sama patruunako kp:issä?

leatheroil

Korpraali
Kaverin kanssa väittelyä siitä, että saksalaisessa schmeisserissä (mp/40?) olisi lähtönopeudeltaan sama 9mm:n panos, kuin suomi-kp:ssä. Miten on? Käsittääkseni suomi-kp:ssä on raskaampi lukko ja muutenkin vahvempi ase, kuin tuo saksalainen. Jostain saanut myös kuvan, etteivät nuo bellumit tai ukko-mauserit kestäneet konepistoolille tehtyä panosta, vaan menivät jostain kohtaa rikki. Mieluiten sitten asian tuntevaa tietoa, jos ja kun vastaatte. t:leatheroil
 
Yleensä on ollut jo ammoisista ajoista 9mm pist patr ja 9mm kp patr. Muistaakseni jollain ++ merkinnöillä varustettu. En jaksanetistä tarkistaa. Mutta sen sanon että 9mm pist -49 patruuna on paljon ärhäkempi kuin -70luvun.
 
Mieluiten sitten asian tuntevaa tietoa, jos ja kun vastaatte. t:leatheroil

Tuosta ukaasista kuuluisi varmaan seurata täydellinen hiljaisuus.

Lähtönopeuteen vaikuttaa vahvasti piipun pituus, joka Suomi-kp:llä oli 314 mm, MP40:llä 251 mm.

Tuollainenkin päätynyt nettiin:
http://selfdefensefund.com/wp-content/uploads/MP-38.pdf

Saksalainen sivusto, jossa pyöritellään mm. Patrone 08:n lähtönopeus/piipun pituus -arvoja:
http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Waffen/pistolen.htm
http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Waffen/Maschinenpistolen.htm

Gunwriters-tuotantoa:

"Joidenkin ulkomaisten ruutien tapauksessa paineen tuplaamiseen riittää muutaman millimetrin (2 - 3 mm) verran normaalia pienempi patruunan latauspituus, joka on usein lyhentynyt patruunan luodin törmättyä syötössä piipunperään."

"Antiikkisemmin suunnitelluista aseista pettää yleensä sulku, erityisesti Parabellumista, joka ei kestä edes kaikkien normaalipaineisten tehdaspatruunoidenkaan pitkällistä käyttöä."


http://guns.connect.fi/gow/ruutiset3.html
 
Kiitos vastauksesta; oon nyt jo 50:n ylittänyt ukko, jolla jäänyt nuo ase-asiat lähinnä teoria-puolelle. Joskus ammuin .22-44magnumiin silhuettia + erilaiset kiväärit siihen, mutta kun näitä narsistisia kouluampujia yms. tuli, katsoin homman menettävän makunsa. Eipä silti, ei tuo fysiikkakaan anna paljon tehdä. No, välitän tutulle tiedot, jotta ei menetä uniaan:) t:leatheroil
 
Back
Top