Räjähdekeskuksen toiminta käynnistynyt hyvin Ähtärissä

Tvälups

Ylipäällikkö
yle Uutiset Kotimaa 28.6.2013 klo 6:18
Räjähdekeskuksen toiminta käynnistynyt hyvin Ähtärissä

Ähtärissä on nykyisin noin 85 puolustusvoimien työntekijää, joista noin puolet on vuoden alusta toimineen räjähdekeskuksen työntekijöitä.

Ähtäristä käsin johdettava Puolustusvoimien Räjähdekeskus on ollut toiminnassa pian puolen vuoden ajan. Ähtärissä toimii räjähdekeskuksen hallinto-osasto, sekä sen Ähtärin toimipiste. Varsinaista Ähtärin asevarikkoa ei organisaatiomuutoksen jälkeen ole enää olemassa.

- Tämän vuoden teema on vakiinnuttaa uusi organisaatio ja opetella uudessa organisaatiossa toimiminen. Henkilöstö on pitkälti samaa kuin räjähdelaitoksen lakkauttamisen jälkeen. Ihmisethän tätä työtä tekee ja ammattimainen osaava henkilöstö, suurin osa säilytti oman toimenkuvansa, sanoo räjähdekeskuksen johtaja, everstiluutnantti Pertti Kuokkanen. Hänen mukaansa uudessa organisaatiossa ei ole ollut juurikaan käynnistysvaikeuksia.

Työpaikkojen tulevaisuus vaikuttaa vakaalta. Kuokkanen arvioi, että lähivuosina Ähtäriin ei ole tulossa väenvähennyksiä.

Ähtärissä on tätä nykyä noin 85 puolustusvoimien työntekijää, joista noin puolet on räjähdelaitoksen palveluksessa. Loput kuuluvat Itä-Suomen huoltorykmentin palkkalistoille ja heidän vastuullaan on räjähteiden varastointi. Suunnitteluosasto on Tampereella sijaitsevan materiaalilaitoksen esikunnan kirjoilla.

Räjähdekeskus aloitti toimintansa tämän vuoden alussa. Muun muassa räjähdelaitoksen ja koeampumalaitoksen toiminnot organisoitiin tuolloin uudelleen uudeksi hallintoyksiköksi, räjähdekeskukseksi.
 
Back
Top