XINHUA)

Vladimir Putin oli 31-vuotias, kun hän nai heinäkuussa 1983 Kaliningradista kotoisin olevan ja Leningradin valtionyliopistossa espanjan kieltä opiskelevan Ljudmila Šrekbnevan.

Ennen yliopistoa Ljudmila oli myös toiminut Aeroflotin lentoemäntänä, eikä tuore vaimo jäänyt avioliiton myötä pelkästään kotirouvaksi, vaikka onkin vältellyt vahvaa poliittista roolia.

Ljudmila Putina opetti saksaa Leningradin valtionyliopistossa (nykyisen Pietarin) vuosina 1990-1994. Lisäksi hän on työskennellyt joitakin vuosia Moskovan edustajana JSC Telecominvest -yrityksessä.

Pariskunta asui KGB:ssä työskennelleen Vladimir Putinin työn vuoksi useita vuosi myös Itä-Saksassa, jossa syntyi myös avioparin tyttäristä nuorempi, Jekaterina.

Vaikka pariskunnan avioero on varsin tuore, ei Venäjän presidentti ole ainakaan lehtitietojen mukaan jäänyt laakereilleen makaamaan. Iltalehti listasi ne naiset, joihin Vladimir Putin on viime vuosina erityisesti yhdistetty.

Olympiavoimistelija


Alina Kabajeva sai kantaa Sotshissa myös olympiatulta. Epäselväksi jäi, vaikuttiko Vladimir Putin jotenkin asiaan. (EPA/ AOP)
Tumma ja näyttävä Alina Kabajeva tunnetaan läpi Venäjän huippuhyvänä rytmisenä kilpavoimistelijana, mutta presidentti Vladimir Putin on tehnyt hänestä tunnetun naisen myös toisessa merkityksessä: Kabajevalla ja Putinilla on jo vuosia huhuttu olevan suhde.
Vuonna 2008 venäläislehti Moskovski korrespondent julkaisi muun muassa jutun, jossa väitettiin, että Ateenan olympialaisissa vuonna 2004 olympiakultaa voittanut Kabajeva ja presidentti Putin suunnittelevat peräti avioliittoa.

Suurta huomiota herättänyt väite, joka levisi muun muassa Helsingin Sanomiin ja saksalaiseen Der Spiegeliin, kiistettiin ja lehti joutuikin perumaan uutisensa perättömänä sekä esittämään myös anteeksipyynnön sen johdosta. Syystä tai toisesta, lehti myös lopetti toimintansa vain muutama päivä uutisen julkaisemisen jälkeen.

Nykyään Kabajeva vaikuttaa politiikassa. Hänet valittiin duumaan vuonna 2007 Yhtenäisen Venäjän kansanedustajana.

Vakoojatar


Anna Chapmanin ja Putinin suhteesta huhuttiin. (ZUMAWIRE/ MV PHOTOS)
Niin ikään vuonna 1982 syntynyt punatukkainen Anna Chapman on eräs Putiniin yhdistetyistä kaunottarista.

Chapman pongahti Bond-tyttömäisellä ulkonäöllään lehtien kansiin välittömästi, kun hän jäi FBI:n haaviin New Yorkissa, manhattanilaisessa kahvilassa vuonna 2010.

Paljastumisensa aikaan vasta 28-vuotias Chapman ehti asua New Yorkissa kaksi vuotta, joiden aikana hän kävi klubeilla, shoppaili merkkiliikkeissä, katseli nähtävyyksiä ja päivitti kuulumisiaan netissä.

- Amerikka on vapaa maa. Täällä on helppo tavata menestyneitä ihmisiä. Moskovassa se on käytännössä mahdotonta, sillä sinun pitää olla samalla lailla menestynyt, Chapman pohti Facebook-sivulleen lataamassaan videopätkässä.

Huhut Chapmanin ja Putinin suhteesta on kielletty.

Yksityinen valokuvaaja


Myös tämä tumma kaunotar Jana Lapikova on yhdistetty Vladimir Putiniin.
Kolmas Vladimir Putiniin romanttisessa mielessä huhupuheissa yhdistetty nainen on nuori valokuvaaja Jana Lapikova.

Brittilehti The Telegraphin mukaan mallikisoista tuttu - tuolloin 25-vuotias - Lapikova ehti kerätä kokemusta valokuvaajana ennen erityislaatuista pestiään Venäjän presidentin virallisena, yksityisenä valokuvaajana lähinnä kissa- ja maisemakuvia ottamalla.

Myöskään tätä mahdollista romanssia ei ole vahvistettu virallisesti.

Lähteet: IL-arkisto, Mail Online, The Moscow Times, Forbes, Mirror, The Telegraph, Wikipedia


(AP)
 
Oliko Kekkosella noin hyviä kinkkuja?
 
Back
Top