Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Sairaan aineiston poistaminen muonavahvuudesta?

Viestiketju osiossa 'Kuvat & Videot' , aloittaja KorpiSISSI, 19.03.2012.

 1. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,009
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  636
  Kiintoisa luento "ValkokaulusPsykopaateista".

  Erityisesti n.10min kohdalla, jossa kerrotaan henkisesti ja muutenkin sairaiden poistamisesta muonavahvuudesta niin saadaan kelvokkaampaa sotilasaineistoa ..
  Kovaa puhetta..

   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 2. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Ei jäänyt pelkkiin puheisiin:

  http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=23139:naelkae-ja-taudit-tappoivat-nikkilaen-sairaalassa-sotavuosina-&catid=29:kotimaa&Itemid=4
   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 3. Mainos 4. Touhottaja

  Touhottaja Majuri

  Liittynyt:
  12.01.2012
  Viestejä:
  1,108
  Tykkäykset:
  5
  Pisteet:
  156
  Kai minä olen ituhippi, mutta iljettää tuommoinen. En ole ihan varma miksi. Mulle on varmaan lapsesta asti opetettu, että huonompiosaisia pitää auttaa.. ja olenhan minä huonompiosaisuuden kokenutkin.

  Mutta tuollainen joutavat/heikot/huonot/poikkeavat lihamyllyyn -ajattelu on hirveän vierasta minulle, loppujen lopuksi.
   
 5. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,567
  Tykkäykset:
  5,520
  Pisteet:
  1,286
  tuossa nikkilä-artikkelissa ei nyt kerrota että sairaalan ruokahuollosta vastuussa ollut naishenkilö kuoli myöskin aliravitsemukseen ja ylirasitukseen. hän ei suostunut syömään enemmän kuin potilaat saivat
   
 6. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,897
  Pisteet:
  1,286
  Samaa mieltä. Ja ihmisyyden eräs mitta on mielestäni se, kuinka yhteisö huolehtii heikommistaan. En tarkoita mitään ylifantsua virittelyä vaan asiallista huolehtimista huonompiosaisista. Se on mielestäni hinta, jonka ns. parempiosaiset suorittavat elämänosanaan. Miksi eivät suorittaisi? Ai ku menee fyrkkaa? Ja arkunko meinasija vuorata seteleillä?

  Kaikki ne kulttuurit, jotka ovat käsittäneet tämän asian syystä tai toisesta kovin eri tavoin, ovat vajonneet kerrostumiksi arkeologien vatvottavaksi aika nopsaan näiden asenteiden ilmestyttyä kehiin. Toki kulttuuri kerrallaan sinne vajotaan, mutta lähimmäisistä huolehtiminen on lopultakin oikeasti no1. Sitähän se maanpuolustuskin on: asekykyiset ihmiset suojaavat suurinta osaa kansasta, joka ei kykene sellaisia tehtäviä hoitamaan, sen hoitavat nuoret ja vahvat yksilöt, jotka pahimmillaan maksavat hintana henkensä tai menettävät terveytensä.

  Jos piikitämme lähimmäisiämme olemasta painolastina, mitä meille enää jää periaatteista ja arvoista? Ei ni mitään.
   
 7. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Minä olen ohuen valtion vankka kannattaja, mutta heikompien suojelussa ilmeinen ituhippi. Mitattavaksi jäisi erilaisessa yhteiskunnassa löytyisikö tuki ja huolenpito vapaaehtoisesti, yhteisölähtöisesti vai olisiko siinä pakon paikkaa. Kuten esimerkiksi maanpuolustuksessa. Syväaatteellisten libertaarien kanssa tässä kohtaa menee aina hankalaksi.
   
 8. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,009
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  636
  LAITOSTAMINEN JA VALTIOHOLHOUS ON PERSEESTÄ JA SAA VAIN PAHAA AIKAAN.
  ...Vastuun pakoilua meiltä yksittäisiltä ihmisiltä ja velvollisuuksien siirtämistä byrokratian rattaisiin. Henkisistä arvoista vierautuminen on tappava tauti.

