Saudi Arabia ostoksilla

Radar

Kapteeni
Saudi Arabia Requests Sale of up to 96 New and 70 Upgraded F-15SA Aircraft
Distribution

System/Low Volume Terminal (MIDS/LVT) and spares

193 LANTIRN Navigation Pods (3rd Generation-Tiger Eye)

338 Joint Helmet Mounted Cueing Systems (JHMCS)

462 AN/AVS-9 Night Vision Goggles (NVGS)

300 AIM-9X SIDEWINDER Missiles

25 Captive Air Training Missiles (CATM-9X)

25 Special Air Training Missiles (NATM-9X)

500 AIM-120C/7 Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles (AMRAAM)

25 AIM-120 CATMs

1,000 Dual Mode Laser/Global Positioning System (GPS)

Guided Munitions (500 lb)

1,000 Dual Mode Laser/GPS Guided Munitions (2000 lb)

1,100 GBU-24 PAVEWAY III Laser Guided Bombs (2000 lb)

1,000 GBU-31B V3 Joint Direct Attack Munitions (JDAM) (2000 lb)

1,300 CBU-105D/B Sensor Fuzed Weapons (SFW)/Wind Corrected Munitions Dispenser (WCMD)

50 CBU-105 Inert

1,000 MK-82 500lb General Purpose Bombs

6,000 MK-82 500lb Inert Training Bombs

2,000 MK-84 2000lb General Purpose Bombs

2,000 MK-84 2000lb Inert Training Bombs

200,000 20mm Cartridges

400,000 20mm Target Practice Cartridges

400 AGM-84 Block II HARPOON Missiles

600 AGM-88B HARM Missiles

169 Digital Electronic Warfare Systems (DEWS)

158 AN/AAQ-33 Sniper Targeting Systems

169 AN/AAS-42 Infrared Search and Track (IRST) Systems

10 DB-110 Reconnaissance Pods

462 Joint Helmet Mounted Cueing System Helmets

40 Remotely Operated Video Enhanced Receivers (ROVER)

80 Air Combat Maneuvering Instrumentation Pods

Also included are the upgrade of the existing Royal Saudi Air Force (RSAF) fleet of seventy (70) F-15S multi-role fighters to the F-15SA configuration, the provision for CONUS-based fighter training operations for a twelve (12) F-15SA contingent, construction, refurbishments, and infrastructure improvements of several support facilities for the F-15SA in-Kingdom and/or CONUS operations, RR-188 Chaff, MJU-7/10 Flares, training munitions, Cartridge Actuated Devices/Propellant Actuated Devices, communication security, site surveys, trainers, simulators, publications and technical documentation, personnel training and training equipment, U.S. government and contractor engineering, technical, and logistical support services, and other related elements of logistical and program support. The estimated cost is $29.432 billion.

This proposed sale will enhance the foreign policy and national security objectives of the United States by strengthening our on-going strategically important relationship with the Kingdom of Saudi Arabia (KSA).

For the past twenty years the F-15 has been a cornerstone of the relationship between the U.S. Air Force (USAF) and the RSAF. The procurement of the F-15SA, the conversion of the F-15S fleet to a common configuration, and the CONUS training contingent will provide interoperability, sustained professional contacts, and common ground for training and support well into the 21st century.

The F-15SA will help deter potential aggressors by increasing Saudi's tactical air force capability to defend KSA against regional threats. The CONUS-based contingent would improve interoperability between the USAF and the RSAF. This approach will meet Saudi's self-defense requirements and continue to foster the long-term military-to-military relationship between the United States and the KSA. Saudi Arabia, which currently has the F-15 in its inventory, will have no difficulty absorbing the F-15SA aircraft into its armed forces.

The proposed sale of this service will not alter the basic military balance in the region.

This notice of a potential sale is required by law and does not mean the sale has been concluded.


