Siniristilippu-laululle etsitään haastajaa

Passi

Respected Leader
BAN
Uudesta, Suomen seuraavan vuosisadan lippulaulusta järjestetään ensi vuonna sävellyskilpailu. Kaikille avoimessa kilpailussa haetaan uutta ja positiivishenkistä laulua Suomen lipulle.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...n-tilanteisiin-sopiva-iloinen-savelma/6246448

"halutaan, että ehkä tähän aikaan tarpeeton nationalistisuus väistyy ja positiivishenkinen luottamus nousee laulusta esille, Hyökki jatkaa"Jos olen oikein ymmärtäny,niin "lippulaululla" ei ole mitää virallista asemaa.
 
Eiköhän sieltä tuntemattomien suuruuksien joukosta voittajaksi valita vielä joku EU:n tähtilippubiisi, näyttävän spektaakkelin saattelemana.

Lippulaulu on sitäpaitsi taantumuksellista vihapuhetta eikä edistä monikulttuurisuuden toteutumista. Sen vuoksi "tarvitaan" nyt uusi ja nykyaikainen.
 
Minusta oli oikein iloinen ja positiivinen asia, kun kevätjuhlassa alakoulussa lauloimme aina Lippulaulun ja nostimme lipun yhdessä. Sitten sisälle juhlaan, jossa tuli Suvivirsi. Eli oikein sopiva laulu lapsille. Sitten lomalle.

Saahan sitä uusia lurituksia tehdä, mutta mitä tuo Ylioppilaskunnan taiteellinen johtaja sepeää, mikä helkkarin taakka historia on?
 
Uudesta, Suomen seuraavan vuosisadan lippulaulusta järjestetään ensi vuonna sävellyskilpailu. Kaikille avoimessa kilpailussa haetaan uutta ja positiivishenkistä laulua Suomen lipulle.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...n-tilanteisiin-sopiva-iloinen-savelma/6246448
"halutaan, että ehkä tähän aikaan tarpeeton nationalistisuus väistyy ja positiivishenkinen luottamus nousee laulusta esille, Hyökki jatkaa"
Jos olen oikein ymmärtäny,niin "lippulaululla" ei ole mitää virallista asemaa.

Odotettavissa jotain MONIKULTTUURISTA PASKAA. Mikä helvetin "taakka"? Talvisotaanko nuo järjestäjät viittaavat??

".. tämä vanha historian taakka ei enää samallalailla leimaisi, mutta joka edelleen toisi sen historian arvokkuuden ja ylpeyden olla iloinen suomalaisuudesta, Hyökki sanoo. halutaan, että ehkä tähän aikaan tarpeeton nationalistisuus väistyy ja positiivishenkinen luottamus nousee laulusta esille"

Trollatahan noiden pitää vaikka seuraavan itsenäisyyspäivän aattonakin.

Varmaan vuoden sisään järjestään vastaava kilpailu siitä millainen on siniristiripun haastaja. Eikös dosentilla ollutkin jo joku luonnos? vai vaakunako se oli. Ristiä siinä ei saa olla ettei ketään loukata eikä ole historiallista "taakkaa" eikä tarpeetonta nationalistisuutta :D
 
Viimeksi muokattu:
O Tempora, O Mores.

Siniristilippumme -laulu on perinteikäs ja sitä lauletaan isänmaallisissa yhteyksissä. Juhannukseen ja muihin juhliin kuuluu ihan eri laulut ja sellaisen (positiivisen) voisi toki säveltää.

Mikä kumma sairaus vaivaa vähäjärkistä kansaamme kun täältä pulpahtelee tavan takaa toinen toistaan valopäisempiä ideoita? Onkohan Viides aalto jo alkanut?
 
No joo, tämä vaikuttaa taas sellaiselta, että ennen interwebbiä harva olisi kuullut koko jutusta. Voittaja olisi saanut nimensä valokopioituun uutislehteen jonka lukisivat muutama kymmenen samanhenkistä. Internet toimii vahvistimena ja superhiivana.
 
