Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

SET Groupin rahoitus katkaistiin - pakotteet

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Vonka, 06.08.2015.

 1. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,514
  Tykkäykset:
  33,166
  Pisteet:
  1,286
  Yhdysvaltojen uudella pakotelistalla olevan Kai Paanasen mukaan tilanne on hänen liiketoimilleen kuolinisku. Noin 500–600 henkeä työllistävän SET Groupin yt-neuvottelut ovat jo käynnissä. Ensimmäiset yt-neuvottelut koskevat 130 henkilöä.

  – Toimintaedellytykset ovat menneet. Pankkirahoitukset ja luottokortit on katkottu, mutta toivomme etteivät yt-neuvottelut kärjisty irtisanomisiksi, Paananen kertoo Ylen Ykkösaamulle.

  http://yle.fi/uutiset/pakotelistall...ikokseni_on_se_etta_tunnen_venalaisia/8206727
   
 2. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286

  "muistamattomuus" ja "äkillinen muistinemenetys -syndrooma" on ilmeisesti suomalaisen geeniperimän ominaispiirre?


  Nyt on laskun aika suomi -venäjä "pisnis -juhlasta" kun "ensin on vedetty hilpeenä kaljaa niin nyt ollaan kalpeena hiljaa" ja ihmetellään "mitä oikeesti on tapahtunut" eikä muisteta mitään ?


   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2015
  Tähystäjä, STI_Tactical9mm, Erkki ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,897
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä Suomen koriseva talous saa nyt huolella uutta purtavaa. Jos pakotteet alkavat naputtaa kovin rankoin tavoin ylipäätään suomalaispisneksiin Venäjällä, niin kohta ollaan lirussa.

  Liittyykö amerikkalaispakotepäätös tai sen "korjaus" ja "päivittäminen" Suomen ydinvoimaseikkailuihin RosAtomin kanssa?

  Mitähän Suomessa ulvottaisiin, jos suomalaisfirma tai -firmoja syötäisiin venäläisten toimesta? Onko SuomiNeito nyt sellaisessa höyläpenkissä, jossa "ystävät" höyläävät urakalla levitettyjen reitosten välissä vähä väkisten?

  Painetta lyödään, Suomen pitäisi sanoa "tahdon" ja vähä äkkiä. Vai mistä lie kyse?
   
  Myrskyhiiri, Vonka, Fremen ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. scip10

  scip10 Eversti

  Liittynyt:
  23.07.2012
  Viestejä:
  1,756
  Tykkäykset:
  2,883
  Pisteet:
  316
  En usko että suomalaisia yrityksiä varta vasten targetoidaan, vaan pakotteiden porsaanreikiä tilkitään ja siitä saavat osansa myös pakotteiden piirissä olevien tahojen kumppanit.

  Moni ei ymmärrä miten kauas Washingtonin käsi yltää. Pakotteiden kanssa ei ole leikkimistä, vaan moni suurempikin yritys on vaarassa kaatua kun sen Yhdysvaltojen toiminnot haastetaan liittovaltion oikeuteen. Siksi pakotteiden piirissä olevia tahoja kartetaan kuin ruttoa. Kysykää vaikka kuubalaisilta.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 6. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,897
  Pisteet:
  1,286
  [QUOTE="scip10, post: 250479, member: 658"]En usko että suomalaisia yrityksiä varta vasten targetoidaan, vaan pakotteiden porsaanreikiä tilkitään ja siitä saavat osansa myös pakotteiden piirissä olevien tahojen kumppanit.

  Moni ei ymmärrä miten kauas Washingtonin käsi yltää. Pakotteiden kanssa ei ole leikkimistä, vaan moni suurempikin yritys on vaarassa kaatua kun sen Yhdysvaltojen toiminnot haastetaan liittovaltion oikeuteen. Siksi pakotteiden piirissä olevia tahoja kartetaan kuin ruttoa. Kysykää vaikka kuubalaisilta.[/QUOTE]

  Vahvensin. Minäpä uskon. :rolleyes: Olen hyvin varma siitä, että RosAtom-seikkailusta maksetaan hintaa. Tuo mainitsemasi pitkä händy on totta ja kyllä pitää olla uskallusta todeta, että nyt tuo mainio Tuomion Käpälä tulee osumaan myös meikäläisiin.
   
  Myrskyhiiri, Fremen, Bushmaster ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 7. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,098
  Tykkäykset:
  4,233
  Pisteet:
  1,286
  Niin lähinnähän tämä nostaa esiin kysymyksen siitä, miksi maailman rahajärjestelmä on niin riippuvainen muutamasta Yhdysvalloissa olevasta toimijasta, ja ehkä asialle kannattaisi tehdä jotain myös Euroopassa? Venäjä ja Kiinahan ovat kai jotain vastaavaa kaavailemassa mutta oma apu paras apu.
   
