Rajavartiolaitos ottaa käyttöön uudet virka-asut

Tvälups

Ylipäällikkö
Rajavartiolaitos ottaa käyttöön uudet virka-asut
yle Kotimaa 30.5.2012 klo 16:38 | päivitetty 30.5.2012 klo 16:48


Uusi virkavaatetus on sävyltään selvästi tällä hetkellä käytössä olevaa tummempi. Edelliskerran Rajavartiolaitoksen virkavaatteet uudistettiin vuosina 1992 - 95.
(*ei pidä täysin paikkaansa: 2005 alkaen on käyttöönotettu ns. huonon sään sekä palosuojatut laivapalvelusasut -Tvälups-)
Tuolloin siirryttiin sodan jälkeisen ajan harmaasta ja maastovärisestä vaatetuksesta nyt käytössä oleviin vihreisiin virka-asuihin.
(* merivartiosto käytti laivaston ja vartiolentue ilmavoimien asuja -sama-).

Rajavartiolaitos uudistaa virkavaatteensa. Ensimmäisenä uudet virka-asut otetaan käyttöön kansainvälisillä rajanylityspaikoilla kesäkuun alussa.

Uusi virkavaatetus on sävyltään selvästi tällä hetkellä käytössä olevaa tummempi ja tyyliltään nykyaikaisempi.
 
Ollaankohan taas menossa kohti mustaa? 1900-luvullahan poliisi oli ensin mustassa, sitten sinisessä, ja nyt tumman sinisessä. Onko Raja menossa nyt samaan suuntaan, tumman vihreään asuun, ja kenties parin vuosikymmenen vuoden päästä mustaan?
 
2015 julkistetaan Rajapoliisi. Rvl/poliisin ja oletettavasti Tullin tehtävät yhdistetään uudelle organisaatiolle.
Poliisi jatkaa ennallaan, mutta rvl:n maanpuolustuksellinen rooli loppuu.

Siksipä asujakin jo entraillaan...
 
Ei kai kannata hutkia ennen kuin nähdään uusi asu. Vanha poliisihaalarihan ei missään nimessä ole käytännöllinen rajametsissä samoiluun. Mitäs jos uusi asu olisi käytäntölähtöinen ja sisältäisi esimerkiksi erilaisia takkeja eri käyttöihin? Fleeceä, softshelliä, edustavaa passintarkastuspuseroa..
 
http://yle.fi/uutiset/rajavartiolaitos_ottaa_kayttoon_uudet_virka-asut/6144661
 
Onttolan ampumaradat käytännössä suljetaan siviileiltä tyyten. Niitä kehitetään vain palvelemaan viranomaisia ja vm-koulutusta. Joensuun alueen a-ratahommat muuttuvat kyllä haasteellisiksi siviilien kannalta.

Kuten olen koilottanut: suurin piirtein Kiteen alueelle perustetaan, jos perustetaan, a-keskus, joka "palvelee" Maakunnan tarpeita. Hintalapussa tulee löytymään ja ympäristöarvot on huomioitu tosi fantsusti.
 
Tuo Onttolan vm-koulutuskin lienee pian muistoja menneisyydestä. Pistäkää vuosi 2015 merkille erinäisten muutosten suhteen...

Kontiorannan ja Onttolan a-radat kun sulkeutuvat niin alkaa Joensuun kantakaupungin ampujillakin olla "kehämäinen" tilanne.
Onneksi omalle a-radalle ei ole kuin vajaa 4km, mutta uskon käyttäjäpaineen ulottuvan tänne asti.

Se Kiteen rahastuskeskus tulee olemaan melko turmiollinen viritys maakunnan pikkuradoille, joissa ympäristölupaa ei ole / umpeutumassa.

Soramonttu ja muu maastoammunta tulee lisääntymään ja raskaalla kädellä. Noh, siinähän se ympäristö- ja YJT paranee!
 
Back
Top