RAIL GUNS - The Science of Shooting

Umkhonto

Ylipäällikkö
Onkos tämä nyt sitten SRA:n vastakohta? Aikamoista hifistelyä ainakin eikä kovin "kenttäkelpoista" toimintaa.

"The rail gun shooters do not come to town more than a couple times a year. Many come from all over the western U.S. to compete in this unusual shooting sport. It may seem very easy to get good groups with one of these rifles, but it takes a lot of skill in preparation and reading the ever-varying wind currents to be exceptional at it. Even the bullets are super-precise. They are hand made as "match grade" bullets are not precise enough for these shooters."

 
Hyväksyisiköhän hirvenammuntakokeen valvojat tuon aseen:D Periaatteessa kyllä pitäisi, jos kaliberi ja patruuna on hirvenmetsästyksessä sallittu.
Karhukoe on samanlainen, hyvyksyttyyn suoritukseen on vain ammuttava hivenen pienempään läjään osumat kuin hirvikokeessa.

Nykyisin ammutaan 4 laukausta tuelta ja koetta ei voi hyvällä aseella ja kiikarilla haasteellisena pitää.
Mutta metsästäjäkunta ikääntyy ja tuo rail gun varmistaisi kokeen hyväksytyn läpimenon;)

Ennen ammuttiin käsivaralta 3 laukausta paikoillaan olevaan hirvitauluun ja 3 laukausta liikkuvaan, koe oli paljonkin haasteellisempi suorittaa.

http://riista.fi/metsastys/palvelut-metsastajalle/ampumakoe/

Edit: Ampuessa saa käyttää tukea, kunhan asetta ei lukita mekaanisesti alustaan.
Noissahan oli rekyylinvaimennus alustoissa, hieman tulkinnanvarainen asia..
 
Hyväksyisiköhän hirvenammuntakokeen valvojat tuon aseen:D Periaatteessa kyllä pitäisi, jos kaliberi ja patruuna on hirvenmetsästyksessä sallittu.

Eivät hyväksyisi. Säännöissä on sentään nimittäin kielletty aseen kiinnittäminen tukeen tai alustaan, vaikka koetta muuten onkin helpotettu todella roimasti.
 
Tuli pieni pethymys siinä vaiheessa kun alkoivat itselatailla ruutia hylsyihin, mä luulin otsikon perusteella että elektromagneettisia pyssyjä virittelevät.
 
Melko mielenkiintoinen laji. Tuossahan otetaan kaikki ampujasta kiinni olevat virheet pois, jää vain se puhdas mekaniikka ja ballistiikka. Varmasti oppii aika hyvin miten mikäkin ammus käyttäytyy missäkin tilanteessa.
 
Ulkoballistiikka on isoin merkitys. Nythän oli suomalaiset kasa-ampujat napannu MM kisoissa kultaa yms.
Suomalainen joka voitti, sano ettei varmaan ikinä ammu niin hyvää tulosta kuin nyt oli ampunut.
Tosin kasa-ammunnassa aseet ei ole tollasia lavettisysteemejä.
 
Back
Top