Rauhanturvaajalle kysymys tai tietävälle

Ingsoc

Ylipäällikkö
#4
Jos käyn varusmiespalveluksen sotilaspoliisina, voinko sen jälkeen ryhtyä rauhanturvaajaksi?
Kyllä voit mennä krihailemaan, mutta sotilaspolisin tehtävässä et voi toimia.

Todennäköisesti reservin sotilaspoliisi toimii siviiliammatissaan myös rauhanturvatehtävässä + plus päälle nakit vartio ja partiotehtävissä. Jos olet res. spol upseeri et käytännössä pääse rauhanturvaajaksi (paitsi jos olet poliisi siviilissä, mutta silloinkin se on epätodennäköistä suuren hakijamäärän takia).
 
#5
Jos olet res. spol upseeri et käytännössä pääse rauhanturvaajaksi (paitsi jos olet poliisi siviilissä, mutta silloinkin se on epätodennäköistä suuren hakijamäärän takia).
Sotilaspoliisiupseeriksi ei pääse kuin ammattipoliisi, mutta upseerin tehtäviä on monenlaisia. Niin adjutantin, atk-upseerin, tiedotus- ja sotilaspoliisiupseerin tehtäviin on kiinnitetty eri taustaisia reserviläisiä. Sotilasarvo on ollut vänrikistä kapteeniin. Siviiltaustalla on oma merkityksensä.

Yhteinen radiokieli muiden yksiköiden kanssa on englanti. Tyydyttävä englanti on miehistövaatimus, mutta naapuriyksiköstä tai alistuksista riippuen ranska ja ruotsi ovat olleet hyödyllisiä. Muistan yhden erinomaisen Nakuran esikunnassa olleen pataljoonaupseerin, joka oli reservin pst-jojo.
 
Top