Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

SA-yksikköjen kokoaminen - kotipaikkakunnan merkitys

Viestiketju osiossa 'Taktiikka ja strategia' , aloittaja Huhta, 02.06.2017.

 1. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,582
  Tykkäykset:
  4,628
  Pisteet:
  1,286
  Joskus 80 vuotta sittenhän Suomessa oli periaatteena koota yksiköt pääosin tietyn alueen miehistä, jolloin he olivat tuttuja toisilleen. Käytännöstä luovuttiin sittemmin, muistanko oikein, rantasalmelaisten raskaiden tappioiden jälkeen.

  Aloin tässä pohtimaan, onko käytäntö vielä ajankohtainen? Kieltämättä on epäkätevää suvullisen lisääntymisen kannalta, jos jostakin pitäjästä kuolee miehet liki kokonaan. Mutta toisaalta, ainakin kaupunkijääkäreiksi koulutettavat ovat ilmeisesti hyvin vahvasti kotoisin Espoo, Helsinki, Vantaa -sektorilta. Eikö sekin aiheuta ongelmia? Vai onko niin, että kaupunkijääkärikoulutus on Stubbin kaltaisille hymypojille, jotka voivat patsastella turvallisesti, kun aika huonosti menee, jos vihollinen on onnistunut merkityksellisen vahvuisessa maihinnousussa tai maahanlaskussa alueelle?
   
 2. kertakenttään

  kertakenttään Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  31.12.2014
  Viestejä:
  3,157
  Tykkäykset:
  2,127
  Pisteet:
  1,286
  Parempi vaan olla mahdollisimman hyvä paikallistuntemus, kuin kerätä jostain Turusta ukkoja kaupunkijääkäreiksi Helsinkiin.
   
  kimmo.j ja Fremen tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Bodyguard

  Bodyguard Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  2,228
  Tykkäykset:
  583
  Pisteet:
  636
  Eiköhän se mene niin, että operatiivisissa porukoissa voi sitä sekoittumista olla enemmän ja laajemmalta alueelta, alueellisissa sitten vähemmän ja paikallisjoukot ovat sitten kokonaan siltä yhdeltä tietyltä alueelta. Miten se alue sitten rajataan, sitä en osaa sanoa. Itse olin aikanaan kertauksissa sotilasalueen esikuntakomppaniassa Itä-Helsingissä vaikka silloin asuin Länsi-Vantaalla.... Tosin järjestelmä on varmasti niistä ajoista muuttunut.
   
 5. Römppäinen

  Römppäinen Luutnantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  18.03.2015
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  726
  Pisteet:
  36
  Muistelen kanssa samalla tavalla kuin @Bodyguard asioiden olevan.
  Tosin ,siihen voipi myös vaikuttaa ehkä kaverin aktiivisuuskin.
  Tai sijoitus rulettikin.
  Kukas nyt noista ottaa selvän,,,,,,,,,.
   
 6. EK

  EK Eversti

  Liittynyt:
  10.10.2010
  Viestejä:
  1,620
  Tykkäykset:
  1,993
  Pisteet:
  316
  Muistat oikein ja et muista. Rantasalmelaiset kaatuivat Laatokan saarille, mutta nurmolaisten vastahyökkäys Äyräpäässä on tunnetumpi. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoita samalla tavalla kärsineitä paikkakuntia, vaan Tolvajärven suunnasta tuli Hämeeseen yksittäisinä päivinä paljon kaatuneita, Taipaleesta Keski-Suomeen, Länsi-Lappi kärsi Suomussalmella ja Kuhmossa jne. Jatkosodankin yksiköt koottiin samoilta alueilta, mutta niitä pyrittiin sekoittamaan hieman enemmän. Silti esim. Siikajoki-laaksosta löytyy sankarihautausmaalta tiettyjä päivämääriä, ja siellä Siilasvuo on Jalmari Verinen.
   
  vastarannankiiski, Fremen, baikal ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 7. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,448
  Tykkäykset:
  2,021
  Pisteet:
  156
  Tuohon EK:n mainioon vastaukseen voisi vielä lisätä sen että ainakin Britit luopuivat samasta aluesysteemistä jo ensimmäisen maailmansodan aikana ja alkuvaiheessa. Siellähän saattoi joukkoja koottaessa käydä niin että jossain kaupunginosassa kokonaisen tehtaan nuorempi miespuolinen henkilöstö ja työvoima värväytyi kerralla ja heistä muodostettiin oma pataljoona. Ja saman kaupunginosan toisen tehtaan henkilöstö teki samanlaisen värväytymisen.

  Sitten kun länsirintaman lihamyllyssä nämä molemmat pataljoonat pyyhittiin kerralla pois muonavahvuuksista jossain suuremassa offensiivissa niin suru ja tyrmistys oli suuri siinä samassa kaupunginosassa josta miehet värväytyivät. Suuret menetykset pienelle alueelle. Ei tehnyt hyvää sotamoraalille kotirintamalla niin muuttivat systeemiä nopeasti.
   
  EK tykkäsi tästä.
 8. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,448
  Tykkäykset:
  2,021
  Pisteet:
  156
  Jos stadista tehdään Stalingradin tai Berliinin tyyppinen lihamylly niin kyllä siellä tarvitaan turkulaistenkin panosta ja turkulaista lihaa... :D:eek:
   
 9. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,461
  Tykkäykset:
  5,361
  Pisteet:
  1,286
  Tämä johtui osaltaan Kitchener "uuden armeijan" rekrytoinnissa, jossa pataljoonia koottiin naapurustossa ja suurtyöpaikoilta. Lihamyllyihin laitettua, kun menivät "over the top" syntyi rumaa jälkeä.

  Itse olen nähnyt eron motivaatiossa kun sama pataljoona tai (oikeastaan paremmin havaittuna) komppania harjoittelee suuressa ja kotikulmilla. Miehistö oli molemmissa koottu samalta alueelta. Osin samaa miehistöä, mutta ei joukkotuotantoporukkaa.
   
  vastarannankiiski tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu