Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Saksalaisten II MS aikaisten "salaisten aseiden" kokoelma

Viestiketju osiossa 'Menneet sodat ja sotahistoria' , aloittaja Nenialas Idook, 18.11.2016.

 1. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  974
  Tykkäykset:
  2,046
  Pisteet:
  76
  Samalle sivulle kerätty erilaisia II MS aikaisia saksalaisia ilmavoimien, maavoimien ja merivoimien laitteiden protoja, harvinaisuuksia ja kesken jääneitä vempeleitä ja projekteja: The definitive collection of Nazi secret weapons.

  Osin tunnettuja, osin vähemmän tunnettuja vermeitä, mutta tässä samalle sivulle kerättynä.
   
  Dr who? tykkäsi tästä.
 2. Dr who?

  Dr who? Kersantti

  Liittynyt:
  29.04.2015
  Viestejä:
  124
  Tykkäykset:
  220
  Pisteet:
  16
  Joskus miettinyt että mitä jos, Saksa olisi voittanut toisen maailmansodan ja saannut sen suvereenin suurvallan aseman ja hallinut koko eurooppaa ja sen raaka-aineita, millainen tämä maailma olisi? Millainen olisi teknologia tänä päivänä maalla joka oli kymmeniä vuosia muuta maailmaa edellä ja jolla olisi rajattomat resurssit. Ehkä demokratia olisi häilyvämpi, veikkaan että siitä puhuminen olisi kiellettyä, mutta ei keskitytä siihen vaan katsotaan asiaa teknologian suunnalta. Itse en olisi sitä varmaan näkemässä ja harva meistä muutenkaan, mutta kiva välillä miettiä mitä jos.
   
 3. Mainos 4. Pullosorsa

  Pullosorsa Luutnantti

  Liittynyt:
  18.04.2010
  Viestejä:
  424
  Tykkäykset:
  55
  Pisteet:
  36
  Oiskohan tuo kuitenkaan niin kummosta, ilman kilpavarustelua.
   
 5. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,069
  Tykkäykset:
  18,798
  Pisteet:
  1,286
  Taitaa kuitenkin olla, että monilla aloilla USA oli Saksaa paljon edellä. Saksalla on oli taipumusta kehitellä "ihmeaseita", USA värkkäsi atomipommin. Tutkatekniikkakin oli huomattavasti parempaa jne.
   
  Deeiii, Fremen ja tulikomento tykkäsivät tästä.
 6. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,402
  Tykkäykset:
  9,866
  Pisteet:
  1,286
  USA värkkäsi atomipommin suurelta osin ulkomaisten fyysikoiden avulla. Mitäs jos niitä ulkomaisia ei olisi ollut? Samoin ymmärtääkseni von Braun oli merkittävässä asemassa USA;n avaruusohjelmassa. Mitäs jos hänen tietojaan ei olisikaan ollut USA;n käytössä?
   
  Dr who? ja Mikoyan tykkäsivät tästä.
 7. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,069
  Tykkäykset:
  18,798
  Pisteet:
  1,286
  Lähtivät hyvin suuri osa natsien vainoja karkuun Euroopasta...joten ei niitä olisi ollut Saksankaan käytössä...
   
  Fremen, Erkki ja tulikomento tykkäsivät tästä.
 8. tulikomento

  tulikomento Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  27.01.2015
  Viestejä:
  7,888
  Tykkäykset:
  23,724
  Pisteet:
  1,286
  Kuten Sardaukar tuossa yllä totesi, oli todella moni Manhattan-projektin fyysikoista Euroopasta natseja paenneita. Aatun Saksan ykkösmieheksi jäi Werner Heisenberg, jonka halukkuus atomipommin kehittämiseksi on ymmärtääkseni yhä tänäkin päivänä hämärän peitossa. Halusiko tämä ihan oikeasti kehittää ydinräjähteen Hitlerille vaiko ei ? WW2:n jälkeen kuitenkin kävi ilmi, että Saksa ei ollut lähelläkään saada käyttöönsä toimivaa atomipommia.

