Sirpalekranaatti?

Shadowmon

Eversti
Sinänsä kiinnostavaa että tämäntyyppiset aseet on taas muotia, vrt. poisheitettävät, koska ammusvalikoima+laukaisualusta menee pienempään tilaan ja on halvempi kuin sortimentti kertakäyttöisiä. Idässä RPG7, lännessä Carl Gustaf rokkaa vahvasti vielä vuosikymmenet. Ehkä pitäisi kotimaassakin aktoivitua ja tehdä uusi, parempi versio? Jos saisi muuten vastaavan kuin naapurien tekeleet, mutta tuubin painon alle 5kg, voisi olla tekijäpeli. Raha tehtäisiin sitten niillä ammuksilla, ns. loss-leader businessmalli (Gilette höylät, jne).

En tiedä ovatko "taas muotia" esim. NLAW on poisheitettävä, Carl Gustaf on ollut rivissä tietty iät ja ajat. Montako modernia "ei poisheitettävää" on länsimaissa?
Panzerfaust 3 ei ole tietenkään kovin vanha, mutta tuntuu että noi moderneimmat on kertakäyttökamaa.
 

adam7

Respected Leader
Lisäksi Carl Gustafin käyttö on nykyisin pääosin tulitukitehtävissä sirpalekranaatilla, eikä panssarintorjunta-aseena, joten vertailut panssarintorjunta-aseisiin ovat hieman ontuvia.
 

Pandahki

Majuri
Singot on toki alunperin suunniteltu käytettäväksi tankkeja vastaan, mutta mielestäni on kiinnostavaa että vanha asejärjestelmä on saanut uuden elämän ihan toisessa käyttötarkoituksessa kuin alunperin. Sitäpaitsi ohjukset ovat lähes täysin syrjäyttäneet singot panssarintorjunta-aseina viimevuosina, paristakin syystä (käyttöetäisyys, tarkkuus, kyky iskeä katon kautta kylään)
 

Lunni

Ylipäällikkö
En tiedä ovatko "taas muotia" esim. NLAW on poisheitettävä, Carl Gustaf on ollut rivissä tietty iät ja ajat. Montako modernia "ei poisheitettävää" on länsimaissa?
Panzerfaust 3 ei ole tietenkään kovin vanha, mutta tuntuu että noi moderneimmat on kertakäyttökamaa.

Jääkö tosta PzF 3:sta paljonkin laukaisun jälkeen? Omat tiedot ovat että tähtäin ja laukaisulaite jää, putki ei.
 
@Jonppa85

Suomen Asehistoriallisen seuran huutokauppa on varmaan suurin "sotaromun" kauppapaikka.

HUUTOKAUPAT
Suomen Asehistoriallinen seura järjestää huutokauppoja yleensä kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.

Huutokaupat ovat avoimia kaikille.

Lisätietoja huutokaupoista saa parhaiten sähköpostitse, osoitteesta: huutokaupat(at)sahs.fi. Puhelimitse meidät tavoittaa todennäköisimmin iltaisin: 045 665 2330.

Otamme vastaan kohteita ympäri vuoden.

Huutokauppaprosessimme (myyjille) on seuraava:

  • Asiakas ottaa meihin yhteyttä, ja toimittaa listan sekä mahdollisesti kuvia huutokauppaan tarjottavista kohteista
  • Teemme tietojen pohjalta arvion siitä mitä kohteita kannattaa huutokauppaan ottaa
  • Toimitamme asiakkaalle alustavan pohjahinta -arvion kohteista (pohjahinta, millä kohteet voidaan huutokaupassa myydä)
  • Mikäli asiakas hyväksyy arvion, toimitamme esitäytetyt sopimuspaperit (ja luovutusilmoituksen) asiakkaalle allekirjoitettavaksi sekä sovimme miten kohteet toimitetaan meille (nouto tai postitus).
  • Mikäli kyseessä on kuolinpesä, tarvitaan sopimuksen liitteeksi myös kopio perunkirjan sivuista: osakaslista, allekirjoitussivu. Lisäksi tarvitaan kaikilta osakkailta kirjallinen myöntymys siihen että kohteet huutokaupataan.
  • Tarjoamme asiakkaillemme myös "kokonaisvaltaista palvelua", eli otamme esimerkiksi vastaan kaikki aseet, valitsemme/arvioimme niistä huutokaupattavat kohteet ja romutamme loput.
  • Huutokaupan jälkeen tilitämme asiakkaalle huutohinnan vähennettynä myyntiprovisiollamme (13%, sis. alv).
http://www.suomenasehistoriallinenseura.fi/fi/huutokaupat/

Arkistossa huutokauppaluettelot lähtö- ja myyntihintoineen (ei välttämättä joka luettelossa) vuodesta 2003.
http://www.suomenasehistoriallinenseura.fi/fi/huutokaupat/arkisto/

Esim. haulla '55s55 site:suomenasehistoriallinenseura.fi' näkee, että myös kevyt sinko -materiaalia on ollut myynnissä.
 
Viimeksi muokattu:

J0h1F

Kenraali
Viimeksi muokattu:

Stokes

Kapteeni
Esim. haulla '55s55 site:suomenasehistoriallinenseura.fi' näkee, että myös kevyt sinko -materiaalia on ollut myynnissä.[/QUOTE

Voihan sitä myydä vaikka mitä, esimerkiksi huumehia, mutta ei se ole takuu siitä että tavaran alkuperä on puhtoinen. Vasen kives vetoa siitä, että aloittajan kuvassa oleva ammus on kotoisin PV:ltä ja siksi myös tarkasti katsoen sen omaisuutta. Iso rikoshan ei kyseessä ole mutta jos rettelöä virkavallan kanssa sattuu ei ko. välineen hallussapito ainakaan paranna asiaa. Huomautan että kyljessä lukee JVA, Jalkaväen ampumatarvike. Tuollaisten itse kerättyjen, vaikkakin vaarattomien harjoituisvälineiden kanssa on ollut kymmenittäin ellei sadoittain turhia EOD-keikkoja viimeisimmän 10 vuoden aikana.
 
Top