Sanna Ukkola: Miksi lapsille pakkosyötetään ideologiaa?

Lepukki

Eversti
Feministisiä kirjoja kouluihin!? Nyt on jokin pahasti vialla... Hyvää kirjoittelua Ukkolalta :salut::

"Sanna Ukkola: Miksi lapsille pakkosyötetään ideologiaa?

Milloin ideologia otti vallan tarhoissa ja kouluissa? Nyt pakkoruotsin rinnalle tulee pakkoporkkana ja pakkofeminismi, kirjoittaa Sanna Ukkola.
5.2.2017 klo 09:00
Sanna Ukkola
Yle
138

Koululaisille halutaan jatkossa tarjoilla entistä enemmän luomuruokaa. Helsinkiläisissä päiväkodeissa alkoi viime vuoden lopulla vegaaniruokakokeilu. Lisäksi kaikille peruskoulun ysiluokkalaisille jaetaan kevään aikana kirja, jonka nimi on “Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä”.

Tämä herättää tukun kysymyksiä. Feminismi, veganismi. Onko ismien paikka kouluissa?

Miksi ideologiat valtaavat alaa päiväkodeissa ja kouluissa? Miksi opinahjot pitää politisoida?

Kouluissa halutaan tarjoilla enemmän luomutuotteita kuin tavallisesti tuotettuja ruokia, kun Suomi suuntaa EU:lta saatua kouluruokatukea luomutuotteille. Tukimuutosta on valmistellut maatalousministeri Kimmo Tiilikainen (kesk), sattumoisin luomuyrittäjä itsekin.

Lasten ruokapöytiin rahdataan vastaisuudessa luomumaitoa, luomuhedelmiä ja luomuvihanneksia.

Luomuliitto riemuitsee, mutta tutkijat pudistelevat päätään.

EU:n kouluruokatuki on tarkoitettu “kasvattamaan lapsia terveellisiin ruokailutottumuksiin ja lisäämään ravitsemuksellisesti hyvien tuotteiden kulutusta”.

“Luomu on ruoan tuotantoon liittyvä aate, ideologista viherpesua. Se ei kuitenkaan liity millään tavalla terveellisyyteen, joten luomun tukeminen varoista, jotka on tarkoitettu terveellisen ruokavalion tukemiseen, on hyvin erikoista”, toteaa VTT:n biotekniikan tutkija Lauri Reuter .

“Luomu on sympaattinen asia, mutta sitä ei voi perustella terveellisyydellä. Näyttö puuttuu. Osa tutkimuksista on kallistunut lievästi luomun paremmuuden kannalle, mutta ei merkittävästi”, sanoo samaisessa jutussa myös ravitsemustieteiden professori Mikael Fogelholm.

Kahdessakymmenessä helsinkiläisessä päiväkodissa aloitettiin vuoden mittainen vegaaniruokakokeilu lokakuussa. Päiväkoti tarjoaa vegaaniruokaa halukkaille tai haluttomille lapsosille vanhempien ilmoituksen perusteella.

Silloin lapsille ei tarjoilla lihaa, kalaa, siipikarjaa, maitoa, munia, ei juustoa eikä mitään muutakaan eläinperäisiä tuotteita.

Vegaaniruoka ratsastaa juuri nyt trendien aallonharjalla, kauppoihin on ilmestynyt vegaanihyllyjä, tammikuussa media antoi runsaasti lähes pelkästään positiivista palstatilaa vegaaniruokahaasteelle.

Vegaaniruokavaliosta saa varmaan terveellisen, jos vanhemmat jaksavat perehtyä asiaan tarpeeksi huolellisesti. Vegaaniruokavalio on kuitenkin äärimmäisen rajoittava, ja esimerkiksi b12-vitamiini pitää saada täydennyksenä, koska sitä ei ole missään kasvikunnan tuotteissa. Puutoksista voi lapselle seurata kasvun ja kehityksen häiriöitä, jotka voivat ilmetä vasta vuosien päästä esimerkiksi hermoston oireina.

