Reserviläisen ampumataitojen ylläpito


Sääli vain ettei tuolla näy ”kaikki kurssit”, vaan niitä joutuu hakemaan eri lähteistä.

Kannattaa siis katsoa myös ”paikallisten toimijoiden” reserviläisyhdistykset ”ampumaseurat” jne sivustot/koulutuskaleterit läpi.
Esim.

SRA-ampujan kurssi, teoriaosuus
2.3.2019
Kainuun prikaati. Opastaulut pääportilta.

SRA Turvallisen ampujan kurssi järjestetään 29.- 31.3.2019 Ilmajoella Tervahaminan ampumaradalla.
Ohjelma PE klo 17-21, LA-SU klo 8-17.
 
Jotkut yhdistykset tietty järjestää tuollaisia enempi "omalle/oman alueen poppoolle" suunnattuja tapahtumia.
Toiminta-ampujien sivuiltakin (www.toiminta-ampujat.fi) noita löytyy aikas hyvin.

Kurssit on myös erilaisia...joissain lainakalustoa saatavilla omaa asetta omistamattomille, jotkut moni päiväisiä, jotkut yhden päivän kursseja.
 
Paikallisista reserviläisyhdistyksistä osa järjestää jäsenistölleen erittäin kustannustehokasta ammunnan harjoittelua lainakalustolla. Saatat päästä parhaimmillaan ampumaan samantasoisella kalustolla kuin kaupallisella radalla ainoastaan patruunoiden omakustannehinnalla.

Ainakin Helsingin Reserviupseeripiirin alla useampi kerho hoitaa leiviskäänsä tällä saralla sangen mallikkaasti ja olen siinä käsityksessä että sama tilanne veljespiirillä eli Helsingin Seudun Reserviläispiirillä. Näistä kantsii yleensä kysellä oman alueensa piirin toimistolta (www.rul.fi tai www.reservilaisliitto.fi), he tietävät mitkä heidän kerhoistaan on tämän saran aktiivisia toimijoita joten kannattaa hakeutua sinne jäseneksi jos harrastamisen aloittaminen tai jatkaminen kiinnostaa.
 
Paikallisista reserviläisyhdistyksistä osa järjestää jäsenistölleen erittäin kustannustehokasta ammunnan harjoittelua lainakalustolla.
ESIM: meillä päin jäseniltä veloitetaan vain patruunat ja aseen joutuu puhdistamaan.(aseet, taulut, paikat ,opastus/kevyt kenttävittuilu:whistle: kuuluvat hintaan). 0,25-0, 40 laukaus patruunasta riippuen.

Ps. ensimmäinenkerta on ilmainen.(y)
 
Back
Top