Savotta Jääkärireppu

Jos työnantaja maksaa, niin sit vaan Savottaa kehiin.

Ja muistaa samalla ostaa ne remmipehmusteet, Leka myy Savotan tekemiä.

Lekaan voi tilata tuotteen Helsingin myymälään tai jopa mennä tiskiltä kysymään, koska myymälä on varaston yhteydessä. Oletettavasti tilatut voi myös maksaa noutaessa. Myymälä on kehä I:n vieressä eli autolla pääsee hyvin jos sillä suunnalla liikkuu.
 
Viimeksi muokattu:
Paras hinta/laatu suhde on Mil-tec Assault Pack. Hyvin kestänyt jo useita vuosia työmatkakäytössä. Niin kävellessä, pyöräillessä kuin leireillä ylimääräistä tavaraa roudatessa. Ja pari lyhyttä Libanonin reissuakin jo kestänyt.
https://www.varusteleka.fi/fi/product/mil-tec-assault-pack-large/20563
En minään metsärymyäsmisreppuna käyttäisi, mutta muuten toimii loistavasti.

Mulla on toi sama, suosittelen kanssa. Käytän sitä ns. "lentolaukkuna" lyhyillä matkoilla.
 
Kokeile Berghausin Centuriota, löytyy oliivinvihreänä, kojoottina ja mustan. Ebaysta löytyy molemmat koot, 30/45 litraa. Itsellä 30 litrainen sivutaskuilla, niillä 30l muuttuu 50 litraiseksi. Ainoa heikko kohta on ollut pikasoljet, ne vaihdoin suosiolla toisiin. Lueskellut netistä, että muillakin ollut sitä ongelmaa. Muuten reppu on kyllä luja ja mukava kantaa.

Tuota juu katselin, lähinnä 45l. Toinen olisi Karrimorin Patrol 45l. Toistaiseksi kelpaa liian iso rinkka tai PV:n jakama reppu.
 
Savotta taisi myydä suoraan laskullakin.
Rajajääkäri on ihan hyvä. Tyttö kävi vaellusrippikoululla viikon ja kehu miten kaikki mahtu sinne ja ryhmän varusteet. Osalla "jätkistä" oli vain putkikassit mukana ja meinasi itku päästä kun 3 päivää tuli eka vettä. Likka sadeviitan alla kuivassa veteli MRE yms sapuskaa.
Yöpyessä ei ollut tulia, vaan nukkuvat 2-3 hengen teltoissa. Jos oli märät varusteet.... niin ne ei kuivunu.
Ja kuulema muut katso pitkään, kun vyöltä roikku sissipuukko :D
 
Pitää miettiä sitä tilakäyttöä, Mil-tecissä ja aika monessa muussa vastaavassa (minulla on Condor) reppu on jaettu useampaan pienenpään osastoon sekä lisätaskuja voi kiinnittää nauhakujiin.. Jääkärissä on yksi iso osasto, ja nauhakujat. Brittien partiorepussa, jonka myös omistan, on yksi iso osasto ja kaksi sivutaskua ja läppätasku, mutta ei nauhakujia.
 
Pitää miettiä sitä tilakäyttöä, Mil-tecissä ja aika monessa muussa vastaavassa (minulla on Condor) reppu on jaettu useampaan pienenpään osastoon sekä lisätaskuja voi kiinnittää nauhakujiin.. Jääkärissä on yksi iso osasto, ja nauhakujat. Brittien partiorepussa, jonka myös omistan, on yksi iso osasto ja kaksi sivutaskua ja läppätasku, mutta ei nauhakujia.

Oma kokemus noista pääosin urbaanin reissauksen yms. osalta on, että mielellään saisi olla yksi isompi päätasku ja sen lisäksi pari ylimääräistä kunnollista ulkotaskua. Aika paljon reissausta on tullut tehtyä Haltin 40-litraisen kanssa, jossa on iso päätasku, litteä dokumenttitasku ja pari joustonauhataskua sivuilla. Tuo on kuitenkin mielestäni liian vähän, vaan siitä puuttuu 1-2 kunnollista ulkotaskua mihin saa tarvittavat pikkusälät käsille.

Oma malli on ollut että isoon päätaskuun on hyvä sulloa kaikki isommat, mutta monesti niitä pitää eritellä eri pussukoihin että tarvittava kama löytyy, ja repun purkamiseen menee aina hetki, eli pitää olla hivenen pidempi tauko. Ulkoisiin taskuihin on hyvä pistää kamaa kuten aurinkolasit, vaihtopäähineet, sadevehkeet, käsillä olevat ruoka/juomajutut, hyttysmyrkyt yms. Kyseisiä taskuja saa tietenkin kiinnitettyä sitten nauhakujiin, eikä se ole mitenkään huono vaihtoehto, ja esim. Mil-Tecin halpistaskut kyllä haukkuvat hintansa tuossa käytössä. Mutta nopeasti tulee se jokunen kymppi lisää hintaa parista halpistaskustakin, jos pikkutaskuja ei vehkeestä löydy valmiiksi.

Nauhakujat ovat hyvät jo siitä syystä, että siihen saa takin yms. parilla irtoremmillä kiinni. Se on yksi mitä itse tulee paljon harrastettua.
 
Koitin selkään eilen. Pätevän tuntuinen, mutta ihmettelin lantiovyön kapeutta. Niiden leveämpien osien välissä on ihan kapea remmi. Vaikka se onkin vain vakauttamassa, pitäisi ehdottomasti olla leveämpi. Olen kanniskellut viikon kamat 30 litran partiorepussa jossa vyötäröllä oli pelkkä remmi, mutta se oli niin leveä että vyönkin sai vedettyä "kantavaksi" kiristämällä se lantion päälle. Jääkärirepun narua en haluaisi vetää tiukalle.

Ostaisin jos olisi tarve.
 
Back
Top