AESA - Active Electronically Scanned Array
AMRAAM - Advanced Medium Range Air-to-Air Missile
CATM - Captive Air Training Missile
CBU - Cluster Bomb Unit
CONUS - Continental United States
DEWS - Digital Electronic Warfare Suite
DSCA - Defense Security Cooperation Agency
FMS - Foreign Military Sale
GBU - Guided Bomb Unit
GE - General Electric
GPS - Global Positioning System
HARM - High-speed Anti-Radiation Missile
IRST - InfraRed Search and Track
JDAM - Joint Direct Attack Munition
JHMCS - Joint Helmet Mounted Cueing Systems
KSA - Kingdom of Saudi Arabia
LANTIRN - Low Altitude Targeting InfraRed for Night
LVT - Low Volume Terminals
MIDS - Multifunctional Information Distribution System
ROVER - Remotely Operated Video Enhanced Receiver
RSAF - Royal Saudi Air Force
USAF - United States Air Force
WCMD - Wind Corrected Munitions Dispenser

http://www.deagel.com/news/FMS-Saudi-Arabia-Requests-Sale-of-up-to-96-New-and-70-Upgraded-F-15SA-Aircraft_n000007965.aspx
 
Oisko kiva, kun Suomenkin rahat paiskattaisiin tällaisiin hankintoihin? Luulisi saudeillakin olevan muutakin rahanreikää yhteiskunnassaan vaan ei.
 
On siinä rautaa. Jaksaako joku googlettaa paukkujen hinnan. Olisi mielenkiintoista tutkiskella kustannusten jakautumista paketin osalta.

Radar kirjoitti:
1,300 CBU-105D/B Sensor Fuzed Weapons (SFW)/Wind Corrected Munitions Dispenser (WCMD)

Näillä taitaa jo yksinään pysäyttää suurimman osan maailman panssarijoukoista. :uzi:
 
baikal kirjoitti:
Oisko kiva, kun Suomenkin rahat paiskattaisiin tällaisiin hankintoihin? Luulisi saudeillakin olevan muutakin rahanreikää yhteiskunnassaan vaan ei.

Olis! Tuota ei tarvisi tehdä useasti, niin olisi vuosiksi kalustohankinnat tehty.
 
JOKO kirjoitti:
On siinä rautaa. Jaksaako joku googlettaa paukkujen hinnan. Olisi mielenkiintoista tutkiskella kustannusten jakautumista paketin osalta.

Radar kirjoitti:
1,300 CBU-105D/B Sensor Fuzed Weapons (SFW)/Wind Corrected Munitions Dispenser (WCMD)

Näillä taitaa jo yksinään pysäyttää suurimman osan maailman panssarijoukoista. :uzi:

Niin varmaan tekisi.
 
Last edited by a moderator:
Hyvää nyt Obama keksi 75000 uuta työpaikka USA:lle
 
Saudi-Arabian maa-,ilma- ja merivoimat sekä kansalliskaarti nauttivat paitsi kaluston määrästä myös sen laadusta. Eniten silmään pisti harjoittelukaluston määrä. Säännöllinen ja tehokas harjoittelu kun ei ole arabien kulttuurin vahvimpia puolia. No onneksi on olemassa neuvonantajia. Erityistä haittaa asevoimille tuottavat saudi prinssit (useita tuhansia) nuo pilalle lellityt pökäleet kun haluavat joskus leikkiä upseeria. Arvatkaapa kahdesti koskevatko kadettikoulujen laatuvaatimukset heitä...

Toisaalta ei saudien turvallisuustilanne ole kovin häävi. Etelässä on räjähdysmäisestä väestönkasvusta kärsivä ruutitynnyri Jemen. Iran on myös todellinen uhka. Saudien kuningashuone ei ole unohtanut ensimmäistä persianlahden sotaa - yksi kerta miehityksen uhkaa ja vääräuskoisia puolustamassa Mekkaa ja muita pyhiä paikkoja oli tarpeeksi.
 
Onkohan Saudi Arabialla todella olemassa sellaisia uhkia, joita vastaan tälläistä määrää näin uudenaikaisia aseita oikeasti tarvitaan. Mikää saudien naapurimaa ei pysty uhkaamaan sitä. Israel ei hyökkää mihinkään, vaikka sillä on mahtava armeija ja Iranin uhkakin tuntuu aikaa liioitellulta. Miksi Iran hyökkäisi Saudia Arabiaan ja varsinkin, kun siinä välissä on vielä Irak, jonka läpi pitäisi mennä. Saudiarabian kuninkaalle ja hänen suvulleen taitaa pahin uhka tulla maan sisältä mahdollisen vallankaappuksen muodossa. Myös erillaiset rajakahakat jemeniläisten kanssa ovat mahdollisia ja siellähän saudit ovat ottaneet pataansa pahasti paikallisilta taistelijoilta.

Tuntuu, että näissä isoissa asekaupoissa ne saudiprinssit vetävät isot rahat itselleen lahjuksien muodossa.
 
Isäm Maam Puolustaja kirjoitti:
Onkohan Saudi Arabialla todella olemassa sellaisia uhkia, joita vastaan tälläistä määrää näin uudenaikaisia aseita oikeasti tarvitaan. Mikää saudien naapurimaa ei pysty uhkaamaan sitä. Israel ei hyökkää mihinkään, vaikka sillä on mahtava armeija
:a-laugh:

ja Iranin uhkakin tuntuu aikaa liioitellulta. Miksi Iran hyökkäisi Saudia Arabiaan ja varsinkin, kun siinä välissä on vielä Irak, jonka läpi pitäisi mennä. Saudiarabian kuninkaalle ja hänen suvulleen taitaa pahin uhka tulla maan sisältä mahdollisen vallankaappuksen muodossa. Myös erillaiset rajakahakat jemeniläisten kanssa ovat mahdollisia ja siellähän saudit ovat ottaneet pataansa pahasti paikallisilta taistelijoilta.

Tuntuu, että näissä isoissa asekaupoissa ne saudiprinssit vetävät isot rahat itselleen lahjuksien muodossa.
Jenkit ovat poistumassa Irakista jolloin Iran pystyy valtaamaan helposti shiia alueet eteenki nyt kun Irakin armeija on kuohittu. Toinen mutta on miksi Iran jatkaisi hyökkäystä Saudeihin, USA varmasti puolustaisi Saudeja. Loogisempaa on että Iran jatkaisi hyökkäystä Israeliin, silloin se saisi muun arabimaailman puolelleen.
 
Luulen että saudit haluaa näyttä toiselle arabimaille että elä hyökä meitä.....ja sitten israeliiita vastaan, (kaikki tietää mitä muslimimaat tykkää Israelista)
 
Espanjassa kiertävien huhujen mukaan Saudit olisivat ostamassa kolmella miljardilla uusia Leopardo 2E taistelupanssarivaunuja.

http://www.elpais.com/articulo/espana/Espana/negocia/venta/200/carros/combate/Arabia/Saudi/elpepiesp/20101025elpepinac_5/Tes
 
Museo kirjoitti:
Espanjassa kiertävien huhujen mukaan Saudit olisivat ostamassa kolmella miljardilla uusia Leopardo 2E taistelupanssarivaunuja.

http://www.elpais.com/articulo/espana/Espana/negocia/venta/200/carros/combate/Arabia/Saudi/elpepiesp/20101025elpepinac_5/Tes


On hinta kohdallaan:

the sale of between 200 and 270 Leopard 2E tanks made by General Dynamics Sevilla-Santa Barbara Sistemas. The total transaction amount will depend on the number of armored vehicles (including twenty cars of recovery), but is estimated to exceed 3,000 million euros and will include staff training and maintenance.

10-15 miljoonaa euroa kappale. Toki kaikki tilpehööri on paketissa mukana, kuten myös koulutus ja ylläpito. Tarkoittaakohan tuo koulutus jatkuvaa miehistön kouluttamista vuosikymmeniksi eteenpäin? Normaalissa asekaupassa käsittääkseni ei tarkoita, mutta saudien osalta tämäkin saattaa olla toisin. Mikä mahtaa olla itse kaluston osuus? Puolet? 5-7,5 miljoonaa per vaunu kuulostaisi järkevältä.


Saudi military have already examined the performance of Leopard on the parade ground of San Gregorio (Zaragoza) and were satisfied

Kattava testaus suoritettu! :D


The transaction workload to ensure Santa Barbara for almost a decade and would benefit tens of Spanish companies, like Indra, but will require the approval of Germany, which should give the license to export the Leopard. The sources hoped that the owners of patents, Kraus-Maffei and Rheinmetall, do not interfere, they will receive at least 30% of the contract.