 8. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,206
  Tykkäykset:
  4,539
  Pisteet:
  1,286
  Mielenkiinnolla odotan mitä tapahtuu rosatom konseptille jos jenkit ilmoittaa että tilit kiinne.
  Usa:n koura on pitkä ja se voi helpostikkin rankaista omaan pussiin pelaajia.

  Valkoisessa talossa kannetaan vielläkin kaunaa tarrrrjan ja tuomiojan töppäilyille USA:n hankkeiden hankaloittamisesta EU:ssa
   
 9. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,897
  Pisteet:
  1,286
  Suurvaltastrategioita rakennellessa ei tartuta lillukanvarsiin. Valitettavasti yksi Suomi ei näissä kalvosulkeisissa paljon paina.
   
  Tähystäjä, taktinen taistelumajava ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 10. Geronimo

  Geronimo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  10.07.2015
  Viestejä:
  3,325
  Tykkäykset:
  7,595
  Pisteet:
  1,286
  Tämä on SDP`n hellimä ajatus tosiasiassa taitaa Tarja niinkuin Erkkikin olla niin pieniä tekijöitä ettei Valloista katsoen niillä ole kuin marginaallinen merkitys ja kumpikin on tosiasiassa menneen talven lumia.
   
  Tähystäjä, STI_Tactical9mm, taktinen taistelumajava ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 11. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,897
  Pisteet:
  1,286
  Juuri näin. Suurvaltojen tussit piirtävät nyt kiivaasti paksuja viivoja, siinä ei takerruta juolukanvarsiin.
   
  Tähystäjä, STI_Tactical9mm, taktinen taistelumajava ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 12. vlad

  vlad Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Vaikea sanoa, mikä on Halosen ja Tuomiojan vaikutus tämänhetkiseen tilanteeseen Suomessa ja vieläkö etenkin Halosen hyvin ideologinen toiminta (jota tuomioja säesti) vaikuttaa suhteisiin, mutta se mitä olen välikäsien kautta kuullut kertoo kyllä omaa kieltään siitä mikä Halosen rooli aikanaan oli ja hyvin paljolti juuri Halosen persoona, toiminta ja ideologisuus vaikuttivat siihen miksi Suomi joutui sivupolulle ja miksi osaltaan Suomen mahdollinen paikka YK:n turvallisuusneuvostossa torpattiin - se jonka perään Halonen niin kovin haikaili ja teki töitä. Kärjistäen voi sanoa, että Halonen "vittuili" väärälle johtajalle kääntäessään selän Bushin Yhdysvalloille.

  Washingtonista katsoen etenkin Halosen toisella kaudella Suomi oli vankasti luisumassa "harmaalle vyöhykkeelle" ja sen myötä Suomen luotettavuus Washingtonin suunnalla rapisi kohtuudella ja tämä heijasteli sitten maiden välisiin suhteisiin ja siihen ettei Yhdysvaltojen presidentillä ja aina muulla johdollakaan ollut aikaa suomalaisille poliitikoille ja ministereille siinä missä aikaa kuitenkin löytyi olennaisesti (Suomen näkökulmasta) merkityksettömämmille tahoille.

  Sikäli ikävää Suomen kannalta, että Paavo Lipposen pm kauden positiivinen kehitys kääntyi päinvastaiseen suuntaan Lipposen kauden päätyttyä ja Halosen päästessa olennaisesti vapaammin puuttumaan politikointiin Suomessa (ja ulkomailla). Lipposen kaudella, etenkin WTC:n jälkeen Suomi oli tiukasti Yhdysvaltojen kelkassa mukana ja tavallaan Ahtisaaren linjan perinto pääsi jatkumaan - tuolloin jopa veikkailtiin Suomen hivuttautuvan hitaasti vuosituhannen ensimmäisen vuosikymmenen aikana NATO:on - niin johdonmukaiselta Lipposen toiminta vaikutti. Ilmeisesti Lipponen oli tuolloin sen verran tiukka ja jämäkkä pääministeri, että hän pystyi ja osasi pitää Halosen aioissa ja Halonen pääsi vaikuttamaan politikointiin olennaisesti vähemmän. Toisaalta puoluetoveruus saattoi omalta osaltaan vaikuttaa tähän eli Halonen koki ettei ole presidenttinä tarpeellista hyppiä demaripääministerin varpaille - pm:n vaihduttua Jäätteenmäen kautta Vanhaseen asetelma muuttui ja Halosen kenties onnistui haastaa harmaa ja väritön (ja ehkäpä kokemattomampi) Vanhanen aivan toisella tapaa.

  No, toisaalta kauas on Lipponenkin niistä ajoista lipunut, epäilen ettei tämän hetken Lipponen kykenisi toimimaan samalla tapaa ja viemään Suomea syvemmälle lännen ytimeen.

  vlad.
   
