Ressuille menestystä Admiral Pitka -sotilaskisassa

Vonka

Supreme Leader
Siis mitä nämä ressut ovat taas työntäneet makkaraansa?

Suomen reserviläisistä koottu partio oli kansainvälisistä ensimmäinen rankassa partiokilpailussa. Paikalliset vetivät kärkipaikat. Taakse jäivät Yhdysvaltain molemmat joukkueet ja Tanska, joka sentään pääsi maaliin. Latvia, Ruotsi ja Norja keskeyttivät.

http://www.kaitseliit.ee/en/kuperjanov-infantry-battalion-team-won-pitka-recon-challenge

Vuiodesta 2005 käydyn Erna-partiokilpailun koko sarjan voittajakin on kerran ollut Suomesta - ja silloinkin asialla ressujen muodostama partio. Kokeilemassa on käynyt Merivoimien sukeltajia ja Utin vakkareita ym. Usein päättynyt keskeytykseen.


:)

Kännykuva on vähän heikko, mutta olkoon. Onnea pojille.11825922_10206184780892230_4139253251690534369_n.jpg
 
Nyt voisi Pääesikunta tulla ulos kuorestaan ja haukkua mokomat yliaktiiviset amatööri harrastelija reserviläiset... (kuten perinteisiin kuuluu);)
 
Viimeksi muokattu:
Hyva suoritus! Suomalaiset kymmenentena... jotenkin viela vahan neukkuhenkisia noi etelanserkkujen joukkuenimet :D

9 Prison service I
10 Finland I
11 Women`s voluntery defence organization Valga district

mutta jos kyseessa on naisvankila niin en yhtaan urputtaisi olla makkarana tossa voileivassa!
 
Voittaja oli joku Kuperjanov - eestiläinen sekin.


Kuperjanov Infantry Battalion
Tartu II
Pärnumaa I
Pärnumaa II
Scouts Battalion
Järva
Tallinn Kalevi subunit
Tallinn Toompea subunit
Prison service I
Finland I
Women`s voluntery defence organization Valga district
USA II Maryland National Guard
USA I
Denmark

Leikki kesken:

Finland II Retired
Prison service II Retired
Tallinn Põhja Rerired
Sweden Retired
Põlva Retired
Pärnumaa III Retired
Latvia Retired
Norway Retired
Military Academy Retired
Harju Retired
 
Tällä foorumin kyrpä ego-tippa kyrvän nokasta tippasten vaan. Terve.

Hitto vie kun tuo partio-kisaaminen saataisiin yhteisen katon alle. Tai en tiedä onko jo saatu, mutta onhan tuota valitettu että halukkaita lähtijöitä olisi mutta tieto ei kulje kovinkaan laaja-alaisesti. Ja muutenkin tämä on just tuota mitä tuolla 'Uusi Taistelija' topikissa valitin, eli reserviläiskenttä on niin hajallaan että näistä ei saada juurikaan tietoa.

Kyllähän Suomesta aika hyvää menestystä on tullut kansainvälisesti, mutta kun tieto näistä eri kisoista on hajallaan pitkin Suomen maata niin mitään reserviläisidentiteettiä ei oikein voida rakentaa. Minulla kun on käsitys että nimenomaan näistä partio-kisoista sitä voisi lähteä rakentamaan, menestystä on tullut sen verran. Toki TA-toiminnassa sitä on tullut myös, mutta käytännössä kai tuo on perustunut Häyhän kilpailuun ja siltä saatuun menestykseen. SRA:n tilanteesta ja sen kansainvälisestä vertailukelposuudesta tiedänkin sitten vähemmän.

Olisiko tarvetta jonkin sortin kattojärjestölle? Onko mitään foorumia missä nämä kaverit vaikuttaa? Susi1 sellainen vielä jossakin määrin oli, mutta sekin kuivahti kasaan.

Voihan olla väärässäkin ja partio-kisaaminen on kuivanut Suomessa kasaan viime vuosina. Kukapa tietää? Tuskin kukaan.

Miksi sitten painotan kansainvälisyyttä ja menestystä kansainvälisillä kentillä? Tuskin tätä tarvitsee kenellekään täsmentää, se vain katajaisen kansan itsetuntoa hivelee edelleen ja laji kuin laji kokee arvonnousua kun sen kv-menestyskellä voidaan kehua. Omassa lajissa on tämä murros tapahtumassa parhammillaan. Keski-ikästen rapamahojen kuntoilulajista alkaa muotoutua ihan mediaseksikäs laji josta saadaan niitä paljon himoittuja MM ja EM mitalleja, kaikki alkoi 1-2 lahjakkaasta urheilijasta joiden menestys veti lajin pariin muita kiinnostuneita. :)
 
Voihan olla väärässäkin ja partio-kisaaminen on kuivanut Suomessa kasaan viime vuosina. Kukapa tietää? Tuskin kukaan

Tuo partio-kisaaminen on hieman maailmallakin vähentynyt, johtuen yleismaailmallisista armeijan määrärahojen leikkauksista. Partioiden määriä (varsinkin muiden kuin oman maan armeijan) supistettu. Ja tuki tapahtumille on pienentynyt. On poikkeuksiakin... ilmeisesti Ernalla menee hyvin ja tuki on kattavaa??

Yleisesti sanottuna Suomalaiset reserviläiset ovat pärjänneet kiitettävästi kansaivälisissä sotilastaito kisoissa!
 
Back
Top