Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Rauhanturvaajille luvassa paremmin Nato-tietoja

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 23.11.2012.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Rauhanturvaajille luvassa paremmin Nato-tietoja
  il Perjantai 23.11.2012 klo 14.52 (päivitetty klo 15.43)

  Eduskunnassa kiiteltiin perjantaina sitä, että suomalaisten rauhanturvaajien mahdollisuudet saada Natolta tietoja paranevat.

  Eduskunta on hyväksymässä Suomen ja sotilasliitto Naton kesken vaihdettavan turvallisuusluokitellun tiedon suojaamisesta tehdyn järjestelyn.

  Entinen puolustusministeri Seppo Kääriäinen (kesk.) kertoi, että aiemmin tiedon vaihdossa on ollut ongelmia. Kumppanuusmaat eivät ole saaneet riittävästi tietoa Nato-johtoisissa operaatioissa.

  - On hirvittävän tärkeää, että pidämme nämä asiat ajan tasalla, jotta omat rauhanturvaajamme voivat työskennellä saman informaation piirissä, sanoi Pekka Haavisto (vihr.).

  Markus Mustajärvi (vr.) kyseli, miksi järjestelyä on käsiteltävä eduskunnassa niin kiireisesti. Hänen mielestään esitys jatkaa hallituksen salailulinjaa. Hän olisi kaivannut laajempaa pohdintaa sen merkityksestä ihmisoikeuksille.

  STT
   
 2. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Niin siis mitä tämä Pekka Haavisto oikein tarkoittaa?. Jos kyseessä on rekryyttien lainopillinen Naton operoimaan missioon osallistumisen hyväksymisestä, tällä ei ole mitään merkitystä käytännön työssä.

  Jos toisaalta on kyse siitä, että myös suomalaiset saisivat korviinsa kaiken sen Nato informaation, mitä etteerissä liikkuu (maa, ilma ja jopa tähtitaivas) , tällä olisi jotain merkitystä (IHMO :blush:)
   
 3. Mainos
Jaa tämä sivu