  Kansakunnan (= yksittäisten ihmisten) MORAALI ja OMATUNTO on sen kypsyyden ja pysyvyyden mitta. Valtio on vain instituutti, jonka välityksellä vaidaan säädellä lakeja ja "pakkoja". Valtiovallan osuutta kasvattamalla saadaan vain komiteoita ja "työ"ryhmiä aikaan, ei käytännön toimia. ARVOVALINNAT on ihmisistä lähtöisin ja sitä ohjaa nykymaailmassa pitkälti media. Tosin viime aikoina on henkeä nostatettu yksittäisten ihmisten alullepanemalla massaliikehdinnälläkin.

  Olisikko jo aika kääntää arvomaailmaa talouskeskeisestä ajattelusta enempi inhimillisempään suuntaan?

  Sama juttu myös maanpuolustuksen kanssa. Jos henkeä ei ole, ei pakolla puhaltamalla sitä saa.
  Arvovalintaa, velvollisuuden tuntoa ja järjen käyttöä tässäkin..

  PS. En ole ituhippi edelleenkään, mutta kunnioitan perinteisiä arvoja joihin minutkin on aikoinaan yritetty kasvattaa.
   
 9. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  806
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  Se vaan on jokin kummallinen ilmiö, että kun yhteiskunnan elintaso nousee, niin kansalaisten vaatimukset (=kustannukset) yhteiskunnalle nousevat NOPEAMMIN. Tämä perustuu eurooppalaiseen historiaan ja on nimetty joksikin paradoksiksi.
  Jos tällainen meno jatkuu niin asiassa tulee takaseinä vastaan kahdesta syystä: taloudellinen (eli mikä verotus tulee riittämään) ja oikeastaan tärkeämpänä eettinen: kansalaiset vieraantuvat vastuusta ja "joku muu hoitaa".
  Tuota jälkimmäistä ilmiötä näkyy esim pienessä mittakaavassa asunto-osakeyhtiöissä: kun yhtiö on tietyn ikäinen, niin ketään ei enää kiinnosta talkoot eikä maksut eikä investointisuunnittelut, "kunhan vaan joku muu hoitaa". Ihan tulee ikävä kyläkulttuurin parhaita puolia yhteisvastuusta.

  Maanpuolustus. silloinkun se valtaosin perustuu yleiseen asevelvollisuuteen, on erityisen herkkä tällaiselle "joku muu hoitaa" -vaaralle. Asevelvollisuudella voidaan kiinnittää koko kansan kiinnostus ja kaikenlaiset taidot ja osaamiset puolustuskyvyn avuksi. Mielestäni se luo harvinaislaatuisen lähtökohdan sille HENGELLE. Se, miten puolustusvoimat onnistuu ylläpitämään yhteyttä reserviin, ratkaisee sen, hiipuuko henki (jos touhu ei nappaa) vai onko motivoituneita joukkoja, jotka haluavat miettiä maanpuolustusnäkökulmaa. Joskus vaikka tällaisella foorumilla:a-grin:
   
 10. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286

  Tämä ei mielestäni pidä paikkaansa. Iso osa ihmisistä on aina vaatinut ja saanut vähän yhteiskunnalta. Valitettavasti vain näiden lisäksi on se kultapossukerho, joka syö kuormasta kaksin käsin. Heidän takiaan mikään verotus ei riitä.
   
 11. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Kultapossukerhon kokonaiskustannus suhteessa erilaisiin tulonsiirtoihin keski- ja pienituloisille on ihan euroina laskien varsin pieni. Ei olematon, mutta ei missään tapauksessa julkista taloutta ratkaiseva.
   
 12. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,009
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  636
  :a-smiley:
  Tuosta saisi oman haaransa (ellei jo ole?)
  Kääntäisin tuon kysymyksen PV suhteessa Reserviin myös päinvastoin;
  Miten Reserviläinen onnistuu ylläpitämään yhteyttään Puolustusvoimiin ja laajemminkin Maanpuolustuksellissin asioihin?

  HENGEN NOSTATUS TALKOOT
  ...Historia ja sen nurja puoli on tehtävä tutuksi, kun näyttää nyt pahasti siltä että toistuu. Elämme juuri uudelleen 30-luvun murroskautta ja kansallisten vastakkainasettelujen kynnyksellä.

