Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Reservistä eroavien määrä yli kymmenkertaistui kahdessa vuodessa

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Bushmaster, 08.09.2015.

 1. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,666
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286
  Mistä meinaatte että johtuu? Koskeeko tämä sijoitettuja vai niitä joilla ei sijoitusta ole?

  Toisaalta ei tuo eroamisilmoitus loppupeleissä merkkaa mitään kun pilliin vihelletään ja LKP alkaa kun suomi asettuu sotatilaan...  http://www.hs.fi/kotimaa/a1441597314428?jako=a41d1fb32faf756982c401c22426b17d

  Taustalla reserviläiskirje, kertausharjoitusten lisääminen ja Ukrainan sota
  Pako puolustusvoimista: Jopa tuhat suomalaista eroamassa reservistä tänä vuonna

  Armeijan reservistä pois haluavien määrä on kasvanut ennätyslukemiin. Tänä vuonna täydennyspalvelukseen on hakenut jo yli 810 asevelvollista.

  Luku on lähes kolme kertaa suurempi kuin viimevuotinen ennätyslukema ja peräti yksitoista kertaa suurempi kuin toissa vuonna. Vertailun vuoksi vuonna 2006 täydennyspalveluksen suoritti vain 48 reserviin kuulunutta.

  "Täydennyspalvelukseen hakeneiden lukumäärä nousee varmaan lähemmäs tuhatta vuoden loppuun mennessä", arvioi Siviilipalveluskeskuksen johtaja Mikko Reijonen.

  "Kyllä se selkeästi on reserviläiskirje, joka siinä näkyy. Reserviläiskirje on aktivoinut, oli syy sitten mikä tahansa."

  Reserviläiskirje lähetettiin toukokuussa 0,9 miljoonalle reserviläiselle. Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg kertoi perjantaina Kokonaisturvallisuusmessuilla Tampereella, että vain runsaat 70 reserviläistä ilmoitti kirjeen saatuaan, että haluaa pois sodan ajan tehtävästään.

  Täydennyspalvelukseen hakeutumisen huippu oli touko–kesäkuussa, kun hakemuksen teki noin 400 reserviläistä.

  "Nyt on tahti hidastunut selkeästi", Reijonen sanoo.

  Täydennyspalvelukseen haluavien määrän kasvussa heijastunee myös kertausharjoitusten määrän selvä lisääntyminen tänä vuonna sekä Venäjän viime vuonna tekemä Krimin valtaus ja Ukrainan sota.  [​IMG]


  Varusmiespalveluksen käynyt reserviläinen poistetaan reservistä, kun hän on suorittanut Siviilipalveluskeskuksessa täydennyspalveluksen. Sen jälkeen häntä ei kutsuta enää armeijan palvelukseen rauhan eikä sodan aikana.

  Täydennyspalveluksen pituus on viisi vuorokautta. Laki mahdollistaisi kuitenkin jopa 40 päivää kestävän täydennyspalveluksen.

  Mikko Reijonen, miten Siviilipalveluskeskuksen voimavarat riittävät tavallista isomman tulijamäärän kouluttamiseen?

  "Punnerrellaan. Olemme miettineen erityyppisiä juttuja. Olemme miettineet maantieteellisestikin eri vaihtoehtoja, että koulutusta voisi järjestää muuallakin."

  Reijosen mukaan täydennyspalvelukseen tulijat ovat hyvin kirjavaa väkeä. Ikähaarukka vaihtelee juuri varusmiespalveluksensa suorittaneista 50-vuotiaisiin.

  Tänä vuonna on tullut jopa parikymmentä hakemusta yli 50-vuotiailta, mutta heidät on hylätty yli-ikäisinä.

  Täydennyspalvelukseen hakeudutaan täyttämällä siviilipalvelushakemus ja lähettämällä se Puolustusvoimien aluetoimistoon tai Siviilipalveluskeskukseen. Siviilipalveluskeskus kutsuu sen jälkeen täydennyspalvelukseen 12 kuukauden kuluessa.

  Siviilipalveluskeskus saa vuosittain siviilipalvelushakemuksia noin 2200 kappaletta. Reijosen mukaan hakijoita on ollut tänä vuonna keskimääräistä vähemmän. Hän kuitenkin uskoo, että kun kutsunnat alkavat syksyllä, niin hakemusten määrä nousee lähelle viime vuotta, jolloin hakemuksia oli 2197.

