Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Rajavartiolaitos pyrkii miljoonasäästöihin - henkilöstöä karsitaan

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 18.01.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Rajavartiolaitos pyrkii miljoonasäästöihin - henkilöstöä karsitaan
  il Perjantai 18.1.2013 klo 13.11

  Rajavartiolaitos aikoo vähentää henkilöstöään saavuttaakseen sille kehyspäätöksessä asetetut säästötavoitteet.

  Rajavartiolaitos käynnistää 28 miljoonan euron sopeuttamisohjelman, jossa selkeästi suurimmat säästöt aiotaan hankkia henkilöstömenoja karsimalla.

  Kaikkien raja- ja merivartiokoulun toimintojen siirtäminen Imatralle vuonna 2014 on osa kokonaisratkaisua. Lisäksi säästöjä haetaan muun muassa tilavuokrista.

  Sisäasiainministeriön viestintäpäällikkö Kati Pärnänen kertoo, että rajavalvontaa keskitetään niille alueille, joissa sitä eniten tarvitaan ja samalla valvontaa vähennetään muualla. Pärnänen ei vielä nimeä alueita, joilla valvonta vähenee.

  Sopeuttamisohjelma koskee vuosia 2013-2017. Sen sisällöstä kerrotaan tarkemmin ensi viikolla.

  STT
   
 2. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Mitä isot edellä, sitä pienet perässä...

  Saattaa olla, että pakkosiirto Espoosta Imatralle voipi olla murheista pienimpiä kun samalla laitos tarjoaa kalossinkuvaa ahteristoon osalle porukasta.


  Ai hemmetti miten ovelan Molokin kidan valtio on onnistunut luomaan Senaattikiinteistöjen muodossa: kohta täältä karsitaan kaikki palvelut sillä verukkeella ettei ole rahaa maksaa kiinteistöjen vuokria. Sikäli merkillistä kun valtio omistaa kyseisen puulaakin ja siirtelee veronmaksajilta kynimäiään kyhnyjä vain taskusta toiseen. Toisaalta ilman ko. firmaa monta "hyvää veljeä" jäisi vaille tulospalkkauksen mahdollistamia palkkioitaan...
   
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,978
  Tykkäykset:
  24,116
  Pisteet:
  1,286
  Senaattikiinteimmistöt taitaa olla meikäläinen versio romahtaneen NL:n omaisuuden uusjaon tavoista ja keinoista. Ei ole meiltäkään oligarkkeja puuttunut, kun valtion Asioita on Yksityistetty isolla Y-kirjasimella. Ideologioista kumpuaa erikoisia järjestelyjä, joita ei tyhmä kansa ymmärrä, tai jos ymmärtääkin niin mitään ei mahda.

  Saapas nähdä, mikä perspektiivi on Onttolan ja Ivalon osaston vm-koulutuksella? Prikaatin lakkautus voi vaikuttaa vähän aikaa tai sitten ei. Aikamoinen määrä uudenkarheita reppuja, saappaita ja vaatteita on RVL:kin pannut Varikoille päin....säilytykseen vai myyntiin?
   
 5. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  2015...
   
 6. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Senaatin toiminta on kaukana täydellisyydestä, mutta ei siinäkään laitaa ole/ollut, että valtion virkamiehet kuvittelivat tilojen olevan ilmaisia. Veronmaksajien rahalla nekin kustannettiin, vaikka ei vuokraa maksettukaan.

  Ennen vanhaan kasarmeillakin oli jatkuvalla syötöllä kymmeniä prosentteja petipaikoista tyhjillään, eikä kiinteistökulujen olemattomuus varmastikaan ollut niitä pienimpiä syitä.

  Miksi ylipäätään tavallisilla joukko-osastoilla täytyy olla mitään edustustiloja ja rantamökkejä, kerhoista puhumattakaan? Nehän ovat edelleen pienenkin varuskunnan vakiovarustusta. On se kumma, kun poliisilaitos ja vaikkapa Kansaeläkelaitoksen piirikonttori selviää ilman minkäänlaisia edustustiloja..
   
 7. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Kotimaa 23.1.2013 klo 12:12
  28 miljoonan säästöt: Rajavartiointia keskitetään kaakkoisrajalle ja Suomenlahdelle

  Rajavartiolaitoksessa toteutetaan lähivuosina 28 miljoonan euron säästöt. Henkilökustannuksista säästetään 300 henkilötyövuotta.

