Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

Tämä on suoraa paskapuhetta, enkä pysty ymmärtämään miten näin hatarilla argumenteillä tätä edes haluaisi lähteä puolustamaan, ellei satu olemaan poliittisesti samoilla linjoilla. Julkisuuslain 5 § mukaisesti näitä tietoja ei ole pakko antaa jos ulkopuolinen taho niitä kysyy, mutta nämä tiedot eivät myöskään ole salassa pidettäviä.

Perustuslakivaliokunta ja sen näennäinen puolueettomuus on asia jolla on valtakunnallista merkitystä ja sen toiminnan epäpoliittisuutta on haluttu erityisesti korostaa tämän haaviston rikostutkinnan aikana. Viimevuonna Niinistö (se presidentti, ei se ent. puolustusministeri tai se vihreä) on myös sanonut julkisuudessa että jos laintulkinta alkaa menemään poliittisesti värittyneeksi, voitaisiin Suomessa tarvita uusi toimija valiokunnan korvikkeeksi tai täydentäjäksi.

Vihreät eivät ole tehneet tässä kohtaa mitään sisäistä keskustelua, vaan ovat kepeästi koittaneet painostaa HALLITUSKUMPPANEITAAN valiokunnassa hyväksymään muutoksen jossa Haaviston menettely muuttuu tuomittavasta vähäiseksi, viitaten tuohon ylempään kohtaan "(83) Perustuslakivaliokunnan mielestä Haaviston menettelyn moitittavuutta VOIDAAN KUITENKIN PITÄÄ VÄHÄISENÄ (POIS: ei voida rikosoikeudellisessa arviossa pitää kokonaisuutena arvioiden vähäisenä)".

Vuoto on tässä kohtaa siis tullut hallituskumppanilta, joka on kokenut rikosepäilyn kohteena olevan henkilön puoluetoverin painostuksen valiokunnan toimintaa ja näennäisneutraaliutta vaarantavaksi. Jos tätä valiokunnan toimintakykyä uhkaavaa toimintaa suurempi ongelma on se että se on tullut tietoon, kannattaa omia lähtökohtia arvioida nyt kohtalaisen kriittisesti.

Kauas on menty ohisalon hyväveli-verkkojen kritisoinnista kun valamiehistön painostamista ongelmallisemmaksi nähdään se että painostaminen tulee julkiseksi.

Tässä on kuvaavaa myös se, että Pekan rikkomuksista tullutta perustuslakivaliokunnan sontakasaa on varaa tonkia ja keskustella siitä kunnolla.

Sen sijaan siitä että perustuslakivaliokunnan yli käveltiin kepeästi EU:n koronaelvytyspaketin neuvotteluprosessissa suuren valiokunnan toimesta taas ei. Sen taustalla olevia viestejä ei välttämättä ole varaa vuotaa julkisuuteen tai median niitä julkaista, jos halutaan pitää toimivan demokratian fasadit pystyssä.

Eikä tuoda framille että on asioita, jotka saattaa mennä normaalin demokraattisen päätöksenteon ulkopuolelle.

Suomen mittakaavaltaan valtava sote-uudistus on romahtanut oikein komeasti perustuslakivaliokuntaan. Sen sijaan EU-asioissa sen kannalla pyyhittiin tuosta vaan.
 
Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia. Näin siis perustuslain 60. pykälä. Haavisto ei täytä tätä ehtoa, joten hänen ON EROTTAVA tai hänet ON EROTETTAVA ministerin tehtävistä. . Hallituspuolueiden puheenjohtajien "tuella" ei ole mitään merkitystä. Laki menee edelle. Opposition pitäisi nyt tehdä työnsä eikä lipoa ja läähättää sen toivossa, että joku heittäisi joskus tulevaisuudessa luun eteen.