 13. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Isossa kuvassa varmasti mutta entäs Suomenkokoisessa tuheruksessa?
   
 14. Mainos 15. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,662
  Tykkäykset:
  4,422
  Pisteet:
  1,286
  Riippumatta mitä kukakin asiasta uskoo, luulen ettemme tiedä faktoja päätöksen takana, tai Paanasen ja Timtsenkon välisestä suhteesta.
  Minusta kuitenkin tuntuisi hiukan ihmeelliseltä jos supervalta "kostaisi" idänkaksikon Halonen ja Tuomiojan hölmöilyä, tai Rosatom yhteyksiä yksittäiselle liikemiehelle, jolla ei ole juuri nimeä Suomessa.

  Mikäli Rosatom kosiskeluista haluttaisiin lähettää viestiä, se tehtäisiin todennäköisesti paljon diskreetimmin kulisseissa. Kuten sanottua uskoa ja luuloa:rolleyes:
   
  scip10 tykkäsi tästä.
 16. Fremen

  Fremen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  4,087
  Tykkäykset:
  8,189
  Pisteet:
  1,286
  Noh, nainhan sita luulisi, mutta kun lukee noita "God-Hilla" Clintonin sahkoposti-transkripteja niin jumalauta etta on pikkumainen ja pitkavihainen akka... ihmiset ne politiikkaa siellakin tekee, kaikilla tasoilla. Eika jotain state departmentia kokohaalata 4 vuoden valein, eika DoD:ta myoskaan. Kylla siella muistetaan kuka paasasi ja kuka kuunteli. Varsinkin lilliputtivaltoiden kohdalla! Ei ollut Suomelle todellakaan eduksi ton yhta fakki-idioottia vajaan Trio Forresterin pelleilyt tuolla maailmalla.
  Puhumattakaan nyt siita etta Tarrrjan oli pakko saada itse ankyttaa kouluvenajaansa aina suoraan Putinin kanssa vastoin kaikkia ohjeita ja protokollia seka talonpoikaisjarkea.
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 17. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,098
  Tykkäykset:
  4,233
  Pisteet:
  1,286
  Tämähän se vasta olisi suurinta hölmöyttä: juuri samanlaista Venäjä-henkistä uhittelutaktiikkaa jolla vain ajetaan kohdemaat varmemmin "väärälle" puolelle.
   
  taktinen taistelumajava tykkäsi tästä.
 18. STI_Tactical9mm

  STI_Tactical9mm Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.09.2014
  Viestejä:
  2,273
  Tykkäykset:
  4,900
  Pisteet:
  636
  Ensin uutinen, sitten kysymys:

  http://www.esaimaa.fi/Online/2015/0...en joutumista USA:n pakotelistalle/20152972/4

  Kansanedustaja Kaj Turunen paheksuu suomalaisten joutumista USA:n pakotelistalle
  31.7.2015 10:05 | Päivitetty: 31.7.2015 10:33
  [​IMG]
  Savonlinnalainen kansanedustaja Kaj Turunen ottaa kantaa USA:n pakotelistaan.

  Kaakkois-Suomen vaalipiirin kansanedustaja Kaj Turunen paheksuu suomalaisten joutumista Yhdysvaltojen pakotelistalle. Kaj Turunen kirjoittaa tänään Twitterissä, että EU ei saa hyväksyä Suomen kansalaisia Yhdysvaltojen pakotelistalle.


  — Jos nyt USA:n mielivallalle annetaan periksi, päätyykö listalle paljon suomalaisia, hän aprikoi.  Kaj Turunen on myös eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja sekä Savonlinnan kaupunginvaltuutettu.


  Suomen ulkoministeriö tiedotti torstai-iltana, että kaksi Suomen kansalaista ja neljä suomalaisyritystä on joutunut Yhdysvaltojen uudelle pakotelistalle. Toinen heistä on lappeenrantalaislähtöinen liikemies Kai Paananen.  Vahvensin tuossa keskivaiheilla tekstiä, koska tuo laittoi hiukan miettimään. Eli kertokaas nyt, kuinka tyhmä ihmisen pitää olla, että päästää tuollaista suustaan?

  Katsotaas ensin lyhyesti että miten tähän pisteeseen on tultu?

  Ukraina suvereenina valtiona on, ryssä-myönteisen diktaattorin maastapaon jälkeen, joutunut laittomasti ryssän miehittämäksi (Krim) ja käy sisällissotaa ryssän tukemia terroristeja ja ryssän armeijaa vastaan Itä-Ukrainassa. Tämän ryssien tekemän "politiikan" takia, tuhansia Ukrainalaisia on kuollut ja kymmeniä tuhansia loukkaantunut ja infraa tuhoutunut satojen miljoonien eurojen arvosta.