  Rajavartiolaitos käynnistää sopeuttamisohjelman, jossa vartiointia keskitetään rajaturvallisuuden ydinalueille kaakkoiselle ulkorajalle ja Suomenlahdelle.

  Vuosille 2013-2017 ajoittuvalla ohjelmalla tavoitellaan 28 miljoonan euron säästöjä. Henkilöstökuluja vähennetään 300 henkilötyövuoden verran. Vähennys toteutetaan luonnollisella poistumalla.

  Tarkoituksena on jatkossa valvoa kaakkoinen maastoraja katttavasti, turvata rajaliikenteen turvallisuus ja sujuvuus sekä puuttua tehokkaasti rajat ylittävään rikollisuuteen. Merialueilla on tarkotus turvata kattava ja luotettava johtamisjärjestelmä.

  Sisäministeriön mukaan Rajavartiolaitos pystyy säästöjen jälkeen hoitamaan myös sotilaallisen maanpuolustuksen velvollisuudet hyvin.

  Rajavalvontalaitoksen palveluksessa on tällä hetkellä lähes 3 000 henkilöä. Sopeuttamisohjelma tarkoittaa 160 - 180 viran siirtymistä uudelle paikkakunnalle ja kaikkiaan noin 500 virkamiehen tehtäviin on tulossa muutoksia.
  Valvontahenkilöstö vähenee maalla ja merellä

  Rajojen valvontahenkilöstöä vähennetään Lapista, Kainuusta ja Pohjois-Karjalasta. Henkilöstön vähentämistä korvaavat muun muassa tekniset valvontajärjestelmät ja ilma-alusten käyttö.

  Merialueella henkilöstö vähenee Pohjanlahdella. Merivartioasemia ei lakkauteta, mutta niitä siirretään edullisempiin toimitiloihin.

  Merirajojen valvonta perustuu jatkossa uusittuun tekniseen valvontaan, riskianalyysiin ja kohdennettuun partiointiin. Myös uusittu kalusto, partioveneet ja helikopterit, korvaavat vähennyksen vaikutuksia.

  Raja- ja merivartiokoulun toiminnot keskitetään Imatralle ensi vuoden aikana ja Espoon toimitiloista luovutaan. Merellinen koulutusyksikkö sijoitetaan Porkkalan merivartioaseman yhteyteen.
  Sisäasiainministeri Räsäsen: Turvallisuuspalvelut säilyvät hyvällä tasolla

  Sisäasiainmininsteri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan kansalaisten turvallisuuspalvelut säilyvät sisäasiainhallinnon talouden sopeuttamistoimista huolimatta hyvällä tasolla.

  -Rajavartiolaitos on sopeuttanut toimintaansa jo useiden vuosien ajan tuottavuusohjelmien edellyttämällä tavalla ja sen ylikin. Vartioasemia on vähennetty ja hallinto- ja tukipalveluita keskitetty. Nyt on edessä uusi sopeuttamisohjelma. Se on Rajavartiolaitoksen koko huomioon ottaen poliisia tiukempi, Räsänen arvioi.
   
 8. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Karjalainen Uutiset Alueet Kotimaa 23.01.2013 14:10
  Rajavartioston henkilöstöä vähennetään Ilomantsissa ja Lieksassa 40 prosenttia

  Rajavartioston henkilöstöä vähennetään Ilomantsissa ja Lieksassa 40 prosenttia

  Rajavartiolaitos käynnistää 28 miljoonan euron sopeuttamisohjelman, joka toteutetaan vuosina 2013-2017.
  Pohjois-Karjalan osalta tämä tarkoittaa sitä, että rajavartioston henkilöstöä vähennetään Ilomantsissa ja Lieksassa 40 prosenttia. Tohmajärvellä vähennyksiä tehdään, mutta tietoa vähennysmäärästä ei vielä ole. Vähennykset toteutetaan luonnollisella poistumalla ja vähäisillä siirroilla Niiralaan.

  Kokonaisuudessaan sopeuttamisohjelmassa Rajavartiolaitoksen henkilöstömenoja vähennetään noin 19 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa 300 henkilötyövuoden vähennystä luonnollista poistumaa hyödyntäen.

  Rajojen valvontaa vähennetään Pohjois-Karjalan lisäksi Lapista ja Kainuusta. Vartioasemien henkilöstö vähenee näillä alueilla 180 henkilötyövuodella vuoteen 2017 mennessä.

  Rajavartiolaitoksen varusmiesten koulutus jatkuu nykyisellään Joensuun lähellä Onttolassa, Ivalossa ja Imatran Immolassa.