Presidentiksi Haavisto kelpaisi, siihen vaaditut asiat hän ainakin nykyisin täyttää. Kansanedustajaksi sen sijaan on pian aika kiikun kaakun, koska kansanedustajan ON VELVOLLINEN noudattamaan perustuslakia. Jos hän ei eroa ministerin pestistä, hän ei noudata perustuslakia ja ei siten ole myöskään kelvollinen kansanedustajaksi.
Haavistolla alkaa moni asia tökkiä vastaan presidentinvaaleissa. Kieroilut, Carunan myynti, koulutuksen puute, sifviilipalvelus, seksuaalinen suuntautuminen, jota nestorit maalla eivät välttämättä ole valmiita hyväksymään maan ykkösvirassa. Miksi valita vajaasuoritteinen (jo-ennen eläkeikää) änkyrä, kun asiansa paremmin hoitaneitakin luultavasti tulee olemaan tarjolla? Toisille vaalit tulee olemaan kilpajuoksu, Haavistolle aitajuoksu vesiesteineen.
 
Viimeksi muokattu:
Onko Sanna Marin astunut jo Timo Soinin tielle :rolleyes: Heinäluomalaisilla ei vain taida olla jerkkua tapella vastaan kunnolla.

Kommentti: Sanna Marinin itsevaltaisuus ja Antti Lindtmanin syrjäyttämisyritys närästävät Sdp:n eduskuntaryhmässä​

Pekka Haaviston ohella tällä viikolla on kummasteltu myös pääministeri Sanna Marin (sd) itsevaltaisia otteita. Sdp:ssa kuohuttaa tapa, jolla hän yritti siirtää Antti Lindtmanin syrjään Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Sanna Marin ja Antti Lindtman demareiden tilaisuudessa Vantaalla lokakuussa.

Sanna Marin ja Antti Lindtman demareiden tilaisuudessa Vantaalla lokakuussa.KUVA: LEHTIKUVA
Timo Haapala

11:10
Keskiviikkona kansa sai seurata, miten vihreät Outi Alanko-Kahiluodon (vihr) ynnä muiden johdolla politisoivat eduskunnan perustuslakivaliokunnan, joka oli vielä takavuosina valiokunnista arvostetuin.

Päivä jätti lommon sekä perustuslakivaliokuntaan, vihreisiin että ulkoministeriin, vihreiden ikoniin Pekka Haavistoon.

Keskustelua herätti myös vihreiden tapa nousta poliittisen moraalin yläpuolelle. Muut hallituspuolueetkin muistuttivat kulisseissa kilpaa, että Pekka Haavisto kärähti toimista, jossa esimerkiksi virkamiehelle olisi käynyt köpelösti.

Ministeriasema takaama korkeampi syytekynnys ei ylittynyt, mutta vihreät yrittivät puoluepolitikoinnillaan perustuslakivaliokunnassa lieventää Haavistoon kohdistuneita syytteitä entisestään.

Keskustelu jatkuu perjantaina isossa salissa. Siitä odotetaan kovaa ja railakasta.

MUTTA TAPAUS Haaviston ohella eilen nähtiin muitakin tavanomaisesta poikkeavia näytelmiä.

Erityisesti Sdp:ssä.

Demarien eduskuntaryhmässä herättää närää ja jopa kiukkua tapa, jolla Sdp:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin järjesteli puolueen eduskuntaryhmän ja koko eduskunnan asioita kuntoon mahtikäskytyksellään. Muille oli varattu kiltin tottelijan ja juoksupojan rooli.

Marin ilmoitti keskiviikkona aamupäivällä, että varapuhemies Antti Rinne (sd) siirtyy perustuslakivaliokunnan johtoon, kun Johanna Ojala-Niemelä jää sairauslomalle. Samalla Marin ilmoitti, että eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman siirtyy varapuhemieheksi.

Muuten hyvä, mutta Marin ei ollut varmistanut, liekö kysynytkään, asiaa Lindtmanilta itseltään.

Lindtman ilmoittikin, ettei käy. Hän haluaa jatkaa eduskuntaryhmän johdossa.

KYSEESSÄ OLI ensimmäinen kerta, kun Lindtman heitti julkisesti taisteluhanskan Marinille häviämänsä vuodentakaisen pääministerivalinnan jälkeen. Sen jälkeen ”heinäluomalaisiin” luettua Lindtmania on pidetty Sdp:ssä ulkokehällä, ja nyt Marin halusi hänet siis syrjään keskeiseltä ryhmäpuheenjohtajan paikalta.