Miksi vaunut valmistetaan Espanjassa, eikä Saksassa?


Kuukkelin käännös:

http://translate.google.fi/translate?js=n&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=es&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.elpais.com%2Farticulo%2Fespana%2FEspana%2Fnegocia%2Fventa%2F200%2Fcarros%2Fcombate%2FArabia%2FSaudi%2Felpepiesp%2F20101025elpepinac_5%2FTes
 
Tällä hetkellä saudit ovat ilmeisesti huolissaan turvallisuusriskeistä pyhiinvaelluksen aikana ja viime vuosina öljymiljardeja onkin uponnut Mekan turvallisuuden kohentamiseen. Saudien kunkku on myös sairaana ja seuraajasta ei ole varmuutta, sillä hänen vanha poliittinen kilpailijansa kruununprinssi Sultan on myös raihnainen. Nouseva tähti prinssi Nayef nähtiinkin Mekassa valvomassa pyhiinvaelluksen turvatoimia.

Mutta oikeastaan laitoin tämän uutisen vain paikallisten paraatikuvien takia.

Pyhiinvaellus jatkui paholaisen kivityksellä ja eläinuhreilla

STT–AFP

Muslimien vuosittainen pyhiinvaellus Saudi-Arabiassa on jatkunut tänään symbolisella paholaisen kivityksellä. Pyhiinvaeltajat ovat palanneet Minan laaksoon vietettyään yön autiomaassa Mekan liepeillä.

Kivitysseremonia on aiempina vuosina johtanut usein onnettomuuksiin, kun ihmisiä on tallautunut väkijoukkojen tungeksiessa kivityspaikoille.

Vahinkojen estämiseksi Saudi-Arabian viranomaiset ovat rakentaneet paikalle monikerroksisen sillan, jolta kivipylväitä kohti singotaan kiviä.

Pyhiinvaeltajat myös uhraavat lampaita.

Muslimit eri puolilla maailmaa toimittavat eläinuhrauksia pyhiinvaelluksen kolmantena päivänä. Esimerkiksi Bangladeshissa arvioitiin, että päivän mittaan teurastetaan ennätysmäiset 15 miljoonaa eläintä.

Sen sijaan tulvien koettelemassa Pakistanissa uhrieläimiä teurastetaan huomattavasti normaalia vähemmän. Tulvat veivät monin paikoin sekä viljelymaat että kotieläimet mennessään.

Arvioiden mukaan 2,5 miljoonaa ihmistä osallistuu tämänvuotiseen suureen pyhiinvaellukseen Mekassa ja sen ympäristössä.

800xq.jpg

800xt.jpg

800xb.jpg

800xn.jpg
 
JOKO kirjoitti:
Museo kirjoitti:
Espanjassa kiertävien huhujen mukaan Saudit olisivat ostamassa kolmella miljardilla uusia Leopardo 2E taistelupanssarivaunuja.

http://www.elpais.com/articulo/espana/Espana/negocia/venta/200/carros/combate/Arabia/Saudi/elpepiesp/20101025elpepinac_5/Tes


On hinta kohdallaan:

the sale of between 200 and 270 Leopard 2E tanks made by General Dynamics Sevilla-Santa Barbara Sistemas. The total transaction amount will depend on the number of armored vehicles (including twenty cars of recovery), but is estimated to exceed 3,000 million euros and will include staff training and maintenance.

10-15 miljoonaa euroa kappale. Toki kaikki tilpehööri on paketissa mukana, kuten myös koulutus ja ylläpito. Tarkoittaakohan tuo koulutus jatkuvaa miehistön kouluttamista vuosikymmeniksi eteenpäin? Normaalissa asekaupassa käsittääkseni ei tarkoita, mutta saudien osalta tämäkin saattaa olla toisin. Mikä mahtaa olla itse kaluston osuus? Puolet? 5-7,5 miljoonaa per vaunu kuulostaisi järkevältä.

Kyllä se koulutus tarkoittaa usein vain ostajamaan oman koulutushenkilöstön koulutusta, ehkä ammattiarmeijan tapauksessa jonkun joukkoyksikönkin. Mutta jos Espanjalaiset ottavat hoitaakseen vaunujen huoltamisen Saudeissa, niin on sen syytäkin näkyä hinnassa.