Syömishäiriöikeskuksen toiminnanjohtaja Pia Charpentier onkin varoittanut, että . syömishäiriöstä kärsivät noudattavat neljä kertaa todennäköisemmin kasvisruokavaliota, ja Charpentierin mukaan kasvisdieetti voi edistää syömishäiriöön sairastumista.

Uuden ravitsemussuosituksen mukaan huolellisesti koottu vegaaniruokavalio sopii myös lapsille ja nuorille. Kaikki ravitsemusasiantuntijat eivät kuitenkaan asiasta vakuutu, sillä tutkimustietoa ei juuri ole.

“Veganismia on tutkittu lapsilla todella vähän. Kentän ääntä voisi kuvailla tällä hetkellä epävarmaksi. Moni asiantuntija näkee, että lisätutkimuksia tarvitaan”, toteaa ravitsemuskasvatuksen asiantuntija Sanna Talvia .

Hän tuntee aiheen, koska oli mukana laatimassa Ravitsemusterapeuttien yhdistyksen vegaanista ruokavaliota koskevia ohjeita:

“Jos perheessä on valinta tehty, ravitsemusasiantuntijan tehtävä on auttaa. Ideologia on hyväksyttävä”, Talvia toteaa.

Tasa-arvokasvatusta vauhditetaan kouluissa tänä vuonna myös jakamalla ysiluokkalaisille kirja “Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä”. Mukana valtakunnallisen hankkeen rahoittamisessa on esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeriö - ja feministinen ajatushautomo Hattu.

Kirja on täynnä järkyttäviä yleistyksiä, jotka ehkä pätevät kirjailijan synnyinmaassa Nigeriassa mutta eivät Suomessa 2017. Kirjan mukaan naisia esimerkiksi opetetaan pyrkimään naimisiin, mutta miehiä ei. Yhteiskunta pitää naimatonta naista epäonnistuneena, mutta mies ei ole vielä löytänyt “sitä oikeaa”. Kirjan mukaan tytöille opetetaan, etteivät he voi olla seksuaalisia olentoja samalla tavalla kuin pojat. Vanhemmista ei kuulemma ole vastenmielistä kuulla, että pojalla on tyttöystävä. Mutta tytön poikaystävä ei tule kuuloonkaan.

Täyttä höpinää 2000-luvun Suomessa.

“Miltä vaikuttaisi, jos pankkien, ajatushautomo Liberan ja valtiovarainministeriön yhteishankkeena syntyisi pamfletti ‘Meidän kaikkien pitäisi olla liberalisteja’? Olisiko mahdollista jakaa tällainen teos kokonaiselle ikäluokalle”, ihmetteli historian ja yhteiskuntaopin lehtori Juho Mäenpää .

Hän ei aio jakaa oppilailleen kirjaa, koska hän ei omien sanojensa mukaan halua alkaa “kiistanalaisia ideologioita propagoivien tahojen mainoshenkilöksi”.

Viime lokakuussa opetushallitus väitti, että sukupuolen jatkuva mainitseminen antaa lapselle ylikorostuneen käsityksen sukupuolen merkityksestä. Opetushallituksen mukaan lapsia on tärkeää puhutella nimillä, ei joukkona “tytöt” tai “pojat”.

Hieman nurinkurista on tietysti sekin, että jos sukupuolieroja ei saisi kouluissa siis korostaa niin miksi lapsille jaetaan kirja feminismistä - jossa puhutaan pelkästään sukupuolista.

Aikuiset ovat vapaita valitsemaan ideologiansa ihan itse. Jokainen saa uskoa siihen, mihin haluaa ja valita itse vaikkapa ruokavalionsa. Mutta onko oikein pakottaa pieni lapsi syömään aikuisen ideologian mukaan tai tuputtaa lapsille muitakaan poliittisia aatteita jo alakoulusta lähtien? En olisi siitä ihan varma."

http://yle.fi/uutiset/3-9442474
 
Onkin hyvä ja aiheellinen kysymys, että miksi kouluissa pakkosyötetään nykyajan lapsille niitä ideologisia dogmeja, joita nykyaikana pursuaa muutenkin joka tuutista?

Olemmeko kenties pitkäkestoisen ja massiivisen kulttuuri- ja informaatiovaikuttamisen kohteena? Siltä pahasti näyttää, ja tässä tarvitaankin nyt sitä kuuluisaa henkistä kriisinkestävyyttä sekä erityisesti riittävästi rehellistä selkärankaa nousta ylös ja sanoa painokkaasti EI.

Erästä HS:n kolumnistia lainatakseni, on katsottava uhmakkaasti takaisin.
 
Minulla tästä ei ole epäilystäkään. Ja uusia sukupolvia pitää kasvattaa kehdosta alkaen olemaan öööö, jotain. Henkisesti kuohitut androgyynit ovat käsittääkseni se tavoitetila....ainakin jos keinoja on uskominen.

Näyttää tosiaan siltä, että tarkoituksena on luoda jonkinlainen SJW-sukupolvi. Tähän liittyy paljon ongelmia kuten perinteisten sukupuoliroolien hyljeksyntä (syntyvyyden lasku), kehitysmaalaisten nostaminen jalustalle ja se, että he kuvitellun sosiaalisen oikeudenmukaisuuden tavoittelussaan ovat lähes poikkeuksetta sokeita todellisille ulkoisille ja sisäisille uhille. Näihin arvoihin yleensä liittyy armeija-, ja asevastaisuus sekä täydellinen kykenemättömyys vastustaa esimerkiksi kehitysmaamuslimien vaatimuksia - ryhmän joka ei todellakaan kärsi samoista heikkouksista. Kaiken kaikkiaan tämä on varsin hyvä keino tuhota pieni itsenäinen valtio, joka on poikkeuksellisen riippuvainen siitä, että köyttä vetävät ihmiset vetävät kaikki samaan suuntaan.

ps. Hyvä kolumni Ukkolalta. Toivottavasti saa pitää työnsä, vaikka pahoin pelkään, että on ensimmäisiä lähtijöitä, jos väkeä on vähennettävä toimittajapuolelta.
 
Ennen oli helppoa. Riitti kun suhtautui kyräillen vasemmistoon. Mutta nyt alkaa tuntua, että vanha kunnon kommunisti olisi sellainen helposti ymmärrettävä pahis.
Tämä on jotain... en löydä sanoja. Mutta kun en ennenkään ole äänestänyt vasemmistoa, niin nyt vielä sata kertaa vähemmän :eek:

Sdp ottaa feministisen talouden ymmärryksen kaiken politiikkansa lähtökohdaksi

Puolueen paikallisosastot pystyvät vaikuttamaan valtakunnan politiikkaan tekemällä aloitteita puoluekokoukselle.
Suurin oppositiopuolue Sdp aikoo ottaa ”feministisen talouden ymmärryksen kaiken politiikkansa lähtökohdaksi”. Sdp:n puoluehallitus yhtyy DemFem-verkoston aloitteeseen ja esittää sen hyväksymistä puoluekokouksessa Lahdessa helmikuun alussa.
Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on eri yhteyksissä painottanut olevansa äijäfeministi. Rinteen haastanut kansanedustaja Timo Harakka puolestaan kantaa rintapielessään Demarinaisten pinssiä.
DemFem-verkosto on sosiaalidemokraattisten feministisesti ajattelevien ihmisten yhteenliittymä, jonka mukaan ”kaikilla yhteiskunnallisilla ratkaisuilla on myös sukupuolivaikutuksia”.