  Edelleen, tuon "politiikan" seurauksena sivistynyt maailma, Mordorin (ryssä) ulkopuolella, on laittanut ryssäläisiä yrityksiä ja yksityishenkilöitä sanktiolistalle. Näiden sanktioiden tehottomuus, yhdessä ryssän edelleen harjoittaman terrorismin kanssa, on johtanut sanktioiden tehostamiseen, joka on tarkoittanut että seulaa tiivistetään entisestään. Tällöin on luonnollista, että myös muunmaalaisia, läheisissä kauppa- ja henkilösuhteissa ryssäläisiin olevia, ryssän kätyreitä otetaan sanktioiden piiriin.

  Kaikki tämä paska mitä on tapahtunut Ukrainassa ja aiheen ympärillä, on ainoastaan ja pelkästään ryssän toimien johdanto.

  Ja nyt kun alkaa perussuomalaisten kansanedustaja vinkumaan, että USA:n mielivalta, niin on pakko kysyä, että mitä vittua? :confused:
   
  Stagideus, Tähystäjä, Vonka ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 19. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,567
  Tykkäykset:
  5,520
  Pisteet:
  1,286
  Kuka luulee että Rotenbergien ja Timoshenkon varallisuus on oikeasti heidän varallisuutta? Mitäköhän tarkoittaa "placeholder"? /s
   
  Tähystäjä, Fremen, scip10 ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 20. V. Levola

  V. Levola Kapteeni

  Liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  579
  Tykkäykset:
  790
  Pisteet:
  76
  Á propos, mitä kuuluu tapaus Seppo Remekselle? Muistattehan suomalaisen liikemiehen, jonka Venäjä karkoitti maasta viime keväänä. Mitä tapahtuu, jos Venäjän mielivallalle annetaan periksi?

  http://www.hs.fi/talous/a1427858365016

  Pari lainausta:
  ---
  "Olen 20 vuotta tehnyt Suomessa työtä Venäjän kaupan edistämiseksi, puhunut elinkeinoelämää Venäjän investointeihin ja levittänyt myönteistä Venäjä-kuvaa. Ja sitten käy näin, että thank you very much", Remes huokaa.
  ---
  "On tärkeää, että ulkoministeriö on mukana. On tärkeää, että tukiviestejä tulee mahdollisimman korkeilta tahoilta. Jos tähän ei mitenkään reagoitaisi, se olisi huono viesti kaikille."

  "Se olisi väärä viesti Venäjän suuntaan. Ja yhtä lailla huono viesti niille suomalaisille, jotka nyt harkitsevat töihin lähtöä Venäjälle", Remes jatkaa.

  ---
   
  Tähystäjä, Vonka ja Fremen tykkäsivät tästä.
 21. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,410
  Tykkäykset:
  6,558
  Pisteet:
  1,286
  Heitän tähän oman teoriani joka perustuu KISS periaatteeseen: Tuolla ydinvoimahankkeella tai törppö hölösen kanssa asialla ei ole mitään tekemistä(on voinut vaikuttaa asiaan, mutta todellista painoarvoa on mahdoton arvioida tarkasti). Nuo pakotelistalle joutuneet ovat tehneet ryssille jonkun palveluksen ja jenkit ovat sen havainneet. Teko on voinut olla vain jotakin epäsuoraa, antaneet vaikka jonkin vinkin siitä, että miten kiertää pakotteita tai ehkä esitelleet ryssille jonkun henkilön joka junailee ryssille asioita. Jotakin kuitenkin. Ja mikä tarkoitus pakotteilla on? Yksinkertaisesti viestittää, että "Me tiedämme mitä te siellä teette ja te ette halua tehdä sitä."

  Väittäisin, että nyt kun on tehty muutamasta bisnesmiehestä esimerkki täällä Suomessakin, niin sen seurauksena kymmenkertainen määrä yrityksiä alkaa kyselemään, että "miten me vältämme tuon?", kuin jos noita pakotteita ei olisi ulotettu tänne asti.
   
  Tähystäjä, scip10 ja kimmo.j tykkäsivät tästä.
 22. STI_Tactical9mm

  STI_Tactical9mm Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.09.2014
  Viestejä:
  2,273
  Tykkäykset:
  4,900
  Pisteet:
  636
  Putlerin judokaveri:
  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/timtsenko-maailman-rikkain-judoka/4255460

  Judokan hyväveli:
  http://www.esaimaa.fi/Online/2015/0...läheisimpiä tuttavia Suomessa/2015119370848/4

  Hyväveliselitys:
  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...ikemies-hs-lle-pidan-tata-loukkaavana/5245596

  – Onhan se varsin erikoista, että Suomen kansalainen pannaan pakotelistalle. En ole tehnyt mitään pahaa Yhdysvalloille. Pidän tätä loukkaavana, koska olen vain edistänyt Suomen vientiä ulkomaille.

  :confused:
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu