Ressut kouluttavat aktiivisesti Helsingissä

Vonka

Supreme Leader
Tulipa tällainenkin bongattua. MPK:n ja PV:n yhteistyö toimii pääkaupunkiseudulla hyvin.

Virolaisia mukana sotilaallisissa harjoituksissa Santahaminassa


Helena Immonen | Julkaistu 17.8.2015 | Muokattu 18.8.2015

Santahamina täyttyi viikonloppuna reserviläisistä, kun saarella polkaistiin käyntiin kahdeksan eri puolustusvoimien tilaamaa sotilaallista harjoitusta. Harjoitukset toteutti Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK).

Harjoituksiin osallistui suomalaisten lisäksi yhteensä kuusi virolaista sotilasta. Ainakin yhdelle heistä suomalainen sotilaskoulutus on hyvinkin tuttu: kapteeni Meelis Tasa on koulutettu Suomessa upseeriksi kadettikurssilla numero 89. Nyt hän on päässyt kertaamaan oppejaan komentopaikan toiminnasta.

– Osallistun komppanian komentopaikka –kurssille, jossa opiskellaan ihan perusasioita komentopaikan perustamisesta ja toiminnasta. Eilen vasta tultiin tänne, mutta homma paranee koko ajan, Tasa kertoo viikonlopustaan.

Virossa Tasa työskentelee Kaitseliitin esikunnassa komppanian päällikkönä. Kaitseliit on Viron puolustusvoimien alaisuudessa toimiva vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestö, jolla on aluepuolustuksen tehtäviä. MPK ja Kaitseliit ovat tehneet kurssiyhteistyötä nyt usean vuoden ajan.

Virossa vartiokomppanian päällikkönä toimiva vänrikki Alar Olup suorittaa Santahaminassa KRH-tuliasemakurssia. Hän pitää Viron ja Suomen välistä yhteistyötä hyvänä asiana.

– Yhteistyö paranee koko ajan, ja tältäkin kurssilta on kirjoitettu jo monta vinkkiä ylös, miten me voisimme tehdä asioita toisin, Olup kommentoi.

Suomessa Olup on ollut sotilaskoulutuksessa aiemmin Lappeenrannassa vuonna 1995.

– Koulutuksessa on paljon samoja asioita mutta sanotaan nyt näin, että osa asioista on täällä tehty paremmin, Olup toteaa.

MPK:n ja Kaitseliitin välillä on kurssivaihtoa pari kertaa vuodessa, jolloin myös suomalaiset käyvät Virossa koulutuksissa.

http://www.puolustusvoimat.fi/porta...9nQSEh/?pcid=ec21f58049824464b0e0f8f0afbcb650
 
Itse olin noin vuosi sitten samaisessa harjoituksessa tiedustelukurssilla. Sielläkin oli useampi eestiläinen mukana treenaamalla. Yksi sälli oli käynyt neukkuarmeijan, otteet olivat edelleen hallussa.
 
Back
Top