  Syynä siviilipalvelukseen hakeutumiseen on 60 prosentilla ensisijaisesti jokin käytännöllinen syy. Lopulla 40 prosentilla on vakaumuksellinen syy.   
  Lone Soldier tykkäsi tästä.
 2. s91

  s91 Kenraali BAN

  Liittynyt:
  14.07.2011
  Viestejä:
  2,090
  Tykkäykset:
  861
  Pisteet:
  636
  Mihin tämä tieto perustuu? Jutussa sanotaan:"Varusmiespalveluksen käynyt reserviläinen poistetaan reservistä, kun hän on suorittanut Siviilipalveluskeskuksessa täydennyspalveluksen. Sen jälkeen häntä ei kutsuta enää armeijan palvelukseen rauhan eikä sodan aikana." (boldaus minun).
   
 3. Mainos 4. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,585
  Tykkäykset:
  5,549
  Pisteet:
  1,286
  Siihen että sivareille ei ole suunnitelmia kriisin varalle. Vaikka jokainen on velvollinen osallistumaan, ei se käytännössä toimi, koska ei ole normipohjaista eikä käytännön implementaatiota.

  Tulisi korjata. Pakkotyötä sivareille!
   
  Tähystäjä ja Rajajääkäri tykkäsivät tästä.
 5. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,989
  Tykkäykset:
  7,895
  Pisteet:
  1,286
  Ymmärrän uutisen siten että eroaminen koskee reservissä olevia sijoittamattomia, itseni kaltaisia " leftovereita " joista kukaan ei ole kiinnostunut. Se mistä tämä siis johtuu, lukee myös tuossa allekirjoituksessani.

  Olen minä tästä useassa tilaisuudessa varoitellut, mutta ainahan asiat pitää ensin tapahtua, seuraavaksi siitä on tilasto ja sitten herätään kurat housussa.
  Viisautta olisikin panna kaikki paukut niihin jotka ovat ilmaiseet halunsa harjoittaa aseellista maanpuolustusta ja vihdoin lopettaa ikärasismi. Jos 60v saakka pitää olla asevelvollinen niin sitä vastaavaa harjoittelua on myös edistettävä.


  .
   
  Fremen, FinnNSF, jak ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,643
  Tykkäykset:
  26,256
  Pisteet:
  1,286
  Eiköhän tuo koske koko reserviä, myös sijoittamatonta?

  Tietty hyvä jos mahdollisimman moni sijoitettu, joka ei uskalla edes rauhan aikana reservissä olla, eroaa koska saa jo vähän ennakkokarsintaa siihen.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 7. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,701
  Tykkäykset:
  2,086
  Pisteet:
  1,286
  Eiköhän tuo koske sijoittajia ja sijoitettuja tuo eroaminen.

  Se hyvä puoli on hommassa että Perkin perkeleiden ei tarviisi tositilanteissa ettiä puuttuvien taistelijoiden tilalle uusia.
   
 8. FinnNSF

  FinnNSF Eversti Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  1,745
  Tykkäykset:
  2,538
  Pisteet:
  316
  Mitä "käytännöllisiä" syitä on siirtyä reservistä sivariksi?

  Jos reservissä sijoitettu siirtyy sivariin aukeaako siitä sijoitus reservissä sijoittamattomalle?
   
 9. Samovarius

  Samovarius Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.06.2014
  Viestejä:
  541
  Tykkäykset:
  762
  Pisteet:
  76
  Tossahan luki aika selkeästi, että "vain runsaat 70 reserviläistä ilmoitti kirjeen saatuaan, että haluaa pois sodan ajan tehtävästään". Tosin näistäkin osa on ehkä halunnut siirron toiseen tehtävään, se ei sanamuodosta selvinnyt. Pääasiassa porukka lienee siis eronnut reservistä, kun on saanut tietää olevasna sijoittamaton ja pitänyt tätä henkilökohtaisena loukkauksena.

