Rakettikopterista halpa työkalu armeijalle?

hessukessu

Kenraali
Satuin törmäämään tämmöiseen juttuun rakettikoptereista. Kopterihan vaikuttaa todella yksinkertaiselta, edulliselta, kevyeltä ja simppeliltä. Käyttö vaatii varmasti hieman harjaantumista, mutta lienee kuitenkin helppoa verrattuna tavalliseen kopteriin. Tehoa tuossa piisaa, kuormaa mahtuu mukaan kivasti. Polttoaine on edullista. Nopeuttakin piisaa. Melu on todella pieni verrattuna oikeaan kopteriin. jne. Eikö tämmöisissä kevytvekottimissa olisi ideaa? Tiedustelukäyttöön, pienen ryhmän kuskaamiseksi jonnekin (yhteen kopteriin menee hyvin pari miestä täysin varustein) tai sitten kauko-ohjattavaksi. Siis plussat hekoon nähden ovat tietenkin edullisempi hinta ja suurempi kuorma, helpompi huollettavuus ja käyttö. KG per € /suhde lienee aika ylivertainen.

Onko hullu ajatus?:p
 
Hauskannäköinen vekotin.

Tossa vaan saattaa olla se pulma, että vetyperoksidin kanssa puljaaminen on vähän veemäistä hommaa. No, onhan sitä hölmömpiäkin polttoaineita toisaalta nähty.
 
Natsit testaili tota ja kieltämättä vähän ikäviä sivuvaikutuksia välillä, kuten kuskinin sulaminen lentokeen kabiiniin yms tai tankkausaineiden sotkeentuminen ja välitön reaktio säiliöautollisia noita tököttejä.. :)
 
Jos nyt yhtään muistan oikein vetyperoksiidin ominaisuuksista, niin se menee kategoriaan "ei minun lähettyvillä" radioaktiivisten aineiden ja nestemmäisen hapen kanssa. Sotilaskäytössä esiintyy paljon erittäin tulenarkoja aineita, mutta jotenkin veikkaan, että hapettavat ja itsesyttyvät aineet ovat sellaisia mitä sinne ei haluta lisää.

Mutta miksi tuollainen kopteri? Eikö vanha kunnon rakettireppu olisi parempi idea? Se kuitenkin käyttää samanlaisia rakettimoottoreita.
 
Tämä juttu kuuluu kyllä tänne.
 
Eihän juke ole sanonut vielä mitään tässä ketjussa! Tuo ehdottamasi ketju on nimenomaan sitä mitä otsikossa sanotaan.
Totta. Tämä otsikko kuvaakin asiaa itse asiassa paremmin.
 
Back
Top