Asiasta syntynee keskustelua torstaina iltapäivällä kokoontuvassa Sdp:n eduskuntaryhmässä.

Lindtmanille tarjottiin siis Rinteeltä vapautuvaa varapuhemiehen paikkaa. Titteli on komea, ja siihen kuuluu esimerkiksi virka-auto 24 h kuljettajineen. Kyseessä on kuitenkin kultainen häkki, jonka sisältä päivänpolitiikkaan ei juuri vaikuteta. Paikkaa tarjotaankin usein politiikan jäähdyttelijöille.

Marinin toiminta oli outoa ja kertoo siitä, että vauhtisokeus on yhä yleisempi poliittinen tauti, joka näkyy iskeneen Mariniinkin. Yleensä sitä kutsutaan pääministeritaudiksi. Siihen kuuluu myös päätösten tekeminen pienessä piirissä.

Antti Lindtman hävisi Antti Rinteen jättämän pääministeripaikan Sanna Marinille vuosi sitten. Nyt Marin yritti syrjäyttää Lindtmanin eduskuntaryhmän puheenjohtaja paikalta, mutta Lindtman ei suostunut.KUVA: LEIF ROSAS/REDSTAR
NORMAALISTI SDP:SSÄ kuten muissakin puolueissa on eritelty toisistaan puolueen ja ryhmän asiat. Ryhmäpuheenjohtajasta päättää eduskuntaryhmä. Varapuhemiehen valinnan tekee puolestaan eduskunnan täysistunto, toki eduskuntaryhmien esitysten mukaisesti.

IS:n tietojen mukaan Marin olisi halunnut paikalle tamperelaisen kansanedustajan Ilmari Nurmisen (sd), joka Aamulehdessä (AL 8. 12) julistikin jo olevansa pääministeri Marinin ”oikea käsi”. Krista Kiurun (sd) osuudesta operaatioon puhutaan myös.

– Ei missään muussakaan puolueessa toimita tuolla tavalla. Ryhmä haluaa tulla kuulluksi. Se kuuluu ihan pöytätapoihin, Sdp:stä sanotaan.

– Ei Sdp:ssä ennen näin ole toimittu, lisätään.

MUTTA KUN Antti Lindtman ei suostunutkaan juoksutettavaksi, tilanteesta tuli vaikea. Marin on ensimmäistä kertaa eduskuntaryhmän kanssa tilanteessa, jossa hänen linjansa kyseenalaistetaan.

Kaiken lisäksi tieto on levinnyt julkisuuteen. Se on eri asia, miten hanakasti asiaa sitten kommentoidaan julkisuudessa. Sanna Marin ja hänen suosionsa on käytännössä Sdp:n ainoa ässä tulevia kuntavaaleja ajatellen, eikä veneen keikuttajia katsota hyvällä, vaikka taustalla nurinaa kuuluukin.

Marinin kasvanutta itsevaltaisuutta kummastelevat myös hallituskumppanit. Kun hallituksessa käytiin läpi tartuntatautilain uudistuksen aiheuttamia haasteita eduskuntakäsittelyssä ja perustuslakivaliokunnassa, Marinin kerrottaan todenneen, että hän hoitaa perustuslakivaliokunnan.

Marin haluaakin perustuslakivaliokunnan johtoon Antti Rinteen, vaikka eduskuntaryhmässä moni haluaisi paikalle Johannes Koskisen, entisen valiokunnan puheenjohtajan ja oikeusministerin.

Kun keskustelu perustuslakivaliokunnan politisoitumisesta käy muutenkin kuumana, näkemys ja järjestelyt kuulostavat oudoilta. Moni kysyy, lisäisikö Sdp:n ex-puheenjohtaja Rinne valiokunnan uskottavuutta nykytilanteessa – vai vähentäisikö.


SE, MITÄ tapahtuu Sdp:ssä, kuvaa myös yleisemmin politiikan pöytätapojen muutosta – usein juuri kokemattomuuteen liittyvää vauhtisokeutta.