  Von Braun oli sen sijaan erittäin merkittävä hahmo USA:n ballististen ohjusten kehittämisohjelmassa, sekä tietty myöhemmin NASA:n rakettieksperttinä. Kuuhun ei olisi menty ilman tämän Saturn 5 -kantorakettia. Operaatio Paperclipin yhteydessä välittömästi sodan jälkeen amerikkalaiset kahmivat itselleen Saksan V2 -ohjusohjelman kärkimiehet ja dokumentaation. Venäläiset sen sijaan joutuivat tyytymään paljon vähempään. Heidän käsiin jäi von Braunin tiimiin kuulunut Helmut Gröttrup, joka kyyditettiin Neuvostoliittoon auttamaan NL:n ohjusohjelman kehitystä.
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 9. veeteetee

  veeteetee Kapteeni

  Liittynyt:
  13.09.2010
  Viestejä:
  799
  Tykkäykset:
  2,147
  Pisteet:
  76
  Kevyet mullat noille sivuille eli melko tyypillinen pintaraapaisu leikkaa-liimaa-tekniikalla tehtynä internetskin syövereistä:mad:
   
 10. Dr who?

  Dr who? Kersantti

  Liittynyt:
  29.04.2015
  Viestejä:
  124
  Tykkäykset:
  220
  Pisteet:
  16
  Mitä jos niitä vainoja ei olisi tullut?
   
 11. proileri

  proileri Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,225
  Tykkäykset:
  1,756
  Pisteet:
  156
  Iso siivu saksalaisesta teknologiasta ja tiedemiehistä päätyi sittemmin liittoutuneiden palvelukseen. Eri mailla oli kilpailevia operaatioitakin saada käsiinsä mahdollisimman paljon tutkijoita ja aineistoa. Päätyivät sitten kylmän sodan kilpavarustelun käyttöön.
   
 12. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Toisaalta jos niitä vainoja ei olisi tullut, millainen yhteiskuntana silloinen Saksa olisi ollut? Olisiko se kuitenkin vainonnut muita juutalaisia, ja jos ei olisi, mikä olisi ollut seuraus? Mihin suuntaan Saksa olisi mennyt Hitlerin johdolla (ja mikä tärkeämpää, kuinka kauan Hitler olisi pysynyt vallassa jos Saksa olisi ollut merkittävällä tapaa erilainen mitä se oli?)

  Hitlerin Saksa yhteiskunnallisesti rakentui tiettyjen teemojen ympärille, kommunistien ja sosialistien vastustaminen ja nujertaminen - poliittiset viholliset pyrittiin tuhoamaan, sitten laajeneva juutalaisvastaisuus edeten vainoihin, sotaan valmistautuminen (varustautumisohjelma alkoi tosin reilusti ennen sotaa, viitteitä siitä oli ilmassa jo ennen Hitlerin valtakautta), propaganda, yksinvaltaisuus etc (kuvio yksinkertaistettuna.) Ajatukseni on se, että jos jokin todella merkittävä tekijä oli poissa tai merkittävästi toisenlainen, niin mikä vaikutus sillä olisi ollut muihin tekijöihin ja lopulta vallassapysymiseen? Olisiko lopulta edes tullut maailman sotaa ja tarvetta uhrata rahaa ja energiaa superaseiden kehittelyyn? Olisiko Hitler lopulta jäänyt lyhyeksi maininnaksi 30-luvun Saksassa jos hallintatapa ja sen toteutus olisi ollut merkittävällä tapaa erilainen?

  vlad
   
  Erkki ja Deeiii tykkäsivät tästä.
 13. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,069
  Tykkäykset:
  18,798
  Pisteet:
  1,286
  Niinpä.

  Jos natsit eivät olisi olleet natseja, niin koko natsien ihmeaseprojektia ei välttämättä olisi ollut olemassakaan. Historia olisi muuttunut täysin jos esim. Weimarin tasavalta olisi jatkunut.
   
  Rannari tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Mikoyan

  Mikoyan Kenraali

  Liittynyt:
  03.07.2014
  Viestejä:
  2,871
  Tykkäykset:
  4,671
  Pisteet:
  636
  Lähde: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/hitler-kannusti-salaisilla-aseilla-suomea-sotimaan/

  Hitler kannusti salaisilla aseilla Suomea sotimaan
  Jukka Parkkari

  Suomalaisten taistelutahdon ylläpitämiseksi Hitlerin kannatti nähdä vaivaa ja vilauttaa salaisuuksiakin.

  [​IMG]
  Operaatiopäällikkö Alfred Jodl päivittää vieraalle karttoja. Kuvassa vasemmalta Jodl, Mannerheim ja Franz Halder, Hitlerin oikealla puolella Wilhelm Keitel ja W.E. Tuompo. Kuva Kalle Sjöblom / SA-kuva.  Dokumenttielokuva Göringin sauva kertoo Mannerheimin Saksan-vastavierailun ulkoiset puitteet, mutta ei sitä, mitä Adolf Hitler puhui vierailleen aterioiden yhteydessä.

  Kenraali Paavo Talvelan muistelmista on kuitenkin pääteltävissä, että Führer yritti valaa marsalkkaan voitonuskoa paljastamalla sotasuunnitelmiensa lisäksi myös tietoja Saksan salaisista aseista.

  Suomen mukanaolo oli äärimmäisen tärkeä Saksan sodankäynnille, sillä Mannerheimin johtama armeija oli Hitlerin sotavoimien vahvin kumppani itärintamalla. Suomalaisten taistelutahdon ylläpitämiseksi kannatti nähdä vaivaa ja vilauttaa salaisuuksiakin.

  Suomalaisia tai saksalaisia kuvaajia ei tietenkään päästetty seuraamaan Hitlerin ja Mannerheimin seurueiden huippusalaisia keskusteluja eikä valtakunnanmarsalkka Hermann Göringin metsästyslinnassaan järjestämää illanviettoa.

  Näissä kaikissa tilaisuuksissa Talvela oli kuitenkin mukana istuen ruokapöydässä jopa Hitlerin vieressä. Mannerheim istui pöydän toisella puolella Führeriä vastapäätä.

  Talvela suhtautui Mannerheimiin äärimmäisen kunnioittavasti, jopa palvovasti, mutta eipä hän vähätellyt Hitleriäkään. Lentoaan Hitlerin kanssa Suomeen Mannerheimin syntymäpäiville hän kuvasi päiväkirjassaan näin:

  ”Tunnelma oli juhlallinen, kun tiesi lentävänsä avaruudessa maailmanhistorian ehkä ihmeellisimmän henkilön kanssa ja joka tapauksessa nykyajan kuuluisimman ihmisen ja suurimman neron seurassa.”

  Talvelan päiväkirjat julkaistiin 1977 kaksiosaisena laitoksena nimellä Sotilaan elämä (Kirjayhtymä).

  Hitlerin kostoaseet
  Hitlerin päämajassa pidettiin Mannerheimille ja hänen seurueelleen tilannekatsaus, jossa Talvelan mukaan oli ”asioiden tavattoman salaisuuden tähden” liian paljon suomalaisia kuulemassa. Tilaisuudessa olivat äänessä korkeat saksalaiset upseerit ja lopuksi myös Hitler itse.

  Talvela kommentoi kuulumaansa katsausta:

  ”Se oli erittäin mielenkiintoinen mutta niin salaisluonteinen, etten voi valitettavasti panna siitä mitään paperille, niin historiallista kuin se olisikin.”

  Jo tämä viittaa siihen, että kyse ei ollut pelkästään rintamatilanteen esittelystä, vaan tarjolla oli jotain kiinnostavampaakin.

  Lounaan yhteydessä keskusteluja jatkettiin. Talvela täsmentää Hitlerin puheenaiheita: ”Hän kertoi salaisia asioita aseistaan, mitä en taaskaan voi panna paperille”.

  ”En taaskaan” viitannee siihen, että salaisista aseista oli jo aikaisemminkin ollut puhetta.

  Vierailulla Göring kertoi, että sota saattaa olla pian ohi. Talvela ei kerro perusteluista, mutta jostain todella mullistavasta täytyi olla kysymys.

  Uusia aseita
  Juuri tuohon aikaan Saksan salaisten aseiden kehittely oli kiihkeässä vauhdissa. Tärkeimmät näistä uutta teknologiaa edustavista aseista olivat suihkuhävittäjät, risteilyohjus (V1) ja ballistinen ohjus (V2). Ohjuksia Hitler kutsui ”kostoaseiksi”, joilla oli tarkoitus kuitata liittoutuneiden Saksaan tekemät suurpommitukset.

  Mutta kehitteillä olivat myös ilmatorjuntaohjukset, helikopteri ja useat muut uutuudet. Ydinasetutkimustakin tehtiin, mutta siinä ei päästy kovin pitkälle.

  Ylivoimaisesti monimutkaisin näistä aseista ydinpommin jälkeen oli V2-ohjus. Sen onnistunut koelaukaisu suoritettiin jo 3. lokakuuta 1942, siis vain kolme kuukautta Mannerheimin Saksan-vierailun jälkeen.

  Saksan tärkeintä suihkuhävittäjää Me-262:ta valmisteltiin ensilentoonsa suomalaisten vierailun aikana. Lento tapahtui 18.7.1942 ja sarjatuotanto alkoi seuraavan vuoden toukokuussa.

  Aseiden valmistus hidastui
  Uusista salaisista aseistaan puhumalla Hitler yritti tietysti saada Mannerheimin vakuuttumaan Saksan voitosta suursodassa. Marskin matkan aikoina El Alamein ja Stalingrad olivat vielä edessäpäin, mutta Saksan armeija oli jo erityisesti Moskovan suunnalla kokenut pahoja takaiskuja.

  Paljastaessaan uusien aseittensa salaisuuksia Hitler uskoi saavansa ne käyttöön paljon nopeammin kuin todellisuudessa tapahtui. V1-risteilyohjus oli tarkoitus saada sarjavalmistukseen ja laajamittaiseen käyttöön jo vuoden 1943 loppupuolella, mutta ensimmäinen V1 laukaistiin Lontooseen vasta 13. elokuuta 1944. V2 iski Lontooseen 8. syyskuuta samana vuonna.

  Kostoaseiden valmistumista hidastivat teknisten ongelmien lisäksi myös liittoutuneiden pommitukset. Brittien tiedustelu MI 6 oli jo vuonna 1939 saanut vihiä siitä, että Peenemündessa testattiin ”rakettiammuksia”.

  Tietoja Saksan salaisista aseista tihkui Englantiin koko ajan, mutta vasta elokuussa 1943 lähetettiin 433 raskasta pommikonetta pudottamaan lastinsa Peenemündeen. Pommitus ei osunut aivan kohdalleen, mutta tuhot olivat kuitenkin niin suuret, että Saksan oli pakko siirtää osa salaisesta asetutkimuksesta ja koelaukaisuista Puolaan.

  Agentti Peenemündessa
  Talvela kertoo muistelmissaan, että kenraalieversti Franz Halder huomautti hänelle aterian aikana ”miten tärkeää on, etteivät asiat tule diplomaattien tietoon”. Informaatio oli tarkoitettu siis vain Suomen korkeimmalle sotilasjohdolle ja sitä kautta varmaankin presidentti Risto Rytille, mutta ei ulkoministeriölle.

  Talvelalle tiedot Saksan salaisista aseista olivat selvästikin uusia, mutta eivät välttämättä kaikille samassa pöydässä aterioiville suomalaisille. Mannerheimin seurueeseen kuului muun muassa päämajan tiedustelupäällikkö eversti Aladar Paasonen.

  Useissa lähteissä on kerrottu, että Suomen tiedustelulla oli oma agenttinsa Peenemündessa seuraamassa Saksan salaisten aseiden kehittämistä. Esimerkiksi tiedustelukenraali Raimo Heiskanen julkaisi vuonna 1989 teoksen Saadun tiedon mukaan, joka kertoo päämajan johtamasta tiedustelusta vuosina 1939-1945.

  Heiskanen luettelee Suomen tiedustelun salaisten asiamiesten toimineen muun muassa Berliinissä, Budapestissa, Vatikaanissa, Lissabonissa ja Bernissä. Sitten kenraali jatkaa:

  ”Peenemündessa, Saksan rakettikeskuksessa, on sodan loppuvaiheessa toiminut radiolla varustettu asiamies.” Heiskanen ei nimeä yhtään edellä mainituissa paikoissa toimineista agenteista, mutta toteaa yhden heistä olleen tunnettu salakuljettaja Algot Niska.

  Tiedustelupäällikkö Paasonen oli tietenkin kertonut Saksan salaisista aseista tietämänsä myös Mannerheimille. Taitavana näyttelijänä Marski osasi taatusti olla paljastamatta Hitlerille, että tietää jo, millä peleillä Saksa toivoi kääntävänsä vielä sodan voitoksi.

  Paasonen ja Canaris
  Paasosen tietolähteisiin kuului Saksan tiedustelun, Abwehrin, johtaja amiraali Wilhelm Canaris, jota hän kävi useita kertoja tapaamassa ja johon hän onnistui kertomansa mukaan luomaan luottamuksellisen suhteen. Helmikuussa 1942 Paasonen ja Canaris olivat käyneet kahdenkeskisiä keskusteluja Tallinnassa.

  Canaris kuului Hitlerin vastaiseen salaliittoon. Führerin salamurhan epäonnistuttua myös Canaris vangittiin ja teloitettiin kesällä 1944.

  Paasosen hyvin suppeat omat muistelmat Marsalkan tiedustelupäällikkönä ja hallituksen asiamiehenä (Weilin & Göös, 1974) kertovat lyhyesti myös vierailusta Hitlerin luona, mutta sijoittavat matkan kuukautta tapahtunutta myöhemmäksi.

  Paasonen ei mainitse mitään Hitlerin asepuheista, mutta kirjoittaa tilannekatsauksen yhteydessä kerrotun suunnitelmasta Leningradin hävittämisestä maan tasalle.

  ”Niin tapahtuisi, Hitler sanoi, ellei Suomi tarvitsisi Leningradia”, Paasonen muisteli ja jatkoi:
  ”Tämän Hitler sanoi tosissaan, ja näin marsalkan tyrmistyneen ilmeen, mutta hän ei sanonut mitään.”
   
  Ikarus, John Hilly, Rajajääkäri ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 16. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,069
  Tykkäykset:
  18,798
  Pisteet:
  1,286
  Hieman asiavirhe artikkelissa. Canaris kyllä vangittiin 1944 mutta teloitettiin vasta 9.4.1945. Mutta muuten asiallinen artikkeli.
   
  Mikoyan tykkäsi tästä.
 17. TomiDude

  TomiDude Kersantti

  Liittynyt:
  23.01.2015
  Viestejä:
  129
  Tykkäykset:
  258
  Pisteet:
  16
  Ensimmäinen V-1 osui Lontooseen kyllä 13.6.1944, eli tasan viikko Normandian maihinnoususta. Kahta kuukautta myöhemmin niiden laukaisualustat oli jo vallattu tai käytännössä tuhottu.
   
 18. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,379
  Tykkäykset:
  8,450
  Pisteet:
  1,286
  Kemiallista sotaa.

   
 19. Ikarus

  Ikarus Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  2,932
  Tykkäykset:
  8,220
  Pisteet:
  636
  Talvelan kommentti kun Mannerhein risti nro 1 meni Lagukselle: "Ryssä perkele antoi mitalin hurri saatanalle!"
  Joten kiivasta Talvelasta saattoi irota vähemmänkin kunnioittavia kommentteja ylipäälliköstään.:)

  Marskin kunniaksi on sanottava, että osasi pistää kovan miehen kovaan paikkaan, kun Talvelan tuli sijoitetuksi Tolvajärven taistelun johtoon.
   
  Sarek1, Old Boy ja Mikoyan tykkäsivät tästä.
 20. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,586
  Tykkäykset:
  5,550
  Pisteet:
  1,286
  Tuosta vaihtoehtoisesta aikajanasta löytyy TV-sarja "The Man in the High Castle", jossa USA:ta ei ole, vaan on vain Saksan ja Japanin vyöhykkeet ja välissä puskurivyöhyke.

  Robert Harris kirjoitti aiheesta romaanin Fatherland. Vielä vanhempi on Len Deightonin SS-GB, joka on ihan muutama kk sitten tullut brittiläisenä TV-sarjana.

  Paljon muutakin on kirjoitettu mutta nuo nyt tulivat mieleen.

  ----

  Sitten on tietysti die Glocke, jonka väitetään olevan SS-Obergruppenführer (kenraaliluutnantti) Hans Kammlerin projekti, mutta on enemmän salaliittosivujen juttuja...
   

Jaa tämä sivu