Santaleaks

vehamala

Kenraali
Vapise Assange, täältä tulee SantaLeaks

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Vapise+Assange+t%C3%A4%C3%A4lt%C3%A4+tulee+SantaLeaks/1135262591040

Maailma oli tuskin ehtinyt toipua valtavasta Wikileaks-tietovuodosta, kun HS.fi sai käsiinsä vielä merkittävämmän SantaLeaks-aineiston.

SantaLeaks-materiaali antaa ainutlaatuisen – eikä aina niin mairittelevan – kuvan Joulupukin toiminnasta halki vuosisatojen. HS.fi uutisoi paljastuksia jouluaaton mittaan.

Salaisia SantaLeaks-dokumentteja on kaikkiaan 256 512. Asiakirjat on vuotanut HS.fille Joulupukin katkeroitunut velipuoli, jota lähdesuojan vuoksi kutsutaan tässä vain nimellä Tonttu J (nimi muutettu).

Vuodon motiivina on Korvatunturin valtataistelu. Tonttu J haluaisi syrjäyttää Joulupukin, koska on joutunut mielestään toisarvoisiin tehtäviin, vastuualueenaan Kamtšatkan niemimaan 4–7-vuotiaiden lasten kiltteysraporttien puhtaaksikirjoituksen koordinointi.

HS.fi sai SantaLeaks-dokumentit jouluaaton aattona. Tonttu J oli imuroinut asiakirjat dvd-levylle. Tiedostojen koko pakkaamattomana on 1,8 gigabytea. Tonttu J onnistui salakuljettamaan levyn Korvatunturilta naamioimalla sen musiikkivideoksi Mikko Alatalon kauneimmat joululaulut Part Two.

SantaLeaks-asiakirjat koostuvat Joulupukin laatimista raporteista ja hänen vastaanottamistaan kirjeistä. Osa asiakirjoista on hyvinkin tulenarkoja. Ne tuovat valaistusta paitsi Joulupukin toimintaan myös maailmanhistoriallisesti merkittäviin tapahtumiin.
 
SantaLeaks: Joulupukki sysäsi Stalinin talvisotaan

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/SantaLeaks+Joulupukki+sys%C3%A4si+Stalinin+talvisotaan/1135262591084

Talvisodan 1939–40 perimmäinen syy oli Josif Vissarionovitš Džugašvilin (myöh. Stalin) ankea lapsuuden joulu, käy ilmi HS.fin käsiinsä saamasta niin kutsutusta SantaLeaks-materiaalista.

Kuusivuotiaan gruusialaispojan 1880-luvulla kokema pettymys Joulupukkiin purkautui puoli vuosisataa myöhemmin hyökkäyksenä Suomen tasavaltaan.

Talvisodan todellinen tausta käy ilmi Joulupukin Kaukasus-raportista vuodelta 1885. Raportti on koodattu JP/Kauk/18851224.

"Tänä iltana kello 18.57 laskeuduin poroillani gruusialaiseen Goriin. Kaamea tuppukylä", Pukki on kirjoittanut sulkakynällä raporttiin, joka sittemmin on digitalisoitu.

"Maaorjuudesta vapautuneessa Džugašvilin perheessä isä Vissario oli ympäripäissään, kuten tonttujen mukaan on tavallista. Kyseessä epäonnistunut suutari. Tuuheatukkaiselle Josif-pojalle toin lahjaksi kengät."

"Onnittelin Josifia, koska tämä oli vain kolme päivää ennen aattoa täyttänyt kuusi", Joulupukin raportti jatkuu. "Poika katsoi minua kyräillen ja kysyi, mitä tosiasiallisesti tarkoitan onnittelullani."

Joulupukin raportista käy ilmi, että hetkeksi aikaa hän oli saanut tunnelman Džugašvilien tuvassa kohentumaan. Josif-poika oli valpastunut, kun Pukki oli jutustellut Korvatunturista ja työteliäistä tontuista.

"Josif suorastaan riemastui. Hän piti jostain syystä kiehtovana ajatuksena, että arktisissa olosuhteissa Jumalan selän takana raataa suuri työläisjoukko ilman palkkaa. Hieman ihmetytti, kun poikanen kysyi minulta, miten tonttujen vartiointi on järjestetty."

Lahjan aukaisemisen hetkellä Josifin ilme kuitenkin muuttui. Joulupukin raportista heijastuu vekaran pöyristys.

"Käsittämätöntä kyllä, kengät eivät tyydyttäneet pikku räkänokkaa. Kakara sai raivonpuuskan ja kirkui toivoneensa nukkekotia, jossa olisi kalteroidut ikkunat sekä lisävarusteena teljettävä kellarikerros."

"Annoin nulikan kuulla kunniansa, mutta Josif-pojan huuto vain yltyi: 'TÄMÄN MINÄ KOSTAN SINULLE, KELEEN TSUHNA. VIELÄ MÄ SULLE HIIPPALAKIT NÄYTÄN!!!'"

"Josif Džugašvilin katteeton uho järkytti minua", pettynyt Joulupukki raapusti Kaukasus-raporttiinsa. "Poistuessani Džugašvilien murjusta annoin Josifin äidille Jekaterinalle neuvon, että laittaisi pojan pappisseminaariin, jospa hän siellä oikenisi."

Joulupukki ei tuossa vaiheessa voinut ymmärtää, että hänen vierailunsa oli laukaissut pienessä Josif Vissarionovitš Džugašvilissä syvän antipatian Suomea kohtaan – antipatian, jolla olisi monta vuosikymmentä myöhemmin kohtalokkaat seuraukset.

SantaLeaks-asiakirjojen mukaan todellisuus oli valjennut Joulupukille vasta sotajouluna 1939.

Dokumentti JP/KT/19391225 paljastaa, että Korvatunturin kupeessa oli talvisodan aikaan rintamalohko, josta ei aikaisemmin ole tiedetty. Joulupukki lähetti Mannerheimille joulupäivänä 1939 salasähkeen, jossa hän raportoi tonttupataljoonan menestyksekkäästä puolustustaistelusta.

Kielenkäyttö on kovempaa kuin Pukilta on totuttu kuulemaan: "Yli 2 000 väärän puna-armeijan sotilasta motitettu. Vihollisen elävä voima tuhon partaalla. Maasto-olosuhteisiin tottuneena tonttuarmeija käy mestarillista sissisotaa."

"Suomi-konepistoolit laulavat kairassa. Josif-pojalle ei enää pehmeitä paketteja. Tarjoan nulikalle lyijyä. En paketoi."
 
:a-laugh:

Pitääkin tutustua paremmalla ajalla lähemmin.. Huikea tuo pukin viimeinen kommentti. :D
 
Back
Top