Sanomisia ja sanomista (Aamukampa)

jokiranta

Alokas
BAN
Kantahenkilökunnan sanontoja vielä 2000-luvulla

"Mitä helvettiä, ei meillä mitään keihäitä ole" eräs luutnantti tummaihoselle alokkaalle asevarastolla.

"Se on hirveää katseltavaa, kun te niillä pienillä valkoisilla kätösillänne räpellätte sitä aseen hihnaa" -tummaihoinen ylil JM alokkaille sulkeisissa

"Se saatanan neekeri pilaa aina kaiken" -eräs ltn em. ylilutista

"Mistä lähtien ne on ottanut neekereitä palvelukseen" luutnantti M. luutnantti F:lle tämän palattua etelänlomalta keskellä talvea.

"Jos ette muuten osu siihen mustaan pyörylään, niin kuvitelkaa, että se on neekerin pää."

'Mies ei ole mies ennen kuin on nussinu neekeriä, ajanu junalla ja ampunu tykillä!'
ltn A.K, LapItR

Luutnantti K. katsoessaan Janet Jacksonin musiikkivideota harjoituksen johtopaikalla: "Ihan pantavannäköinen nekke."

Ltn P.:
"Montako naista on täällä JK:ssa suorittamassa palvelusta? Ei yhtään? No se on helvetin hyvä ettei niitä saatanan kottaraisia ole tänne pesiytynyt."

SavPR AutoK:ssa tapahtunutta:
Yhtenä aamulla eräs toinen ltn oli nähny kesätyötekijäsiivoojan käytävällä ja luullu sitä jonkun jääkärin tyttöystäväks. Se kysy siltä et mikäs vitun huora täällä palloilee?

Paras juttu tässä on että kyseinen tyttö sattu olemaa erään majurin tytär..

Korjataan sen verran, että se oli everstin tytär.
 
Jotenkin hämmästelen vielä joitain virtuooseja tuossa. En olisi uskonut, että vielä 2000-luvulla kansanperinnettä voi jatkaa ilman poliittiseen korrektiuteen johtavaa kurinpalautusta. Jossain kohtaa jokin ryhmään kohdistuva sanonta voi nimittäin käydä ihmisoikeussopimuksen päälle.
 
Hauskaa on, mutta osan sanonnoista ehkä luulisi jo karsiutuneen.

Itsellekin tulee mieleen muutama:

- Naama näkkärille! (Upseerikokelas Pärnänen. tarkoittaen, että rivissä ei hymyillä: vastakohta Suu vehnäselle)

- Döllis (Panssarijääkäri Laine tarkoittaen jotain henkilöä, jolta ei onnistu)

- Varsinainen vaihe-Erkki (Henkilö, joka on vaihtovirtasähkön edellisessä "vaiheessa", eli suorittamisestaan yhden vaiheen jäljessä. Vaiheessa oleminen tarkoittaa myöhässä olemista).

- Täällä ei säily mikään muu kuin 57 senttimetriä pitkä ratakisko. Kaikki sitä suurempi väännetään mutkalle ja sitä pienempi varastetaan. (Sotilasmestari K. V.)

- Ja kun otatte (halvan sotilaskodissa myytävän parta)höylän niin siinä on kaikki valmiina: vesi tulee silmistä ja vaahto suusta. (Sotilasmestari K. V., juttu 20 vuotta vanhempi).

- Oletteko imettäjä? (asetakin nappi auki rintataskusta)

- Olen kokelas N. N. ja tapojani ette tule tuntemaan, koska minulla ei olel niitä. Taakse poistu!.

- Sanoisin s-nan k-päät, mutta en sano, koska joku voisi tehdä alituksen. (Majuri ?.? käskynjaolla tarkoittaen muualta komennettuja oppilaita, joiden oli vaikea tottua prikaatin yleiseen kuriin ja joista yksi oli oksentanut tuvan lattialle pyrittyään ensiksi tunkemaan päänsä ikkunan hyttysverkosta lävitse).
 
jokiranta kirjoitti:
- Oletteko imettäjä? (asetakin nappi auki rintataskusta)
Tästä olen kuullut jutun jossa kyseinen alokas oli vastannut: " Vain lomilla, herra luutnantti. Sen mitä kykenen pumppaan talteen ja osa hoidetaan vastikkeella ja syötetään pullosta."
Todennäköisesti tornihuhu. Vaikka äitejäkin on palveluksessa ollut niin imeväsiikäisten tuskin kuitenkaan. Tosin voihan se olla vaan naisalokkaan sanavalmiuden tulostakin.
 
Tervehtipä eräs sotilasmestari V-P aikanaan Sandiksessa paria kaljua, päivärahaansa noutamassa ollutta alokasta sanoilla: " No, mitäs polttouhrit?".
 
edit: Jaahas; siirretty "parempaan ketjuun"...

http://maanpuolustus.net/showthread.php?tid=1132&pid=50123#pid50123
 
Back
Top