  Reservistä eronneen tai "tavallisen" siviilipalvelusmiehen määrääminen asepalvelukseen ei ole millään muotoa laillista. Muutenkin kaikki tarinat LKP:stä ja pakkotyöstä kannattanee pitää siellä tornihuhusektorilla, koska ne ovat juuri sitä: tornihuhua. PV:llä ei ole käyttöä edes keskimäärin joka toiselle yli 25-vuotaalle miehelle, pl. RUKin ja AUKin käyneistä ilmeisesti pääosa on sijoitettuna pidempään. Hyvä jos edes sijoitetusta reservistä yli puolelle on nykyaikaisia varusteitakaan. Tällaisten faktojen vallitessa voi aika huoletta jättää kaikki tarinat ruutiukkojen kaivamisesta aseisiin ja sivareiden käyttämisestä miinanpolkijoina omaan arvoonsa.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 10. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,643
  Tykkäykset:
  26,256
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä (?)
   
 11. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,643
  Tykkäykset:
  26,256
  Pisteet:
  1,286
  Niin minäkin tulkitsin, että vain 70 sijoitettua erosi. Toimittaja ei taida olla ihan superperehtynyt asiaan ja siksi jutussa on vähän hapuilevia ilmaisuja tästä.

  Käytännössä koko "pako" siis johtuu pelkästään reserviläiskirjeestä, siltä vaikuttaisi. "Kun en kelpaa aloituskentälliseen niin eroan sitten, perkele, kokonaan" tms
   
  tulikomento tykkäsi tästä.
 12. Samovarius

  Samovarius Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.06.2014
  Viestejä:
  541
  Tykkäykset:
  762
  Pisteet:
  76
  Tän uskoisin olevan yleisin selitys. Tietty voihan seassa olla niitäkin, jotka kokevat Ukrainan tapahtumien vuoksi sodan uhan kasvaneen. Sitten on teitty pitkän ajan keskiarvoa vastaava noin sata, joka leipääntyy Puolustusvoimiin tai valtioon yleensä lähinnä henkilökohtaisista syistä. Saattaahan joku tällaisen päätöksen tehdä vaikka saatuaan jämäkät veromätkyt tai muhkeat sakot. Sellaisia tapauksia lienee ollut aina. Käyrissä näkyy myös selkeitä huippuja ja laaksoja, eli ilmeisesti tietyin väliajoin mahdollisuus kieltäytyä reservistä tulee pinnalle ja se aktivoi muutamia kymmeniä, jotka eivät muutoin ole olleet mahdollisuudesta tietoisia. Mutta tämänvuotinen piikki on selkeästi seurausta reserviläiskirjeestä, ja eronneistä ylivoimaisesti suurin osa on sijoittamattomia reserviläisiä.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 13. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,362
  Tykkäykset:
  7,579
  Pisteet:
  1,286
  70 sijoitettua ei ole paljon.Monilla vamma tai joku muu hyvä syy,mutta silti halu palvella edes siviilitehtävissä. Sen sijaan nuo sijoittamattomat, niin niistä 500 oli Backmanin ja muun trolliroskan aivopesemiä, ja loput vain loukkaantui verisesti, kun eivät olleet sijoitettuja, joten niistä tuli Backmanin ja muiden hengenheimolaisia.

  Tuo 70-sijoitettua on aika huikean pieni luku nykymaailmassa. Ei voi ymmärtää. Varmaan joku virhe. Jos ei ole, niin on meillä vielä kansana selkärankaa,.
   
 14. Mainos 15. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,989
  Tykkäykset:
  7,895
  Pisteet:
  1,286
  Onko tuo totta ?
   
 16. Fencer

  Fencer Majuri

  Liittynyt:
  15.09.2014
  Viestejä:
  1,270
  Tykkäykset:
  1,603
  Pisteet:
  156
  Kommentti pelkkään otsikkoon: on sellainen sanonta, että kun ajetaan lujaa, niin paskat putoavat rattailta. Parempi, että lähtevät nyt sen sijaan, että lähtevät vastaa tosipaikassa poterosta.
   