Yksi esimerkki siitä on vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan, ensimmäisen kauden kansanedustaja Jenni Pitkon toiminta. Hän halusi järjestellä perustuslakivaliokunnan asioita hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajien kokouksessa, mikä on ennenkuulumatonta.

Taudinkuvaan kuuluu sekin, että kokeneimmilta ei haluta mitään edes kysyä.
 
Jep. Ja mitä lapsia tässä ajatellaan? Ajatellaanko niitä lapsia, jotka tulevat käymään samaa koulua näiden kanssa? Niitä mahdollisia tulevia lapsia, jotka syntyvät äideille täällä? Tai vaikka niitä lapsia, jotka ovat menettäneet kotinsa ja perheensä terroristeille ja joilla ei ole juuri mitään mahdollisuutta päästä turvaan mihinkään. Kun Pekka niin kovin välittää lapsista, niin onko ajatellut myös näitä?

Veikkaan, että aika moni koko operaatiota kritisoiva/vastustava on juurikin ajatellut lapsia.

Vaikka ei vaaleat sinisilmät Pekkaa tai puoluetta kiinnostaisikaan, niin löytyy Suomesta myös ihan etnisiä perheitä ja lapsia, jotka eivät välttämättä ole kovin onnessaan siitä, että sitä mitä lähtivät tänne pakoon ollaan nyt tuomassa tänne ja vielä jonkinlaisena korkean prioriteetin missiona ulkoministerille.
Täytyy sanoa että omasta mielestäni lapset ovat viattomia. Kyllä meidän systeemit olisivat nuo "suomalaislapset" kestäneet. "Adoptiota haluavien pariskuntien jono alkaa keskustan Sokokselta."

Voin kertoa että ns. maailman parannus piireissäkään Pekan huitelut eivät herättäneet 'bout vuosi sitten pelkkää ihastusta. Ei edes lafkassa, jossa Pekka istui hallituksessa.
 
Täytyy sanoa että omasta mielestäni lapset ovat viattomia. Kyllä meidän systeemit olisivat nuo "suomalaislapset" kestäneet. "Adoptiota haluavien pariskuntien jono alkaa keskustan Sokokselta."

Voin kertoa että ns. maailman parannus piireissäkään Pekan huitelut eivät herättäneet 'bout vuosi sitten pelkkää ihastusta. Ei edes lafkassa, jossa Pekka istui hallituksessa.

Riippuu varmaan että mikä lapsi on kyseessä, syliversio varmaan joo, mutta mennäänkö samalla paketilla esim. 15-17v kanssa joka olisi vaikka teloittanut viitisen ihmistä videolla eikä kadu muuta kuin että ei saanut tappaa enempää?
 
Riippuu varmaan että mikä lapsi on kyseessä, syliversio varmaan joo, mutta mennäänkö samalla paketilla esim. 15-17v kanssa joka olisi vaikka teloittanut viitisen ihmistä videolla eikä kadu muuta kuin että ei saanut tappaa enempää?

Ei varmaankaan mennä samalla sapluunalla. Virhe tehtiin 2014 vuonna kun SUPO:lla oli tieto siitä, että Suomesta tehdään toiviomatkailua sotatoimialueille. Kansalaisuus pois ja ongelmaa ei olisi.

Referenssinä tilastoa suomalaisista lapsista:

2019 vuonna
- 85763 lapsesta tehty lastensuojeluilmoitus
- Huostaanotettuja 11 178
- Kodin ulkopuolelle sijoitettuja 18 928
- Lastensuojelun asiakkaana 52 858 lasta

Ihan kantasuomalaiset osaa tehdä lapsistaan riskejä yhteiskunnalle.

Simpauttaja
 
Teoriassa ehkä, käytännössä ei. Lain mukaan lapsen uskonnollinen ja kulttuurinen tausta pitää huomioida sijaisperhettä haettaessa.
Siinähän sitten poru alkaisi jos näitä pottunokille jaettaisiin. Kyllä olisi uskonnolla taas merkitystä näillekkin joka ovat yleensä uskontoa(lue kristinuskoa) vastaan.
 