JOKO kirjoitti:
The transaction workload to ensure Santa Barbara for almost a decade and would benefit tens of Spanish companies, like Indra, but will require the approval of Germany, which should give the license to export the Leopard. The sources hoped that the owners of patents, Kraus-Maffei and Rheinmetall, do not interfere, they will receive at least 30% of the contract.

Miksi vaunut valmistetaan Espanjassa, eikä Saksassa?

Eiköhän Espanja "valmistanut" pääosan omista -2E vaunuistaankin, joten siellä lienee jonkinlaiset "tuotantolinjat" vaunuille olemassa. Sakujen lisenssillä toki, hinta kysymys tämä lienee. Espanjan talous myös tarvii erittäin kipeasti tällaisia kauppoja, joten Saksa lienee myötämielinen tukemaan hanketta ettei Espanja ajautusi rahoituskriisiin jonka suurin maksumies olisi Saksa.

Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä että Leopard menestyy vaunumarkkinoilla, se takaa Suomellekkin aina paremman tarjonnan vaunuun liittyvissä päivityksissä ja varaosissa.
 
Tuli tässä mieleen, että kuka lentää noita Saudi-ilmavoimien hävittäjiä? Sieltä löytyy lähemmäs 400 ensilinjan konetta ml. F-15C, F-15E, Typhoon, Tornado... kun tietää millaisia moniosaajia tuo kulttuuri tuottaa, niin ihanko oikeasti pystyvät tuottamaan tuollaisen määrän oikeasti päteviä taistelulentäjiä? Jotenkin tuntuu epäilyttävältä. Samaa olen miettinyt Afrikan maiden ilmavoimien osalta, kun oliko Ugandallakin Su-30MKI tms. hävittäjiä. Tosin määrät niin pieniä, että ihan eri asia. Jotenkin sain kuvan, että venäläiset/ukrainalaiset palkkasotilaat lentäisivät Afrikan koneita, mutta tuo Saudi-keissi on ihan eri mittaluokkaa
 
Kattava testaus suoritettu! :D
KVG:iin kun laittaa hakusanaksi "Exercise Trident Juncture 2015" pääsee näkemään maisemia, mikään paraatikenttä tuo ei kyllä ole, lähinnä tulee mieleen Niinisalon hiekkaisimmat kohdat.
 
Halava'la saivat saudit THAADit, 15 mrd:
"Lockheed Martin Space Systems and Raytheon will act as lead contractors in the deal, which the DSCA said will add an upper-tier to Saudi Arabia's layered missile defense architecture and will support modernization of the Royal Saudi Air Defense Force. A historic visit by Saudi Arabia's King Salman to Moscow last week was marked by the announcement that the kingdom has agreed to buy the S-400 air defense system from Russia. Both parties signed a Memorandum of Understanding (MoU) for the system on Thursday, which will also see part of the system built in Saudi Arabia as part of efforts to develop its own military industries. The MOU also covers the production in Saudi Arabia of Kornet-EM anti-tank missiles, TOS-1A multiple rocket launchers, and AGS-30 automatic grenade launchers"

Tuo s-400 touhu on jotain napraamista, kun paketoituna kaiken muun mainitun kanssa paastaan vain 3 mrd:iin.

Jemenilaiset ovat ilmeisesti parjanneet vahan liian hyvin, kun heitetaan TOS peliin?

Ja tassa seurassa HX on iso:) potti (7-10 mrd. tietysti laskettu eri tavalla:().
 
Tuo TOShan on helvetin-kone, eli rakettimaisella periaatteella toimiva liekinheittajapanssari.

Se on kayttajilleenkin (pienemmistakin osumista) niin vaarallinen, etta edessa on yleensa nelja suojaavaa Terminator-tyyppista, jvk & ohjus/ sinkoporukoita vastaan optimoituja psv, viuhkassa.
 
Ei niita ole muualla koskaan kaytetty, paitsi Tsetseniassa. Lehdito, tietty, pidettiin poissa paikalta.
 
Back
Top