  Valvonnan vähennys painottuu Pohjanlahdelle, jossa vähennys on noin 40 henkilötyövuotta vuoteen 2017 mennessä.

  Raja- ja merivartiokoulun toiminnot puolestaan keskitetään Imatralle vuoden 2014 aikana ja Espoon toimitiloista luovutaan. Koulu säilyy kaksikielisenä.

  Merellinen koulutusyksikkö sijoitetaan Porkkalan merivartioaseman yhteyteen.

  Muutokset toteutetaan ilman irtisanomisia

  Sopeuttamisohjelma tarkoittaa arviolta 160-180 virkamiehen virkapaikan siirtymistä uudelle paikkakunnalle.

  Lisäksi Lapin ja Kainuun rajavartiostojen rajavartiomiehiä siirretään määräaikaisesti Kaakkois-Suomen rajavartioston tueksi. Kaikkiaan noin 500 virkamiehen tehtäviin on tulossa muutoksia. Muutokset toteutetaan ilman irtisanomisia tai lomautuksia luonnollista poistumaa hyödyntäen.
   
 9. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,380
  Tykkäykset:
  8,456
  Pisteet:
  1,286
  Pitkä pätkä rajaa per partio.

  http://www.kuhmolainen.fi/Uutiset/1194790496117/artikkeli/kainuun+rajavartioston+henkilostomaara+vahenee+liki+80+lla.html
   
 10. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Kotimaa 23.1.2013 klo 15:54
  Säästöt leikkaavat rajavartijaopiskelijoiden tuloja

  Rajavartijaoppilaan asema muutetaan vastaamaan kadettia vuonna 2014. Käytännössä heille maksetaan jatkossa vain päivärahaa, harjoittelijan kuukausipalkka jää pois.

  Mistä on kyse?
  Rajavartiolaitoksen säästöohjelma leikkaa rajavartijaopiskelijoiden taloudellisia etuja
  Vuonna 2014 rajavartijaoppilaan asema muutetaan kadetin asemaa vastaavaksi
  Rajavartijaoppilaille maksetaan jatkossa päivärahaa, nykyinen kuukausipalkka jää pois

  Rajavartiolaitoksen sopeuttamisohjelma on leikkaamassa myös rajavartijaksi opiskelevien toimeentuloa.

  Ensi vuonna rajavartijaoppilaan asema muutetaan kadetin asemaa vastaavaksi. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että oppilaille aletaan maksaa verotonta päivärahaa kuten kadeteille nykyään.

  Tähän mennessä oppilaalle on maksettu noin 1 600 euron suuruista harjoittelijan kuukausipalkkaa sekä lisäksi verotonta noin 40 euron suuruista päivärahaa opiskelupäiviltä. Jatkossa heille maksettaisiin pelkästään päivärahaa. Lisäksi ateriat olisivat oppilaille maksuttomia. Majoitus on ollut Raja- ja merivartiokoulun opiskelijoille maksutonta jo ennestään.

  Raja- ja merivartiokoulun johtaja, eversti Vesa Huuskonen kertoo, että oppilaille on lisäksi korvattu joitakin kotimatkoja kuten virassa opiskeleville valtion virkamiehille.

  - Tämä hieman heikentää rajavartijaoppilaan taloudellisia etuuksia, mutta nyt kaikkia opiskelijoita käsitellään yhdenvertaisesti. Sekin on aika poikkeuksellista, että opiskelusta maksetaan päivärahaa, Huuskonen toteaa.

  Nykyisin rajavartijaoppilaat solmivat määräaikaisen työsuhteen Rajavartiolaitokseen opiskelun aloittaessaan. Jatkossa virkasuhde on tarkoitus solmia vasta koulusta valmistumisen jälkeen.

  Rajavartiolaitos ilmoitti keskiviikkona toteuttavansa vuosina 2013-2017 yhteensä 28 miljoonan euron suuruisen sopeuttamisohjelman. Luonnollista poistumaa käyttäen aiotaan vähentää 300 henkilötyövuotta.
   
 11. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Kotimaa 23.1.2013 klo 15:52
  Merivartiosto hakee edullisempia tiloja ja vähentää väkeä Pohjanmaalla

  Länsi-Suomen Merivartioston mukaan pohjalaisalueelta vähenee seuraavaan 5 vuoden aikana kymmenkunta merivartijaa. Vähennykset toteutuvat eläköimisten kautta. Tilasäästöjä haetaan Kokkolassa ja Kaskisissa, kun taas Vallgrundin merivartioasemaa kehitetään.