  Tähystäjä, Umkhonto ja Sardaukar tykkäsivät tästä.
 17. Samovarius

  Samovarius Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.06.2014
  Viestejä:
  541
  Tykkäykset:
  762
  Pisteet:
  76
  Onhan kalustopulasta puhuttu paljon. Esim. pimeänäkövehkeitä ei tiettävästi ole jakaa kuin valmiusprikaateille, ja raskaammankin kaluston puolella esmes pioneerivaunuja on hankittu 60 % suunnitelluista, ja Crotaleja ainanaan 30 %. Jälkimmäiselle väitteelle sattui olemaan lähdekin auki selaimessa: http://www.suomensotilas.fi/nakokohtia-suomen-ilmatorjunnasta/

  Sellainen varustus, mitä varmuudella tiedetään olevan koko sijoitetulle reserville, on jonkinlainen maastopuku, kypärä, varustevyö tai liivi ja rynnäkkökivääri, eli lähinnä tst-varustus niin pelkistettynä kuin se inttiajoilta muistetaan. Ajoneuvoja lienee myös jokseenkin riittävästi, tosin niistäkin useampi tuhat on ottoajoneuvoja.
   
  tulikomento, Tähystäjä, Rannari ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 18. Hulabi

  Hulabi Kersantti

  Liittynyt:
  02.07.2014
  Viestejä:
  186
  Tykkäykset:
  294
  Pisteet:
  16
  Hyvä, että ns. mädät omenat putoavat puusta nyt, eikä kriisin aikana.
   
  Tähystäjä, TheRomanRuler ja Umkhonto tykkäsivät tästä.
 19. TheRomanRuler

  TheRomanRuler Kersantti

  Liittynyt:
  24.11.2011
  Viestejä:
  223
  Tykkäykset:
  115
  Pisteet:
  16
  Juuri niin. Nyt määrä nousee valtavasti sillä reserviläiskirjeistä ollaan herätty siihen että ihmiset voivat oikeasti sotaan joutua. Mikäli luku jatkaa merkittävää nousua 5 vuoden jälkeen on syytä huolestua, mutta ei vielä, etenkin ottaen huoleen reservin nykymittapuilla valtavan koon.
   
 20. TheRomanRuler

  TheRomanRuler Kersantti

  Liittynyt:
  24.11.2011
  Viestejä:
  223
  Tykkäykset:
  115
  Pisteet:
  16
  Nämä henkilöt kansalliskaartiin
  http://maanpuolustus.net/threads/kansalliskaarti-suomeen-miksi-ei.4613/
  Voisivat keitellä kahvia etulinjan joukoille kunnes kotikaupunki tulee hyökkäyksen kohteeksi, urbaanissa maastossa on heikompikuntoistenkin avulla merkittävä vaikutus.
   
 21. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,565
  Tykkäykset:
  33,333
  Pisteet:
  1,286
  Hesari ottaa jo toisen kerran "joukkopaosta" ja antaa sivarille tilaa. Viime vuonna oli ihan sama juttu ja samat haastateltavat.

  Eihän tämä nyt ole vielä mitään. Tuomioistuimet käsittelivät jatkosodassa ja Lapin sodassa kaikkiaan yli 30 000 karkuruustapausta. Kaikkia metsäkaartilaisia ei edes saatu kiinni.

  Kaikki sotaa metsiin paenneet eivät tietenkään olleet samanlaisia. Syyt olivat todellisuudessa moninaisia, samoin kyky ja halu perustella asioita, itselle saati muille.

  Joillakin oli kyse voimakkaasta ideologisesta vastarinnasta, joillakin pelosta, monilla vähän molemmista. Talvisodan kokemukset eivät rohkaisseet lähtemään uudestaan rintamalle. Monet kommunistit myös pitivät talvisotaa perusteltuna pakon edessä – mutta jatkosotaa oikeistolaisena valloitussotana. Poliittinen ilmapiiri oli kireä, minkä vuoksi vankilan ovet heilahtelivat: vuonna 1942 valtiopetoksen valmistelusta syytettiin niin sosialidemokraattien oppositiota eli kuutosia kuin kirjailijoita Raoul Palmgrenia ja Arvo Turtiaista. Kaikki vapautettiin välirauhan aikana syyskuussa 1944.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 22. artti

  artti Eversti

  Liittynyt:
  28.06.2014
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  969
  Pisteet:
  316
  Ne tekee edellisen vuoden lehteä. Säästää kätevästi, kun kopioi jutut. Paikallisista sanomalehdistä piirrettä olen ollut erottavinani, mutten ole ottanut asiaksi tutkia asiaa kuitenkaan. Pitäisi varmaan mennä kirjaston arkistoon ja kaivaa parin vuoden lehdet ja verrata edellisen vuoden saman päivän juttuihin.
   

Jaa tämä sivu