  Missä olemme..? Mitä tapahtuu ympärillämme..?
  Entä jos..? -- tai jopa -- Entä kun..?

  Asiallisesti ja sisällöllisesti faktoja esiin, ihan neutraalisti todetaan tosiasiat mitä mediastakin on tulkittavissa ..etenkin itäisen naapurin suomenkielinen tiedottaminen ei saa jäädä Suomessa ilman julkistuutta.

  Avoimesti ja ilman paatosta tähänkin voisi suhtautua;

  Näitä on käsitelty useissa keskusteluhaaroissa, mutta VASTUUN KANTAMISEN NÄKÖKULMA puuttuu. Olemme pallotelleet asiaa PV-Hallitus-Politikot etc. enempi taloudellisista ja kalustoteknisestä näkökulmasta.

  MISSÄ HENKI LUURAA? ..sitä kyllä on, mutta missä ja miten saadaan esiin kun on tarvetta?

  Mikä on yksittäisen kansalaisen velvollisuus kansakunnan olemassaolon kannalta?
   
 13. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,897
  Pisteet:
  1,286

  Rahana pieni, mutta moraalisen kestävyyden mitassa suuri. Vähänkään pidemmässä juoksussa on kestämätön se tilanne, jota edelleen todistamme: kahmintaa, kähmintää, kurottamista. Meillä on omat oligarkkimme, jotka teoillaan ja asenteillaan rapauttavat yhteiskuntaa. Rahasumma, joka tässä pelissä liikkuu on lopultakin sivuseikka.
   
 14. Mainos 15. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Keski- ja pienituloiset aiheuttavat numerojen valossa suuren rahaliikenteen julkiselle puolelle, mutta heidän aiheuttamat todelliset kulut ovat vähäiset. He käytännössä maksavat kaiken takaisin suurena verotaakkana. Jopa ne pienituloiset, koska verot kerätään ensisijaisesti kulutuksesta.

  Rapiat tuhat euroa kuukaudessa saava ihminen käytännössä kuluttaa rahoista satasen tai pari. Loput virtaa välittömästi veroina takaisin valtion kassaan tai sitten ne menee läpimenoeränä varakkaan väestön taskuihin. Merkittävin tällainen läpimenoerä on kaupunkien keinotekoinen asuntokupla yhdistettynä asumistukeen. Raha vilahtaa köyhän ihmisen tilin kautta kultapossukerhon rahasäkkiin. Näennäisesti köyhä saa tukea, mutta kuka asiasta todellisuudessa hyötyy?

  Vastaavaa toimintamallia ollaan jatkuvasti laajentamassa palveluja yksityistämällä. Yksityiseltä taholta ostetaan palvelu ylihintaan verovaroilla. Näennäisesti palvelun saava pienituloinen hyötyy, mutta todellinen hyötyjä on palvelua tuottava yritys.

  Peräkylän terveyskeskukseen otetaan vuokralääkäri ja tästä maksetaan 20000 euroa kuukaudessa. Näennäisesti kunnassa asuvien mummojen suonikohjut tulevat tämän jälkeen äärimmäisen kalliiksi yhteiskunnalle, mutta kuka on todellinen hyötyjä?

  Moottoritie yksityistetään. Tieyhtiä saa ylihintaa jokaisesta tiellä ajavasta autosta. Valtio maksaa. Näennäisesti tietä suhaavat ihmiset saavat arvokkaan palvelun. Saavatko ja kuka hyötyy?

  Poliisiasema liisataan yksityiseltä yritykseltä ilman kilpailua. Hinta on suolainen. Tämän seurauksena putkan pahnoilla makaavan Maken yö kustantaa yhteiskunnalle yhtä paljon, kuin yö viiden tähden hotellissa. Kuka hyötyy? Make vai rakennuksen omistava yhtiö?

  Kun näihin yhdistetään elämisen perustarpeiden kova verotus, tullaan tilanteeseen jossa köyhä tai keskituloinen ei saa hänelle suunnatuilla tuilla juuri mitään.
   