Puoluekokousaloite kuuluu seuraavasti: ”Sdp ottaa feministisen talouden ymmärryksen kaiken politiikkansa lähtökohdaksi huomioiden siten tasa-arvon vahvistamisen jokaisen päätöksensä kohdalla.”
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/sdp...-kaiken-politiikkansa-lahtokohdaksi-24152921/
----------------
Rinne mainitsi linjapuheessaan sosiaaliturvan uudistamisen ja feminismin - demariyleisö innostui
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702050131543_pi.shtml
 
Suurin oppositiopuolue Sdp aikoo ottaa ”feministisen talouden ymmärryksen kaiken politiikkansa lähtökohdaksi”.
Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on eri yhteyksissä painottanut olevansa äijäfeministi. Rinteen haastanut kansanedustaja Timo Harakka puolestaan kantaa rintapielessään Demarinaisten pinssiä
Nyt menee kyllä yli hilseen. Odotankin, milloin Rinne tekee urpilaiset, ja esiintyy viekoittelevasti verkkosukissa :confused:.
 
Nyt menee kyllä yli hilseen. Odotankin, milloin Rinne tekee urpilaiset, ja esiintyy viekoittelevasti verkkosukissa :confused:.
Eikös Ruotsissa feministisella puolueella ole ihan kannatustakin? Jospa täällä haisteltiin yleisiä länsimaalaisia tuulia, ja demarit päättivät kalastella naisasianaisten äänet.
Onhan niin, että ennen nähty vasemmistoideologia on pitkälti menettänyt merkityksensä. Näkeekö rasvanahkainen tehtaan työmies (missä niitä nyt enää on pystyssä), juuri demarit etujensa puolustajina? Eli kun potentiaalinen kannattajajoukko vähenee ja idelogia murenee, niin lisko luo nahkansa, ja kas, siellähän on femakko!
Edit: ehkä tähän on kuitenkin hyvä lisätä pari hymiötä :D;)
lizardface.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Eikös Ruotsissa feministisella puolueella ole ihan kannatustakin? Jospa täällä haisteltiin yleisiä länsimaalaisia tuulia, ja demarit päättivät kalastella naisasianaisten äänet.
Onhan niin, että ennen nähty vasemmistoideologia on pitkälti menettänyt merkityksensä. Näkeekö rasvanahkainen tehtaan työmies (missä niitä nyt enää on pystyssä), juuri demarit etujensa puolustajina? Eli kun potentiaalinen kannattajajoukko vähenee ja idelogia murenee, niin lisko luo nahkansa, ja kas, siellähän on femakko!
Edit: ehkä tähän on kuitenkin hyvä lisätä pari hymiötä :D;)

Tarkoitit varmaan että kun potentiaalinen kannattajajoukko on vähennetty? Vasemmistopuolueethan eivät ole mitenkään syyttömiä siihen, että rasvanahkaisilta duunareilta vietiin työt kun ensin hinattiin palkat pilviin ja sitten alettiin haistelemaan savupiipun päitä turhankin kovalla innolla. Sitten piti korvaukseksi ottaa kaikki tämä unelmahöttö ja feminismi kun alkoi työmiehet käydä vähiin.

Vaikka aina onkin opetettu vastustamaan kommunisteja, niin kyllä ennemmin ottaisin ne perinteiset suomalaisia työpaikkoja puolustavat vasemmistopuolueet kuin nämä nykyiset. Ja nyt SDP:n puoluekokouksen jälkeen olen miettinyt, että mikä enää erottaa vassareita, vihreitä ja demareita?
 
Tarkoitit varmaan että kun potentiaalinen kannattajajoukko on vähennetty? Vasemmistopuolueethan eivät ole mitenkään syyttömiä siihen, että rasvanahkaisilta duunareilta vietiin työt kun ensin hinattiin palkat pilviin ja sitten alettiin haistelemaan savupiipun päitä turhankin kovalla innolla. Sitten piti korvaukseksi ottaa kaikki tämä unelmahöttö ja feminismi kun alkoi työmiehet käydä vähiin.