Referenssinä tilastoa suomalaisista lapsista:
2019 vuonna
- 85763 lapsesta tehty lastensuojeluilmoitus
- Huostaanotettuja 11 178
- Kodin ulkopuolelle sijoitettuja 18 928
- Lastensuojelun asiakkaana 52 858 lasta

Ihan kantasuomalaiset osaa tehdä lapsistaan riskejä yhteiskunnalle.

Simpauttaja
Simpautit nyt vähän huonosti, kuten tavallista, tilastossasi kun ei missään kohtaa eritellä suomalaisia lapsia.
 
Ei varmaankaan mennä samalla sapluunalla. Virhe tehtiin 2014 vuonna kun SUPO:lla oli tieto siitä, että Suomesta tehdään toiviomatkailua sotatoimialueille. Kansalaisuus pois ja ongelmaa ei olisi.

Referenssinä tilastoa suomalaisista lapsista:

2019 vuonna
- 85763 lapsesta tehty lastensuojeluilmoitus
- Huostaanotettuja 11 178
- Kodin ulkopuolelle sijoitettuja 18 928
- Lastensuojelun asiakkaana 52 858 lasta

Ihan kantasuomalaiset osaa tehdä lapsistaan riskejä yhteiskunnalle.

Simpauttaja

Tempaisitko juuri "Kyllä Suomalaisetkin raiskaa!" kortin pöytään?
 
Sehän tässä joo kanssa naurattelee/itkettelee että kun huudetaan "Ajatelkaa lapsia!!!" niin unohdetaan sujuvasti se, että tosiasiassa Pekka on roudannut maahan, paikallista oikeutta karkuun, aktiivisesti päänkatkontaa edesauttaneita, toimintaansa katumattomia, jihadisteja.

Suomessa on iso ongelma jos Pekka Haavisto päätyy presidentiksi ja muutama kuukausi siitä hetkestä tapahtuu islamistinen terroriteko. Kuinka kauan ankerias sen jälkeen luikertelee.

Presidenttinä hän on riski Suomelle. Minä jo luen mielessäni Remeksen seuraavaa kirjaa jossa islamisteja avustanut presidentti lennätti maahan henkilöitä jotka tekevät terrori-iskuja useaan suomalaiseen kirkkoon joulukuussa 2024. Jonka jälkeen, seuraavan vuoden keväällä venäläiset tunkeutuvat maahan - "auttamaan tietysti" mitäpäs muuta.
 
Demareilta tulossa "kurinpalautusta" lehdistölle :D

– Kyllä meidän on tarkoitus antaa kurinpalautusta myös lehdistölle, että kunnioitettaisiin valiokunnan työtä ja näitä vuotoja ei tapahtuisi, Ojala-Niemelä kertoo.

Kurinpalautusta suoritettu ja lehdistö on palannut ainoalle oikealle linjalle:

 
Teoriassa ehkä, käytännössä ei. Lain mukaan lapsen uskonnollinen ja kulttuurinen tausta pitää huomioida sijaisperhettä haettaessa.
Suomentataarien pitäisi kyllä nuo ehdot järkevässä maailmassa täyttää muhamettilaisten arabien ja somalien kohdalla, mutta vähän veikkaan ettei kelpaa sittenkään, niin jälkimmäisille kuin yhdevertaisuus- vai mikälievaltuutetuillekaan.
Ja tuskin suomentataaritkaan nyt tuollaisia ristiksensä ottaisi ja en tosin tiedä kumpia Muhammadin perillisiä tataarit sitten on, koska tuo on varmaan ylittämätön kynnyskysymys kaikille turkinuskoisille.

Koska en usko ongelman olevan mikään geneettinen (no okei, on se hieman 'läheltä naimisen' takia), niin kyllä järkevät suomalaiset vanhemmat noista kuten myös mustalaisista (kaikki mustalaislapset huostaan, niin ravikansaan liittyvät ongelmat olisi ratkaistu parissa sukupolvessa, mutta hei, jos kuitenkin odotellaan seuraavat 500 vuotta) varmasti ihan kelvollisia kansalaisia kasvattaisi.
 
Back
Top