Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Sähkökatkokset

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 28.12.2011.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Yli 130 000 taloutta yhä vailla sähköjä - pahin tilanne Savossa ja Satakunnassa
  yle 28.12. klo 06:13, päivitetty tänään 28.12. klo 18:50


  Reilut 130 000 kotitaloutta on vielä vailla sähköjä. Tiistainen Hannu-myrsky teki tuhojaan etenkin maan kaakkoisosissa. Savossa ja Satakunnassa sähköttä on vajaat 70 000 taloutta. Kaatuvat puut ovat estäneet yön aikana korjausmiesten pääsyn osaan vikapaikoista.

  Myrskytuuli kaatoi puita ja katkaisi sähköjä vielä keskiviikon vastaisena yönä Savossa. Savon Voiman asiakkaista alle 10 000 oli kello neljän aikaan iltapäivällä vailla sähköä. Noin 30 000 taloutta oli keskiviikkoaamuna ilman sähköjä Suur-Savon Sähkön alueella.

  Suur-Savon Sähkön käyttöpäällikön Arto Nieminen mukaan puiden kaatuminen on hankaloittanut korjaustöitä.

  - Kova tuuli on jatkunut koko yön. Tilanne on ollut jo vaarallinen paikoittain. Korjausmiehet eivät uskaltautuneet mennä ihan joka paikkaan korjaamaan, koska puita kaatui koko ajan, ja oli vaara että pimeässä olisi jäänyt loukkuun kaatuvan puun alle, Nieminen kertoo.

  Niemisen korjaustöitä jatketaan heti aamukuudesta lähtien. Korjausmiesten avuksi lähtee muun muassa metsureita. Pahimmissa paikoissa taloudet saavat odottaa sähköjä vielä joitakin päiviä.

  - Kyllä siellä on vaaran paikkoja on. Nyt ei kannata aluella liikkua, missä on kallistuneita tai kaatumassa olevia puita. Ettei tapahdu mitään tapaturmia, Nieminen sanoo.

  Katkot vaivaavat pahoin myös Fortumin ja Vattenfallin asiakkaita.

  Fortumin asiakkaista keskiviikkoiltapäivällä vailla sähköjä on noin 46 000. Suurin osa sähkövioista on tapaninpäivän myrskyn aiheuttamia. Fortumin osalta pahin tilanne lounaisessa Suomessa.

  Fortumin viestintäpäällikkö Karoliina Lehmusvirran mukaan sähköjen palauttaminen saattaa joidenkin asiakkaiden kohdalla kestää vielä päiviä tai jopa viikkoja, sillä sähköverkkoa joudutaan rakentamaan paikoin uudelleen.

  Vattenfallin asiakkaista hieman yli 13 000 oli tänään kello 18 jälkeen vailla sähköjä. Eniten sähköttömiä talouksia on Pirkanmaalla ja Hämeessä.

  YLE Uutiset

  Alueuutisissa kerrottiin kuinka paikallinen terveyskeskus oli nurin ja vuodeosaston evakuointia suunniteltiin. Varavoimaa kun ei ole.

  Eipä tarvittu kovin kummoista luonnonmullistusta osoittamaan ettei tämä nyky-yhteiskuntamme todellisuudessa kestä päivääkään sotaa.
   
 2. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011122815010236_uu.shtml


  Kotivara. Tarvitseeko sanoa muuta?
   
 3. Mainos 4. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Vai että ihan paniikki iski... Just de.

  Lieneekö sitten toimittajalle paniikinpoikanen iskenyt kun uutiskiimaan ei ole löytynyt tyydyttäjää muualta kuin tästä. Voidaanko tämmöinen teko luokitella raiskaukseksi ja jos voidaan niin pitäisikö antaa linnaa? Oma vastaukseni on että kyllä ja kyllä.

  Eipä taineet taas viime talvena olla eteläsavossa pahimmillaan kuin parisen viikkoa ilman sähköjä kovien pakkasten aikana ja joku pelastuspäällikkö tms totesi kylmänrauhallisesti että kyllä siellä osataan asiaan varautua jo vanhasta muistista muutenkin. Taitaa osat alueista joutua olemaan ilman sähköä nytkin viikon pari. Eikä varmasti panikoi kukaan, paisti iltiksen toimittaja uutiskiimassa raiskatessaan näyttöpäätettä.

  Anna mun kaikki kestää.
   
 5. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,565
  Tykkäykset:
  2,546
  Pisteet:
  1,286
  Lontoon ylitse puhalsi trooppinen hirmumyrsky noin kaksi viikkoa sitten. Sade oli lämmin, todella raskaista ja massiivisia pilviä. Mutta tänään kun mä lensin saman systeemin, ilkeän pikkusiskon läpi, niin heikkoa turbulenssia tuntui vain kierteen läpi mentäessä.

  Toinen asia tietenkin on, että kotimaa otti takkiinsa ainakin julkisia tiedostusvälineitä katoessa. Kukaan ei tiedostanut Berliinissa myrskyn kovuutta kun se osui mannerlaattaan noustuaan vuorten yli. Ja sellainen oli ensimmäinen lajiaan, varsinkin aikaan, missä Amerikan öljypäästö sekoittuu Antlantin meren tavalliseen sykliin. Voi olla, että tälläisiä myrskyjä tulee useampi tulevaisuudessa korjaavan sään ottaessa uuden tilan Euroopan sää syklissä.

  Ties mitä tulevina vuosina tapahtuu mutta yksi minkä mä olen tuntenut on kovemmat talvet, missä naapuri voi hyödyntää tilannetta tulemalla maahan. Ei välttämättä hirveetä invaasiota, mutta tiedusteluväkeä kuitenkin.
   

Jaa tämä sivu