Selvitysryhmä pohtii puolustuksen rahoja

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Syön nimimerkkini jos lopputulema ei ole, että puolustusvoimille myönnetään näennäinen lisäraha, jolla palataan "entiselle tasolle", mutta joka ei alkuunkaan vastaan kaluston ja muun hintatason nousua. Gappi paikataan "tehostamalla" toimintoja ja poistamalla "turhia rönsyjä" ja yksiköitä ja kas kummaa, toiminta onkin yllättäen entistä uskottavampaa ja myös Märketin luotoa valmistaudutaan puolustamaan. Pari nimerkin suojassa purnaajaa lukuunottamatta kaikki ovat tyytyväisä!http://www.hs.fi/kotimaa/Selvitysryhmä+pohtii+puolustuksen+rahoja/a1391666839853

Uutiset Kotimaa
1391666839853.gif

Selvitysryhmä pohtii puolustuksen rahoja


Puolueet puntaroivat, miten määrärahat vaikuttavat puolustukseen
7.2.2014 2:00 0Anna-Liina Kauhanen

Helsingin Sanomat


Eduskunnassa kootaan puolueiden konsensusta siitä, mitä seurauksia lähivuosien puolustusmenojen leikkauksilla tai lisäyksillä olisi Suomen puolustuskykyyn ja mahdollisuuksiin osallistua esimerkiksi kansainväliseen kriisinhallintaan.

Kansanedustajista koostuva puolustuksen pitkän aikavälin haasteita pohtiva parlamentaarinen selvitysryhmä antaa raporttinsa puolustusmäärärahavaihtoehtojen vaikutuksista ensi kesän lopulla, sanoi selvitysryhmän puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) torstaina.

Taloustilanne pakottaa puolueet pohtimaan, miten ne suhteuttavat puolustusmäärärahojen leikkaukset tai lisäykset muihin menoleikkauksiin. Innokkaimmin puolustusbudjettien kasvattamiseen on suhtauduttu viime aikoina perussuomalaisissa, nihkeimmin vihreissä ja vasemmistoliitossa.

Kanervan mukaan selvitystyön päämääränä on se, että kaikille puolueilla olisi ennen ensi vuoden vaaleja yhteisesti tietoa siitä, mitä puolustusmäärärahojen taso vuoden 2015 jälkeen vaikuttaa Suomen puolustuskykyyn ja Puolustusvoimien materiaalihankintoihin.

"Kaikki puolueet ovat yhtä mieltä siitä, että Puolustusvoimien resurssit ja tehtävät eivät ole nyt tasapainossa."

"Tähän ongelmaan on pakko löytää sellainen vastaus, että kaikilla puolueilla on käytössään samat faktat ja taustatiedot omaa ohjelma- ja vaalityötään varten."

Puolustusministeriön viime syksynä perustaman selvitysryhmän johtopäätöksenä on jo nyt, ettei Suomen puolustusratkaisun perusteita ole syytä muuttaa, sanoo puolustusministeriön kansliapäällikkö Arto Räty.

Selvitysryhmän varapuheenjohtajan Johannes Koskisen (sd) mukaan ryhmä antaa aikanaan arvion myös siitä, mikä on Suomen puolustusmenojen ja tulevien ase- ja puolustustarvikehankintoja minimitaso lähivuosina.
 
Back
Top