Rajavartiolaitos

Miksiköhän Kanadassa ostetaan vain 4 kpl Wescamia (joka meidän Rajalla käytössä Super Pumassa) 16 kopterille?

Eiköhän tuo liity vain hankintojen ajoitukseen ja koko fleettiin tulee lopulta sama configuraatio.

Kanukit näköjään ovat päivittämässä 13 vanhaa kopteria ja lisäämässä fleettiin 3 uutta, mutta ei ilmeisesti tehtaan linjalta.

 
Artikkeli Rajan merellisen kaluston uudistamisesta, ml. Vartiolaiva 2025.

Muutamia nostoja alusten tulevasta suorituskyvystä ja ominaisuuksista: monipuoliset valvontasensorit, massaevakuointikyky (yli 400 hengen evakuointikapasiteetti), yli miljoonan litran (1180 m3) öljynkeräyskapasiteetti, kyky toimia kemikaalionnettomuustilanteissa, hätähinauskyky, laivapalojen sammutuskyky, kyky tilannekuvan vaihtoon Puolustusvoimien kanssa ja voimankäyttökyky (aseistus) sekä kybersuojaus.

Pari metriä Turvaa pidempi, syväystä puolestaan aavistus vähemmän verrattuna Turvan wikipedia-spekseihin.

Vartiolaivojen vastaanotto suunniteltu vuosille 2025 ja 2026.

 
Täälläkin on joskus ihmetelty mitä kuuluu RV20:n kaveriksi kaavaillulle kalustolautalle?

Navigatorin jutussa tuli siihen lisäselvyyttä

Hieman räätälöidymmän kaluston osalta voidaan nostaa esiin RV20-luokan aluksiin suunniteltava kalustolautan prototyyppi. Kalustolautan tulee mahdollistaa esimerkiksi öljyn- ja kemikaalintorjuntamateriaalin kuljetus onnettomuusalueelle. Toisaalta kalustolautalla voitaisiin poikkeusoloissa siirtää lähes mitä tahansa tarvittavaa materiaalia operaatioalueelle, tai vaikka tukea joukkojen huoltokuljetuksia. Kyseessä on vasta prototyyppi ja laajemmasta kalustolauttojen hankinnasta päätetään erikseen saatavien käyttökokemusten perusteella.
 
Tänään Kiteen kohdilla pyöri rajan kopteri ehkä n. 4 km rajasta. Paikallisen mukaan oli pyörinyt eilenkin samoilla paikoilla.
Sama havainto itselläkin hieman tämän päiväistä etelämpää. Kopteritoiminta on ollut tämä kesänä normaaliaikoja vilkkaampaa.
Tuskinpa ne kanttarelleja etsivät.
 
Back
Top