SA-int arvomerkit

Korplaari

Alokas
Hoplaa!

Lieneekö näitä tämän formaatin http://aijaa.com/Ejv9u9 mukaisia natsoja enää lainkaan käytössä?
M05 -kokonaisuudessahan taidetaan käyttää nappuloita ja kulmarautoja paikassa kuin paikassa, eikä näitä viivoja enää esim paidan hihassa.

Kyseisiä merkkejä ei ole juurikaan näkynyt edes huutonetissä olevan kaupan, kovin harvinaisia tuntuvat olevan. Kauluslaattoja ja niitä huovalle ommeltuja arvomerkkikulmia sitten onkin maailma pullollaan.

Kokoelmastani nimittäin jokunen arvo vielä puuttuaa, joten olisihe mukava tietää mitä ko. formaatin merkeille kuuluu.
 
Nuo isommat palkkimerkit poistuivat Maavoimissa muistaakseni 2010, siitä eteenpäin virallisia merkkejä ovat olleet vain ne kapeat suikaleet metallisin auroin, ruusukkein tai leijonin. Tänä vuonna pitäisi tulla kenttätestaukseen brodeerattuja kenttävärisiä merkkejä, palautteen perusteella vaihdetaan niihin jos tulevat kestävyyden kautta halvemmiksi.

Varustelekasta ja Inttistorestahan on saanut kenttävärisiä merkkejä jo jonkun aikaa, niitä on kielletty ankarasti pitämästä mutta suosittuja ovat varusmiesten ja kantahenkilökunnankin keskuudessa. Koskee myös kenttävärisiä kansallisuustunnuksia ja aselaji- ja joukko- osastolätkiä.

Oma mielipide: metsäpuvussa tummat merkit ja kasarmilla messinkiset, mikään ei ärsytä enempää kuin koittaa esim. hämärässä tihrustaa vastaantulijan rintapieliä.
 
Back
Top