Saksalainen säilöi laardia yli 60 vuotta - yhä syötävää

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Tvälups
  • Aloitus PVM Aloitus PVM

Tvälups

Ylipäällikkö
Saksalainen säilöi laardia yli 60 vuotta - yhä syötävää
AFP 1.2. klo 18:29

Saksalainen eläkeläinen on säilyttänyt ruokakomerossaan laardipurkkia yli 60 vuotta. Viranomaiset tutkivat todellisen säilykkeen, joka todettiin yhä syömäkelpoiseksi - joskin hieman mauttomaksi.

Eläkkeellä oleva kemisti Hans Feldmeier, 87, sanoi saaneensa sianihrasta keitetyn rasvan opiskelija-aikanaan Rostockissa Pohjois-Saksassa 1948. Laardipurkki oli osa Yhdysvaltain sodanjälkeistä ruoka-apua. Laardipurkin lisäksi Feldmeier kertoi saaneensa kaksi rasiaa nuudeleita ja vähän maitoa.

Feldmeier ei halunnut heittää purkkia roskiin. Lopulta hän vei sen tutkittavaksi.

Terveystarkastajat tutkivat laardin, joka osoittautui aivan kelvolliseksi. Tuoksu ja maku oli hieman laimentunut ja ulkonäkö hieman vanhentunut, mutta laatu oli tyydyttävä - ja nykyaikaisillakin mittareilla tuote olisi syömäkelpoinen.
 
Tvälups kirjoitti:
Saksalainen säilöi laardia yli 60 vuotta - yhä syötävää
AFP 1.2. klo 18:29

Saksalainen eläkeläinen on säilyttänyt ruokakomerossaan laardipurkkia yli 60 vuotta. Viranomaiset tutkivat todellisen säilykkeen, joka todettiin yhä syömäkelpoiseksi - joskin hieman mauttomaksi.

Eläkkeellä oleva kemisti Hans Feldmeier, 87, sanoi saaneensa sianihrasta keitetyn rasvan opiskelija-aikanaan Rostockissa Pohjois-Saksassa 1948. Laardipurkki oli osa Yhdysvaltain sodanjälkeistä ruoka-apua. Laardipurkin lisäksi Feldmeier kertoi saaneensa kaksi rasiaa nuudeleita ja vähän maitoa.

Feldmeier ei halunnut heittää purkkia roskiin. Lopulta hän vei sen tutkittavaksi.

Terveystarkastajat tutkivat laardin, joka osoittautui aivan kelvolliseksi. Tuoksu ja maku oli hieman laimentunut ja ulkonäkö hieman vanhentunut, mutta laatu oli tyydyttävä - ja nykyaikaisillakin mittareilla tuote olisi syömäkelpoinen.

Just luin Mikko Porvalin Operaatio Hokki nimisen kirjan ja siinä sissit sanoivat amerikkalaisen laardin kelpaavan lähinnä saapasrasvaksi. Pistelivät siis poskeensa sotasaalista.
 
Ei ollut yksittäisvanhenevaa, mutta suuri massa laardia lienee hävitetty jo iät sitten.. Miten tuossa voi onnistua? Ei siis säilönnässä vaan kelpoisuuden selvittämisessä.
"Päewää, minulla on täällä einem daewaan wanha purkki laardia"
"Guten päevää, mepä otamma und tutkimma sen"
 
Siinähän mainitaan, että mies oli kemisti. Varmaan oli sen verran kontakteja, että sai sen tutkittavaksi. TUtkimus sinällään ei ole mikään kovin monimutkainen. Tehdään bakteeriviljely ja tukitaan härskiintymis- ja hapettumisaste sekä tehdään kemiallinena analyysi.
 
Back
Top