Last edited by a moderator:
Tämä on ajan henki. Uuden lippulaulun suosio jäänee vaatimattomaksi, jos tuosta kilpailusta edes kuuluu tämän jälkeen mitään. Muutosvastarinta ei ole aina huono asia.

Ehkäpä siitä tulee yhtä kuuluisa kuin Joan Baezin Finlandia-versiosta.

--

Finlandia
Joan Baez

This is my song, O God of all the nations
A song of peace, for lands afar and mine
This is my home, the country where my heart is
Hear are my hopes, my dreams, my holy shrine
But other hearts in other lands are beating
With hopes and dreams as true and high as mine

My country's skies are bluer than the ocean
And sunlight beams on clover leaf and pine
But other lands have sunlight too, and clover
And skies are everywhere as blue as mine
Oh hear my song, thou God of all the nations
A song of peace for their land and for mine
 
♪ Tähtirastilippumme... :rolleyes:
Finfederaatio jotain...
blah blah Pohjola tulee nousemaan
co7.png
(P.S. ei saa ottaa vakavasti)
 
Viimeksi muokattu:
No joo, tämä vaikuttaa taas sellaiselta, että ennen interwebbiä harva olisi kuullut koko jutusta. Voittaja olisi saanut nimensä valokopioituun uutislehteen jonka lukisivat muutama kymmenen samanhenkistä. Internet toimii vahvistimena ja superhiivana.

Internet tosiaankin vahvistaa. Kaikenlaiset kaheleimmatkin ajatukset saavat julkisuutta. Lähtisköhän Halonen tuon kilpailun viralliseksi suojelijaksi? Jos ei niin ainakin Erik Punainen. Saisko EU-rahoitusta mediakampanjaan :D
 
Kun tarkemmin ajattelen niin tartuin trolliin. Ei tuollaisen kilpailun tarkoituksena ole mikään muu kuin saada jaettua kansaa, etenkin jos vielä aletaan uutisoida näyttävästi että tälläinen kilpailu..

Mutta sitä sitten saa mitä tilaa, Siperia opettaa tai sinne päädytään..

Eiköhän ne ole isot mediatalot, ketkä tarttuvat liian hanakasti pikku-uutisiin ja facebook päivityksiin. Ihan aiheellinen esiinnosto mielestäni. Merkitys jäänee kuitenkin pieneksi.
 
Pitäisikö osallistua? Onko täällä säveltäjiä, hei?

Oi Saara Aalto
ja korttelin Ibrahim
sä Suomen ilo
ja Guggenheim,
EU
ja Vartiainen, jumalamme
torkkupeiton alla.
Mä niin teitä rakastan
ja lippua liehutan;
on sun värisi
myös sateenkaaressa.
Ei enää vaarin lauluja,
kun tuiskii talenttia,
on tässä oikeata
-- buustia.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt kannattaa nähdä terävästi metsä puilta eikä vain takertua yhden vaivaiskoivun käppyrään oksaan. Tällainen sävellyskilpailu pahan taantumuksellisen laulun syrjäyttämiseksi on yksi oire muiden samanlaisten oireiden joukossa, mikä kertoo vain siitä, että nykypäivän Suomessa on jotain todella pahasti vialla. Minkälainen kansakunta pyrkii kieltämään oman kulttuurinsa, kansallisen identiteettinsä ja perinteensä, saati hävittämään ja korvaamaan ne jollain muulla?

Alkuperäisen mtv:n uutislinkin kommenttiketju oli eilisen vilkaisun perusteella aika rajua luettavaa ja kertoo omaa kieltään kansalaisten oikeutetusti pöyristyneestä reaktiosta, minkä selittelyihin ei nyt mikään valtamedian hellimät äärioikeisto- ja putintrollikortit taida ihan riittää. Ehkä impivaaralainen ja umpirasistinen Suomi ei ollutkaan vielä aivan "valmis" näin hienon "edistysaskeleen" ottamiseen. Mitähän meistä taas ulkomailla ajatellaan?

Tämä on jälleen yksi esimerkki kulttuurimarxismina tunnetusta ilmiöstä ja sen tuotoksista. Tämä koettelee oikeasti kansan paksunahkaisuutta.
 
Back
Top