  Rajavartiolaitoksen sopeuttamisohjelma puraisee myös pohjalaisaluetta. Länsi-Suomen Merivartiosto vähentää Kokkolan, Vallgrundin ja Kaskisten merivartioasemilta kymmenkunta henkilötyövuotta seuraavan viiden vuoden aikana. Tavoitteena on 28 paikkaa, kun henkilöstöä nyt on noin 40.

  Vartioston apulaiskomentaja, komentaja Mikko Hyypän mukaan kaikki vähentyvät paikat hoidetaan eläköitymisten kautta, irtisanomisia tai lomautuksia ei käytetä.
  Merivartioasemilla pieniä muutoksia

  Kiinteistöpuolella säästöjä haetaan luopumalla ylimääräisistä tiloista tai siirtymällä edullisempiin tiloihin. Kaskisissa haetaan pienempiä tiloja ja Kokkolassa edullisempaa tilavaihtoehtoa, mahdolisesti Pietarsaaresta . Lentosataman huoltopisteestä Vaasan Vaskiluodossa luovutaan kokonaan. Vallgrundin merivartioaseman toimintaa puolestaan kehitetään.

  Asemaverkosto säilyy ennallaan, mutta esimerkiksi Kaskisissa merivartiosto on jatkossa tilanteen mukaisessa valmiudessa.
  Uutta kalustoa ja lisää liikkuvuutta

  Komentaja Mikko Hyypän mukaan henkilöstövähennyksiä kompensoidaan uudistamalla kalustoa sekä lisäämällä partioiden liikkuvuutta. Muun muassa partioveneitä uusitaan nykyaikaisemmiksi, sekä nykyinen helikopterkalusto uusitaan.

  Merkittävä asia on myös Turun johtokeskuksen vahvistuminen. Huippumodernit tilat otetaan käyttöön kuukauden kuluttua. Rajavartiolaitoksella on Länsi-Suomen alueella Hangosta Tornioon yhteensä 350 työntekijää. Merivartioasemilla työskentelee 192 henkilöä, ja näistä määrä laskee sopeuttamistoimilla 140-150:een.
   
 12. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,380
  Tykkäykset:
  8,456
  Pisteet:
  1,286
  Joutaa koko RV- laitos lakkauttaa, koska EU- lainsäädäntö tekee koko puljun tarpeettomaksi.

  http://www.verkkouutiset.fi/index.php/politiikka/984-politiikka/115630-saarakkala-suomen-eu-sopimus-uusiksi
   
 13. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Kotimaa 23.1.2013 klo 16:27
  Lapista lakkautetaan neljä rajavartioasemaa

  Suomi sulkee Utsjoen, Siilastuvan, Virtaniemen ja Karhutunturin rajavartioasemat. Lapin rajavartiostosta lopetetaan myös kuusikymmentä työpaikkaa vuoteen 2017 mennessä ilman irtisanomisia eläköitymisen kautta. Lapin rajavartioston komentaja eversti Jarmo Vainikan mukaan leikkaukset heikentävät pelastustoimintaa erityisesti Käsivarren tuntureilla.

  Sisäministeriö kohdensi hallitusohjelmassa sovitut Rajavartiolaitoksen lähes 30 miljoonan euron säästöt Lappiin, Kainuuseen ja Pohjois-Karjalaan. Lapissa tämä merkitsee, että nykyisestä lähes kolmesta sadasta vakanssista vähennetään 60 vuoteen 2017 mennessä. Neljä vartioasemaa lakkautetaan ja toiminta keskitetään itärajalla Inarin Rajajooseppiin ja Sallan Kelloselkään ja länsirajalla Muonioon.

  Kahden helikopterin vartiolentolaivue säilyy Rovaniemellä ja samoin varusmieskoulutus Ivalon rajajääkärikomppaniassa.

  Supistukset merkitsevät vääjäämättä palvelujen heikentymistä, partiointi erämaissa lähes puolittuu ja rajavartioston mahdollisuus antaa virka-apua eksyneiden ja muiden erämaissa hätään joutuneiden pelastamisessa vähenee.

  – Ainakin sellainen vaikutus on, että tietyillä alueilla kuten Kilpisjärven alueella etsintä- ja pelastuspalvelutehtäviin osallistuminen meillä vähenee, sanoo Lapin rajavartioston komentaja, eversti Jarmo Vainikka.
  Rajaliikenteen kasvu vaatii lisää resursseja

  Sisäministeriön Rajavartiolaitoksen sopeuttamisohjelmaksi ristimä leikkauskuuri siirtää Lapin resursseja etelään Kaakkois-Suomen rajalle, jossa matkustajien lukumäärän kasvu miljoonalukemiin vaatii lisää rajavartijoita. Kasvu on ollut kovaa myös täällä Lapissa ja mikäli venäläisten turistiliikenne jatkaa hurjaa 40 prosentin tason vuosikasvua Raja-Joosepissa ja Kelloselässä niin rajavartioita tarvitaan Lappiin lisää.

  – Jos nykyiset kasvuprosentit jatkuvat noin neljäkymmentä vajaa neljäkymmentä prosenttia, niin ehkä arviolta vuonna 2016 ylitetään jo se, että tarvitaan lisää voimia, arvioi Lapin rajavartioston komentaja, eversti Jarmo Vainikka.

  Raja-Joosepin rajatarkastus-aseman uusiminen on suunnitteilla mutta määrärahapäätös puuttuu. Lapin rajavartioston johdon mukaan Raja-Joosepin tilat ovat ahtaat ja aiheuttavat ruuhkia jo nykyisillä matkustajamäärillä ja ovat homeessa, josta henkilökunta on kärsinyt.
   
 14. Mainos 15. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Kotimaa 23.1.2013 klo 16:19
  Perämeren merivartioasemien väki lähes puolittuu

  Rajavartiolaitoksen sopeuttamisohjelma vähentää merkittävästi Perämeren merivartioasemien toimintavalmiuksia.

  Kemin, Virpiniemen ja Kalajoen merivartioasemien päällikkö Markku Kohonen kertoo, että henkilöresurssi vähenee kolmen aseman alueella viidellätoista vuoteen 2017 mennessä. Asemien yhteenlaskettu vahvuus on tuolloin 19.

  Väen vähentäminen näkyy jatkuvan valmiuden heikkenemisenä, mutta Kohonen uskoo, että heikennystä voidaan korvata muilla toimenpiteillä.

  - Meillä on hyvä viranomaisyhteistyö esimerkiksi meripelastuspuolella ja vapaaehtoisten roolia tullaan korostamaan jatkossakin. Emme ole olleet tähänkään saakka meripelastuksen suorittajina ainoa viranomainen Perämerellä, vaan siellä on muitakin toimijoita, painottaa Kohonen.

  Tällä hetkellä merivartioasemien henkilökunta on joko työvuorossa tai varallaolojärjestelmän piirissä, joten varsinaista päivystystä asemilla ei ole.

  - Kun niukkuutta jaetaan, voi käydä niin, että jatkuvaa valmiutta ei kaikilla Perämeren merivartiosemilla pystytä tuottamaan, sanoo Kohonen.

  Merivartioasemia ei sopeuttamisohjelman mukaan lakkauteta, mutta asemia siirretään edullisempiin toimitiloihin.

  - Kun niukkuutta jaetaan, voi käydä niin, että jatkuvaa valmiutta ei kaikilla Perämeren merivartiosemilla pystytä tuottamaan.

  - Markku Kohonen

  Rajavartiointia keskitetään

  Rajavartiolaitoksen sopeuttamisohjelma keskittää vartiointia Kaakkois-Suomeen ja Suomenlahdelle. Lapista ja Kainuusta siirretään rajavartiomiehiä Kaakkois-Suomen rajavartiostoon.

  Lapissa rajavalvonta keskitetään itärajalla kahdelle vartioasemalle eli Sallan Kelloselän ja Inarin Rajajoosepin vartioasemille. Länsirajalle jää Muonion vartioasema. Varusmieskoulutus Ivalossa säilyy nykyisellään.

  Rajavartiolaitos tavoittelee vuosille 2013-2017 ajoittuvalla ohjelmalla 28 miljoonan euron säästöjä. Henkilöstökuluja vähennetään 300 henkilötyövuoden verran, mutta vähennykset tehdään niin sanotun luontaisen poistuman kautta.
   
 16. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,380
  Tykkäykset:
  8,456
  Pisteet:
  1,286
  http://www.kotiseutuplus.fi/index.php/1362-komentaja-kurki-rajavalvonnan-vaheneminen-aiheuttaa-riskin
   
 17. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,380
  Tykkäykset:
  8,456
  Pisteet:
  1,286
  Valvontaa vähennetään ja lisätään yhtä aikaa.:huh:

   

Jaa tämä sivu