RJK Onttola

Tvälups

Ylipäällikkö
#1
Karjalainen 06.01.2014 19:08
Rajajääkärikomppaniassa Onttolassa aloitti 134 alokasta


Uudet alokkaat opettelivat järjestäytymistä järjestymistä tuoreeltaan loppiaisiltana kasarmin pihassa Onttolassa.

Pohjois-Karjalan rajavartioston rajajääkärikomppaniassa aloitti loppiaisena 134 alokasta.
Rajajääkärikomppanian päällikön, kapteeni Jan-Petri Kovasen mukaan määrä on linjassa sen kanssa, mihin tavoitevahvuus on asetettu.

-  Naisia loppiaisena aloittaneiden joukossa on kolme, Kovanen kertoo.

Pohjois-Karjalan prikaatin lakattua vuoden vaihteessa Pohjois-Karjalan rajavartiolaitoksen rajajääkärikomppania on maakunnan ainoa varusmieskoulutusta antava taho.

-  Toimimme jatkossa Puolustusvoimien aluetoimiston kanssa yhteistyössä, mikä on tärkeää myös muutosten keskellä, Jan-Petri Kovanen sanoo.

Espoolaiselle Sami Blomqvistille, 19, oli jo pitkään selvää, että hän hakeutuisi Pohjois-Karjalaan rajajääkärikomppaniaan suorittamaan asepalvelustaan.

-  Olen kuullut monia myönteisiä asioita Pohjois-Karjalan rajavartioston rajajääkärikomppaniasta ja siksi halusin tänne, hän kertoo.

-  Haluan käydä myös Reserviupseerikoulun, ja siitä lähtien kun asiaa olen miettinyt, olen halunnut rajajääkärikomppaniaan asepalvelukseen.

Loppiaisilta sujui Onttolan varuskunnassa muun muassa ilmoittautuessa, varusteita sovittaessa ja ruokaillessa.
 

baikal

Ylipäällikkö
Mod
Lahjoittaja
#2
Toivottavasti Hiidenvaaraan tulee helvetisti lunta, jotta pojat ja tytöt pääsevät hiihtamaan oikein wanhaan malliin, oi niitä aikoja......
 

Teme

Luutnantti
#3
PKarPr:lla ja Onttolalla oli hyvä symbioosi aikoinaan vaikka välillä saattoi olla jotain pientä nokkapokkaa Joensuussa illan viimeisinä tunteina. Meitä SiRadeja alistettiin joskus RJK:lle ja jos totta puhutaan niin rajan mettäreissut olivat hieman vauhdikkaampia. Kertauksissa poppoo oli fifty-sixty molemmista komppanioista. Mistäs harjoitusvastustajat löytyvät kun spollarit, jägsterit ja sotakoirat on siirretty...jonnekkin...?