 16. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,897
  Pisteet:
  1,286


  Vahvensin. Ymmärrän sanomasi ja olen samaa mieltä.....vielä. Jossain kohtaa valtionhallinnon temppujen jälkeen tulee kuitenkin SE piste, kun ihminen kieltäytyy olemasta ns. "hyödyllinen idiootti". Tuo termi on kuvaava myös muutoin kuin kuvatessaan hyödyllistä tietotorvea. Jos valmiuksia ja silkkaa puolustuskykyä kovin paljon vielä nitkautetaan niin ainakin minä arvioin vaatimatonta rooliani täysin uudestaan. Ei isojen peliliikkeiden tuomia floweja paikata millään muutaman tuhannen reserviläisen puuhailuilla, ei ei.

  Hlö voi olla hyödyllinen idiootti siis aika monesta näkökulmastakin. Hän voi silkkaa yksinkertaisuuttaan laulaa lauluja, joita ei pitäisi kenenkään lähtökohtaisesti laulaa, kun isojen poikien kädet touhuavat isot linjat "paikalleen".....

  Tulevina vuosina pv aikoo kouluttaa PUOLUSTUKSEN KIVIJALKAA ELI RESERVIÄ KOKONAISTA parilla miljoonalle eurolla per vuosi. Jumalavita, se on alle promille pv:n vuosittain käyttämästä kokonaisrahoituksesta....eikö kenelläkään muulla soi hälytyskellot missään???????? Juhlapuheissa ja hyminöissä reservi sitä ja reservi tätä ja tuota ja tätä....mitä kädet tekevät, kun suut puhuvat noin kauniisti? Kädet eivät anna oikeasti kuin almuja sille, että se "kivijalka" säilyisi rotevana.

  Pahamaineisissa tupailloissa joskus viisastuu, usein ei. Mutta ei me poikapolot oikeasti tiedetä mitään siitä, mitä isot pojat teluaa ja mitä on päätetty ja mistä ei julkisuudessa puhuta riviäkään.
   
 17. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Ateenassa 3000 poliisi varmistaa, ettei itsenäisyyspäivää viettävät kreikkalaiset rupea vaatimaan itsenäisyyttä:

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/toulousen-piiritys-lytataan-israelissa-amatoorimaista/art-1288457248367.html


  Sotilaiden varustus tarkistettaneen muutamaan kertaan, ettei pojille tule kovia mukaan, kun lähtevät pääkaupunkiin pyssyjen kanssa. :dodgy:

  Sama huoli poliittisilla päättäjillä kaikkialla Euroopassa. Yhteiskunnasta syrjäytetty nuorukainen + tehokas kivääri & sotilaskoulutus, muodostavat riskin eliitin lokoisalle elolle. Meillä Suomessa ei ole tietenkään mitään syytä huolestua yhteiskunnan suunnasta, koska nuorten miesten aseiden saantia tai syrjäytymisvaarassa olevien nuorukaisten sotilaskoulutusta ei ole mitenkään rajoitettu. Ei ku hetkinen. :confused:
   
 18. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,009
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  636
  Laiskotta niin käytin värikynää baikalin isonnuksiin :D

  Sinisellä mahdollisuudet
  Punaisella uhkatekijät

  Onko niin että..
  A: tietoisuus lisäisi tuskaa?
  ..vai
  B: joku [/color]MUU TEKIJÄ, miksi kokonaisuutta ei kerrota?

  EDIT: Tuli mieleeni että ollan varmaankin otsikonmukaisessa keskustelussa ;)
  (ehkä ei kuitenkaan enää Kuviin ja Videoihin suoranaisesti kuulu)
   
 19. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Täällä on moni vakuuttanut humaanisuuttaan tms. Itselläni ei moista rasitetta ole, vaan voin erittäin hyivn osallistua tuohon harvennustalkoisiin. Erityisesti kun aletaan jakaa pieniä lopullisesti ruokahalun lopettavia nappeja totaalikieltäytyjä-sotilaskarkureille, jotka ahdistelee muita miehiä rakkaudentunnustuksillaan ja yrittää imeä heistä proteiinit vastoin heidän tahtoaan. Muiden ryhmien kohdalla käytän tarveharkintaa ja kyseenalaistan päätöksiä.
   

Jaa tämä sivu