Vaikka aina onkin opetettu vastustamaan kommunisteja, niin kyllä ennemmin ottaisin ne perinteiset suomalaisia työpaikkoja puolustavat vasemmistopuolueet kuin nämä nykyiset. Ja nyt SDP:n puoluekokouksen jälkeen olen miettinyt, että mikä enää erottaa vassareita, vihreitä ja demareita?
Voimme olla vahvasti samaa mieltä.
 
Onkin hyvä ja aiheellinen kysymys, että miksi kouluissa pakkosyötetään nykyajan lapsille niitä ideologisia dogmeja, joita nykyaikana pursuaa muutenkin joka tuutista?

Olemmeko kenties pitkäkestoisen ja massiivisen kulttuuri- ja informaatiovaikuttamisen kohteena? Siltä pahasti näyttää, ja tässä tarvitaankin nyt sitä kuuluisaa henkistä kriisinkestävyyttä sekä erityisesti riittävästi rehellistä selkärankaa nousta ylös ja sanoa painokkaasti EI.

Erästä HS:n kolumnistia lainatakseni, on katsottava uhmakkaasti takaisin.
Minulla tästä ei ole epäilystäkään. Ja uusia sukupolvia pitää kasvattaa kehdosta alkaen olemaan öööö, jotain. Henkisesti kuohitut androgyynit ovat käsittääkseni se tavoitetila....ainakin jos keinoja on uskominen.

Tämä akvaariokokeilu on alkanut 70-luvulla kun Pikkukakkonen (kinkyyy!!) ja yltynyt vuosikymmenten mittaan, jota on täydennetty peruskoulussa. Sitä niitetään nyt.
T: nimimerkki aikansalapsi
 
Jep. Saatan olla väärässä kun muistelisin että linja on nuivistunut viime vuosina. Olisiko puoliso Matias Turkkilalta tarttunut järkeä päähän ;)
Onko tämä puoliso asia totta? Menin jo keulimaan asiasta Facessa :)
 
Puoluekokousaloite kuuluu seuraavasti: ”Sdp ottaa feministisen talouden ymmärryksen kaiken politiikkansa lähtökohdaksi huomioiden siten tasa-arvon vahvistamisen jokaisen päätöksensä kohdalla.

Tästähän tulee vielä hauskaa. Kuntavaaleihin lähdetään tällaiset sloganit kärkenä. Feministinen talous....mitä tarkoittanee? Kannattaisi varmaan jättää puoluekokouksen aikana juopottelu vähemmälle.
 
Tästähän tulee vielä hauskaa. Kuntavaaleihin lähdetään tällaiset sloganit kärkenä. Feministinen talous....mitä tarkoittanee? Kannattaisi varmaan jättää puoluekokouksen aikana juopottelu vähemmälle.
Juopottelu on dinosaurusten hommaa, kyllä siellä vihneitä poltetaan... ;)
 
Älkää olko huolissanne, "totuusmediassa" alkaa yt-neuvottelut, kyllä väärät mielipiteet saadaan siivottua pois.

Olisiko paikallaan laittaa Ukkolalle maanpuolustus.netin kiitos ja kannustus järjen ja äänen käytöstä? Meinaan ettei aina vaan pelkästään haukuttais toimittajia.
 
Mielestäni blogin sisältö oli ihan yhtä surkeata kuraa kuin on vastakkaisen laidan näkemystenkin blogit!
Mm. luomutuotanto esitetään aika virheellisessä valossa ja sivuutetaan sujuvasti asian faktat.
Vegaanikokeilu päiväkodeissa esitetään kuin se olisi jokin pakollinen juttu. Ei ole, se on mahdollinen vaihtoehto niille lapsille joiden vanhemmat sitä lapsilleen haluavat jne jne.
Minusta blogi on lähinnä esimerkki tämän ajan hengestä: faktoista viis ja ainakin niitä voi muokata siten että ne tukevat omaa näkemystä mukavasti.
Surullista että yhä useampi toimittaja menee tähän vipuun tänä päivänä - ja siinä ohessa menevät vipuun heidän lukijansa.
 
Back
Top