Ruokahuolto

Muttakun hiilidioksidia pyritään nykyään vähentämään, niinkin paljon ettei se hurrilikka enää kykene näkemään sitä. Kysymys kuuluukin, onko meillä elintarviketeollisuudessa tulevaisuudessa hiilidioksidivajaus?
Mistähän se hiili nykyäänkään tupsahtaa siihen perunaan joka lautasella pyörii? Kasvit yhteyttävät sen hiilidioksidin ilmasta ihan samalla tavalla. Ja sitten me hengitellään se takaisin ilmakehään keuhkoista. Hiili kiertää ja elämä hymyilee :)

Hiilidioksidin voisi kyllä kerätä vaikka jonkun voimalaitoksen savupiipusta kun sitä on siinä aikalailla reippaammin kuin ilmassa yleensä.
 
Sirkkaproteiini ei vissiin lähtenyt suurempaan lentoon?

Tuolla saisi hyvin paikattua nälänhätää, proteiinista niissä taitaa pahin puute olla.
 
Mainostanpa taas: MPK järjestää myös ruokahuollon kursseja, kenttäkeittimen käytöstä alkaen. Tosin nyt kaikki kurssit hiukan jäissä, koronasta johtuen.
 
Kukaan testannut noita Varustelekan Tactical Foodpackkeja? Hinta on kyllä törkeän ja naurattavan väliltä.
Blåband valmisaterioista oli menossa päiväykset, niin tuli syötyä pois. Oli hyviä. Sit söin myös pari Outdoorin sapuskaa pois, syö, mutta ei todellakaan mikään makunautinto.
 
Kukaan testannut noita Varustelekan Tactical Foodpackkeja?
Minä olen sen missä perunamuusia pekonilla. Oman kokemuksen mukaan, jos laittaa ehdotetun vesimäärän niin muusi niin paksua että panee yököttämään ellei huuhtele alas juomalla joka suupalalla. Ja se makukin pekonista oli metallimainen. Ei hyvä. Mutta makuasia joten joku toinen voi tykätä että se on herkkua.
 
Ukraina ketjussa puhuttiin MRE päiväyksistä. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että ei ne huonoksi mene.
Varustelekasta ostin joskus 2012-2013 sellasia kiiltävässä alumiinipussissa olevia märkäsapuskoja. Päiväys oli mennyt 16-17 vanhaksi. Ihan hyvälle maustuvat vielä 2020 :D
Blåband märkäsapuska kanssa ei ollut mennyt vuodessa kahdessa mihinkään.
 
Tähän liittyen. Kun olin Norjassa aikanaan harjoituksessa, Ranskalaisilla oli joukkueella kuorma-auton perässä keitin, josta oli aina saatavilla lämmintä vettä ruoan laittoon ja juotavaksi, kun joukko pysähtyy. Meillä taas käytössä ne perus muoviastiat, jonne vesi tietenkin jäätyy jos ei ymmärrä nostaa koppiin, mutta kylmää se on joka tapauksessa (pakkasta oli 20-35 astetta).

Onko meillä pohdittu tuollaisen käyttöä joukkuetasolla? Sehän on periaatteessa kuin pyörille nostettu saunan pata, jossa kiinnitettävä kansi.
 
Tähän liittyen. Kun olin Norjassa aikanaan harjoituksessa, Ranskalaisilla oli joukkueella kuorma-auton perässä keitin, josta oli aina saatavilla lämmintä vettä ruoan laittoon ja juotavaksi, kun joukko pysähtyy. Meillä taas käytössä ne perus muoviastiat, jonne vesi tietenkin jäätyy jos ei ymmärrä nostaa koppiin, mutta kylmää se on joka tapauksessa (pakkasta oli 20-35 astetta).

Onko meillä pohdittu tuollaisen käyttöä joukkuetasolla? Sehän on periaatteessa kuin pyörille nostettu saunan pata, jossa kiinnitettävä kansi.
Oliko teillä soppatykistöä mukana, ja seilasiko se samoilla huudeilla
 
@Solidsnake Ei, kyllä meillä oli ihan pussiruokaa ja trangiat.

PV on tämmöisiä yksinkertaisia keittimiä hankkinutkin moottorikelkalla (?) vedettäväksi. Tämmöinen vaan pyörille niin olisi vastaava kuin pohdiskelin. Ei tarvitse olla kaikenlaisia hienouksia, kuten varsinaisissa kenttäkeittimissä.
 

Liitteet

  • Keitin.JPG
    Keitin.JPG
    35.1 KB · Luettu: 27
Viimeksi muokattu:
Komppanian taloushuolto tulee nojautumaan Teuvan 75 l keittimiin.


Ei taida olla mikään kelkalla vedettävä, mitä tuossa aikaisemmin kuvittelin. :unsure:

Kulkee ilmeisesti lavalla ja sieltä sitten otetaan ruoan valmistusta varten alas?
 
@Solidsnake Ei, kyllä meillä oli ihan pussiruokaa ja trangiat.

PV on tämmöisiä yksinkertaisia keittimiä hankkinutkin moottorikelkalla (?) vedettäväksi. Tämmöinen vaan pyörille niin olisi vastaava kuin pohdiskelin. Ei tarvitse olla kaikenlaisia hienouksia, kuten varsinaisissa kenttäkeittimissä.
Kas kummaa, tuollainen oli aikoinaan kotona karjakeittiössä jolla keitettiin perunoita sioille ja tehtiin sitä k,u maa vettä, tosin ilman suksia,
 
Kas kummaa, tuollainen oli aikoinaan kotona karjakeittiössä jolla keitettiin perunoita sioille ja tehtiin sitä k,u maa vettä, tosin ilman suksia,
Tuotannossa vieläkin.
 

Tuolla se on Kainuun maakk:in käytössä.

Tässä on kyllä sellainen miinus kärryllä vedettävään verrattuna (jota Ranskikset esim. käyttivät), että sitä ei voi käyttää kuin pysähdyksissä. Jolloin siitä ei saada hyötyä lyhyillä tauoilla. Soppatykin voit ladata, sytyttää ja ajella menemään.
 
Top