Ruotsin kodinturvajoukkojen tehtävät ja mallikokoonpanot

adam7

Respected Leader
BAN
Tuossa surffatessani naapurimaan saitilla http://forum.soldf.com yhdessä säikeessä jossa yksi kaveri kiukutteli korvauksen alhaisuutta jos hän kriisitilanteessa joutuisi palvelukseen, ja osana keskustelua eräs toinen postasi linkin tässä liitteenä olevaan asiakirjaan, jossa määritellään ruotsin kodinturvajoukkojen tehtävät ja esitellään eri mallikokoonpanoja. Asiakirjassa on myös esitetty eri hypoteettisiä tilanteita ja mitkä olisivat kodinturvajoukkojen tehtävät niissä tilanteissa.

Itse olen näkeväni tuossa pääasiassa paikallisjoukkojen tehtäviä, mutta äärimmäistapauksessa, eli invaasiossa tuolla tulee nähdäkseni alueellisten joukkojen tehtäviä, eli rajoitetun pitämis-ja hidastustehtävän.

Aseistuksesta voisi todeta että mainitaan uuden panssarintorjunta-aseen vuodesta 2017, lienee NLAW. Todettakoon, että tällä organisaatiolla, joka käsittää 40 eri pataljoonaa, jotka kaikki eivät ole jv:tä, ei ole edes kevyttä krh:ta. Asiakirja mainitsee useimpien yksikköjen osalta että vuonna 2017 näillä yksiköillä tulee olla valmius ottaa vastaan tulenjohto-osat.

Taustalla tässä on että perinteisesti 800 000, sitten 500 000, sitten 400 000 ja lopulta epämääräisen varsinaisen armeijan apujoukkoina oli kodinturvajoukot, joilla oli vartioimis-, liikenteenohjaus ja muita miliisitehtäviä. Nyt näyttää tehtävä/vaatimustasoa nostetun. Nyt kun uudet Ruotsin puolustusvoimat perustetaan, on sopimussotilaita osa, ajoittain sopimuksella palvelevia osa ja kodinturvsjoukkoja osa. Kokonaisvahvuudesta reilut 50 000 on kodinturvajoukkoja noin 22 000.

Tutustukaa ja kommentoikaa !
 

Liitteet

  • PTOEM_2010_HKV_2010-07-01_01_631.61370.pdf
    1.2 MB · Luettu: 41
Back
Top