Sinun täytyy päästä Valpon arkistoon.
"EK-Valpon arkisto on jaettu arkistoteknisesti EK-Valpo I:een (1919–1944) ja Valpoon eli Valpo II:een (1945–1948), mutta raja ei ole täsmällinen joidenkin asiakirjasarjojen eikä vuosilukujen osalta. Tietojen keruu oli henkilökeskeistä, joten aineistossa painottuvat henkilöaineistot, kuten henkilökortistot, henkilömapit ja kuulustelupöytäkirjat.
EK-Valpon pääosaston ja paikallisosastojen arkistot on luetteloitu turvallisuuspoliisin omalla järjestelykaavalla. Luetteloinnissa on käytetty yleisen järjestyskaavan sarjoja, mutta ryhmittely poikkeaa hieman tavanomaisesta. Jokainen EK-Valpon paikallisosasto toimi itsenäisenä arkistonmuodostajana.
EK-Valpon arkistoaineisto on julkista, mutta sen käyttöä on rajoitettu lakiin perustuen. Kyse on näyttörajoituksesta eli digitoitua, mutta rajoituksen alaista aineistoa voi tällä hetkellä nähdä ainoastaan arkistolaitoksen tutkijasalien asiakaspäätteillä.
Viranomaisten toiminnan tuloksena syntynyt asiakirja-aineisto on yleensä luotettavaa ja puolueetonta. Turvallisuuspoliisin materiaalin kohdalla on kuitenkin poikkeuksia. Tämä johtuu esimerkiksi monimuotoisista tavoista (viranomaisyhteistyö, kuulustelut, puhuttelut yms.) kerätä tietoa. Aineiston käyttöön vaikuttaa sen hajanaisuus ja monisarjaisuus. Lisäksi materiaalia on aikoinaan hävitetty. Henkilömappeja ja henkilökortistoja sekä asiamappeja tuhottiin kesällä ja syksyllä 1944. Punainen Valpo tuhosi arkistoaan vuonna 1948. Karjalankannaksella toimineiden paikallisosastojen arkistoja on jonkin verran Viipurissa venäläisten arkistoviranomaisten hallussa."
http://wiki.narc.fi/portti/index.php/Valtiollinen_poliisi
Voit myös tehdä asiakirjapyyntöjä:
https://astia.narc.fi/astiaUi/index.php
Itsellä isoisä ollut Valpon kirjoilla sodan aikana raportoiden omasta yksiköstään, onko nämä siellä Viipurissa jos jossain?