PV ja sosiaalinen media

vehamala

Kenraali
Puolustusvoimilta kesällä Facebook-ohjeet

http://uutiset.msn.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Puolustusvoimilta+kes%C3%A4ll%C3%A4+Facebook-ohjeet/1135264700894

Puolustusvoimat antaa kesällä kaikille sen palveluksessa oleville henkilöille ohjeet Facebookin käytöstä, Pääesikunnasta kerrotaan.
Ohjeet koskevat sekä henkilökuntaa, varusmiehiä että kertausharjoituksissa olevia reserviläisiä.

Ohjeiden tarkoituksena on suitsia ylilyöntejä ja antaa pelisäännöt siitä, missä määrin puolustusvoimien toiminnasta voi kertoa Facebook-ystävilleen.
Sosiaalisen median käyttöä ei aiota kuitenkaan kieltää.
=====================================================
Miksi vain Facebook ? Eikös ohjeet pidä olla kaikkea sos. mediaa koskevat ?
 
Kyllähän tuo eversti Heinonen mainitsi myös Twitterin, jotenkin vaan nykyään Facebookia pidetään synonyyminä sosiaaliselle medialle. Ihan hyvä mielestäni tuo yleinen Facebook-ohje (eli YlFo), nykyään kun ihmisillä tuntuu lipsahtavan sosiaaliseen mediaan vähän turhankin helposti liian henkilökohtaisia asioita ja harvalla varusmiehellä on kokemusta ennen palvelukseen astumista organisaatioista joiden sisäisiä asioita ei kaikille vastaantuleville saa kertoa.

Toivottavasti samassa ohjeessa on myös kohta joka linjaa että mitä kaikkea tietoa saa kirjoittaa maanpuolustus.netiin ja mitä ei ettei vain valtionsalaisuudet lipsahda tänne ja pääsee moderaattoritkin helpommalla.
 
Näkyy olevan Afganistanin jampoilla kovempia kieltoja ton suhteen. Hyvä niin. Itse en moista sosialistista medeaa seuraa lainkaan, niin en osaa kuinka iso riski on kyseessä mutta onpahan yksi riski vähemmän kun kielletään.
 
Back
Top