Rauhanturvaajalle kysymys tai tietävälle

Jos käyn varusmiespalveluksen sotilaspoliisina, voinko sen jälkeen ryhtyä rauhanturvaajaksi?

Kyllä voit mennä krihailemaan, mutta sotilaspolisin tehtävässä et voi toimia.

Todennäköisesti reservin sotilaspoliisi toimii siviiliammatissaan myös rauhanturvatehtävässä + plus päälle nakit vartio ja partiotehtävissä. Jos olet res. spol upseeri et käytännössä pääse rauhanturvaajaksi (paitsi jos olet poliisi siviilissä, mutta silloinkin se on epätodennäköistä suuren hakijamäärän takia).
 
Jos olet res. spol upseeri et käytännössä pääse rauhanturvaajaksi (paitsi jos olet poliisi siviilissä, mutta silloinkin se on epätodennäköistä suuren hakijamäärän takia).

Sotilaspoliisiupseeriksi ei pääse kuin ammattipoliisi, mutta upseerin tehtäviä on monenlaisia. Niin adjutantin, atk-upseerin, tiedotus- ja sotilaspoliisiupseerin tehtäviin on kiinnitetty eri taustaisia reserviläisiä. Sotilasarvo on ollut vänrikistä kapteeniin. Siviiltaustalla on oma merkityksensä.

Yhteinen radiokieli muiden yksiköiden kanssa on englanti. Tyydyttävä englanti on miehistövaatimus, mutta naapuriyksiköstä tai alistuksista riippuen ranska ja ruotsi ovat olleet hyödyllisiä. Muistan yhden erinomaisen Nakuran esikunnassa olleen pataljoonaupseerin, joka oli reservin pst-jojo.
 
Asiasta kukkaruukkuun.

Nykyisin rotaatiokoulutuksen läpäisseet (ei varusmiehet) ulkomaille operaatioon lähtevät saavat kultaisen leijona barettimerkin.
Onko reserviläisillä oikeutta käyttää kultaista barettimerkkiä operaation jälkeen myös kertausharjoituksissa?
 
Asiasta kukkaruukkuun.

Nykyisin rotaatiokoulutuksen läpäisseet (ei varusmiehet) ulkomaille operaatioon lähtevät saavat kultaisen leijona barettimerkin.
Onko reserviläisillä oikeutta käyttää kultaista barettimerkkiä operaation jälkeen myös kertausharjoituksissa?
Kultaisen merkin saa barettimarssin läpäisseet kansainvälisen valmiusjoukon soturit. Sen jälkeen sitä tuleekin kantaa. Tokko siitä kuitenkaan kertauksissa numeroa tehdään oli kumpi tahansa.
 
Juu, tiedän kyllä sen.
Mutta ohittaako ulkomaankomennus+rotaatiokoulutus barettimarssin? Näin voisi päätella kerran ne jaetaan
 
Eiköhän se mene niin, että järjestelyvastuussa oleva joukko-osasto määrää myös käytettävät tunnukset. Kriisinhallintaoperaatiossa (Nato) joukot järjestää PorinPr joten esim Afganistanissa on suomalaisella joukolla kultaiset leijonakokardit (huolimatta koulutuksen joukko-osatotaustasta) tai samoin harjoituksessa Norjassa on leijonat - osalla kultaiset osalla hopeiset (riippuen koulutuksesta). Ja vaikka joukko lähtee PorinPr kriisinhallintajoukoista Libanoniin niin lähteissä baretti on vihreä kultaisella kokardilla ja perillä järjestäjä on YK jolloin baskeri on sininen ja merkki UN.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top